Veilig én comfortabel reizen in tijden van het coronavirus

Ontwikkelingen tijdens reisseizoen 2020

Update 24 september 2020

Op 16 september 2020 classificeerden Duitsland en België de Nederlandse provincies Noord- en Zuid-Holland en (vanaf 23 september 2020) ook de provincie Utrecht tot COVID-19-risicogebieden. Om deze reden hebben we helaas al onze resterende reizen (vanaf respectievelijk 19 en 26 september) moeten afzeggen, met uitzondering van een Sail & Bike Waddenzee reis met vertrek op 26 september. Het is bijzonder jammer dat wij ons seizoen nu al hebben moeten beëindigen.

We kijken er daarom extra naar uit om er in 2021 weer voor u te zijn! Bedankt voor uw vertrouwen en blijf gezond.

Een terugblik op het reisseizoen 2020

Na vele maanden wachten startten op zaterdag 20 juni eindelijk onze eerste reizen. Wat waren we blij dat we weer gasten aan boord konden verwelkomen en meenemen naar alle mooie bestemmingen op onze fiets-vaarvakanties. Na een kort vaarseizoen hebben we een hoop tevreden gasten kunnen uitzwaaien. Zelden ontvingen we zoveel positieve reacties in een paar maanden!

“We waren de eerste gasten die de reis mochten maken ondanks corona en kunnen de reis ten zeerste aanbevelen. De hygiënemaatregelen waren overtuigend, wij voelden ons te allen tijde veilig zonder noemenswaardig gehinderd te worden. ’t Wapen fan Fryslân is een geweldig schip met veel comfort. De kok Alex is uitstekend, ze verraste ons steeds weer met haar creatieve gerechten. Hartelijk dank voor een heerlijke week!” Helga en Frank, Sail & Bike Waddenzee reis

Lees hier meer gastbeoordelingen

Een goede voorbereiding

Voorlopig – dat wil zeggen tot eind maart 2021 – voeren wij geen reizen uit. Tot die tijd zullen wij ons klaarmaken en voorbereiden op een nieuw reisseizoen. Onze verwachting is, dat het reizen in 2021 ook nog anders dan ‘vroeger’ zal zijn, maar dat neemt niet weg dat fiets-vaarvakanties een ongeëvenaarde reiservaring zullen bieden. We gaan ervan uit dat de reisbeperkingen in 2021 worden versoepeld en hopelijk zelfs zullen worden opgeheven. Updates van de Nederlandse regering vindt u op de site van de Rijksoverheid.

Coronaprotocol

Natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat we voorzichtig moeten blijven en daarvoor blijven we alle mogelijke voorzorgsmaatregelen nemen. Ons coronaprotocol biedt een belangrijke bijdrage aan gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op al onze reizen. Alles is zorgvuldig doordacht, en om ook in 2021 veilig te kunnen varen, blijven we nauw samenwerken met lokale autoriteiten en de overheid.

Bekijk het coronaprotocol voor fiets-vaarvakanties

Reizen in coronatijd

Wilt u weten hoe zo’n fiets-vaarvakantie in coronatijd eruit ziet? In onderstaande video wordt het zo goed mogelijk uitgelegd. Het gaat dus weliswaar anders dan anders, maar wij doen er alles aan om u en uw reisgenoten een onvergetelijke reiservaring te bezorgen.

Hoe ging dat, reizen in coronatijd?

Om daar achter te komen vroegen we de gasten om hun mening en spraken we met een aantal reisleiders. We zijn gelukkig met de vele positieve reacties, waarbij onze gasten vertellen hoe comfortabel ze zich voelen en hoe blij ze waren om weer te kunnen reizen. Ons streven is het bieden van een droomvakantie aan onze gasten – zodra ze er klaar voor zijn. En wanneer u er klaar voor bent, zullen we er voor u zijn.

Wilt u alvast een vakantiegevoel krijgen? Hieronder vindt u de video van onze eerste reizen van het vaarseizoen 2020. Zie hoe deze gasten hun langverwachte vakantie hebben ervaren!

Reisleiderservaring

Reisleiders Ilse en Francien waren ook erg blij dat ze eindelijk – na maanden thuiszitten – weer op pad konden. In het blog vertellen ze over hun ervaringen met het begeleiden van de Best of Holland-reis, en ze leggen uit waarom een fiets-vaarvakantie in coronatijd de perfecte manier is om te reizen.

Lees het interview

Vragen?

Hebt u nog vragen met betrekking op reizen in coronatijd? Bekijk dan onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij of is volgens u het antwoord niet geheel duidelijk? Neem dan contact met ons op! Wij zien u graag (terug) op een reis in 2021!

Prijsopgave aanvragen

  • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
  • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
  • Hoe kunnen wij u bereiken?