Tweede persoon halve prijs | Flexibele boekingsvoorwaarden | Rekeninghoudend met Coronamaatregelen Meer informatie
Sluiten

Veilig én comfortabel reizen in tijden van het Coronavirus

We hebben nieuwe veiligheidsmaatregelen ontwikkeld voor onze reizen

Het Coronavirus heeft de hele wereld verrast en het heeft ons leven op zijn kop gezet. Iedereen heeft moeilijke maanden achter de rug. Alles wijst er echter op dat het hoogtepunt van de pandemie in West-Europa voorbij is. Veel landen versoepelen of beëindigen hun lockdown-maatregelen grotendeels, de reisbeperkingen binnen het Schengengebied worden vanaf 15 juni grotendeels opgeheven en de maatschappelijke en economische activiteiten worden hervat.

Boat Bike Tours heeft de ontwikkelingen rondom de Corona-pandemie altijd zorgvuldig en realistisch gevolgd. Gelukkig is de situatie nu verbeterd en is reizen weer mogelijk. Alles is echter nog steeds niet hetzelfde als vroeger. We moeten nog steeds voorzichtig zijn en aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn nodig.

We zijn erg blij dat we met een aantal veiligheidsmaatregelen onze reizen weer kunnen aanbieden. Want na de afgelopen maanden, waarin we met zoveel Corona-beperkingen hebben geleefd, is er niets fijners dan weer heerlijk naar buiten gaan, op het water zijn en geweldige fietstochten maken in goed gezelschap.

Half juni hervatten we onze reizen binnen Nederland. De reizen naar België beginnen eind juni weer. De planning voor Frankrijk is momenteel (stand van zaken: eind mei) nog niet bekend.

U bent bij ons in goede handen en wij zullen er alles aan doen om voor u een prettige, ontspannen en veilige vakantie te verzorgen.

We hebben op onze schepen alle nodige maatregelen genomen om uw verblijf zo veilig mogelijk te maken. We passen het “Corona-protocol voor fiets-vaarvakanties” toe, dat is opgesteld door de branchevereniging BBZ in samenspraak met onder meer het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Hieronder volgt een korte samenvatting van de belangrijkste maatregelen. Het volledige Corona-protocol vindt u op onze Corona-protocol-pagina. Maar we hebben ook uw medewerking nodig om een veilig en verantwoord verblijf aan boord en tijdens de fietstochten mogelijk te maken. Het motto daarbij is: “wij doen ons uiterste best voor u – zorgt u goed voor uzelf en voor elkaar!

Welke maatregelen nemen we op de schepen en tijdens de fietstochten?
 • Nog meer aandacht voor hygiëne aan boord: er worden onder meer desinfectiezuilen e.d. opgesteld. Daarnaast worden contactoppervlakken gedesinfecteerd en wordt nog vaker schoongemaakt.
 • De openbare ruimtes aan boord zijn zo ingericht dat er voldoende afstand kan worden gehouden.
 • Buffetten worden niet langer aangeboden.
 • Voor maaltijden worden gasten verdeeld in twee afzonderlijke groepen die na elkaar eten. Per persoon is er dus meer ruimte beschikbaar.
 • We raden iedereen uitdrukkelijk aan om de fietstochten – waar dat kan – individueel te rijden en onze gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen en een GPS-app te verstrekken.
 • Tijdens begeleide reizen kunt u met onze reisleider in kleine groepen en met voldoende afstand tussen de individuele deelnemers fietsen.
 • Als u niet wilt dat de bemanning naar uw hut komt om deze (dagelijks) schoon te maken, kunt u dit aangeven (“schoonmaak op aanvraag”).

 

Wat verwachten we van onze gasten?
 • We gaan ervan uit dat u verantwoordelijk handelt door kort voordat u op reis gaat te beoordelen of u gezond genoeg bent om te reizen. We vragen u om thuis te blijven als u twijfelt over uw gezondheid. In dat geval kunt u uw reis kosteloos wijzigen naar een andere datum. Voordat u incheckt, zullen we u vragen een kort formulier in te vullen met enkele vragen over uw gezondheid en dit aan boord bij aankomst af te geven. Als er twijfels zijn over uw gezondheid, moeten we u vragen om onderzocht te worden of zelfs om naar huis te gaan. Ook in dit geval kunt u uw boeking uiteraard kosteloos wijzigen naar een andere datum.
 • We verwachten dat u zich aan de huisregels van uw schip houdt. Corona is helaas nog niet verdwenen uit ons dagelijks leven en samen moeten we ervoor zorgen dat iedereen gezond blijft. De huisregels hebben voornamelijk betrekking op persoonlijke hygiëne en een aantal gedragsregels aan boord. Daarnaast zorgen de bemanning aan boord en de reisleiding aan boord voor uitleg en zijn ze altijd beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. Onderaan deze pagina vindt u de belangrijkste punten uit de huisregels aan boord.

We zijn ervan overtuigd dat wij u op deze manier een veilige, maar vooral ook mooie en ontspannen reis kunnen bieden met geweldige fietstochten, interessante ontmoetingen, heerlijke maaltijden, goede service en onvergetelijke herinneringen. Onze bemanningen en reisleiders staan te trappelen om u aan boord te begroeten!

Waarom een fiets-vaarvakantie een veiligere manier van reizen is

Op onze vaartochten doet het schip dienst als varend en drijvend hotel voor een klein aantal passagiers. Uw accommodatie blijft de hele reis gelijk, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over verschillende schoonmaakstandaarden op elke locatie. U bent de hele reis met dezelfde groep en u fietst elke dag in de frisse lucht. Terwijl u onderweg bent, wordt het schip dagelijks grondig schoongemaakt. De fietstochten gaan door rustige landelijke gebieden en vermijden zoveel mogelijk de grotere steden. Op deze manier ondersteunen we een veiligere manier van reizen, met meer aandacht voor hygiëne, het buiten zijn in de frisse lucht en het vermijden van drukke plaatsen.

We weten dat het Coronavirus en de gezondheid en veiligheid op onze reizen u en onze andere gasten erg bezighoudt. Onze prioriteit is en blijft het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van onze gasten en medewerkers. We blijven u op de hoogte houden en bieden u zoveel mogelijk hulp en advies als wij kunnen.

Boat Bike Tours Corona Protocol

Op de pagina Corona-Protocol Fiets-vaarvakanties kunt u het definitieve protocol lezen dat is afgestemd met o.a. het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport, het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en de Veiligheidsregio’s Kennemerland, Noord-Holland-Noord, Noord-Holland-Midden en Zaanstreek-Waterland. Daarbij zijn tegen de opzet en inhoud geen bezwaren geuit.

Offerte aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?