Tweede persoon halve prijs | Flexibele boekingsvoorwaarden | Rekeninghoudend met Coronamaatregelen Meer informatie
Sluiten

De zomer is aangebroken en onze reizen zijn eindelijk weer begonnen! We zijn blij dat we het binnen zitten achter ons kunnen laten en weer de natuur in kunnen trekken.

Nederland mag dan vooral bekend zijn om zijn windmolens, boerderijen en bloemenvelden, er zijn daarbij ook zoveel onbekende en verborgen prachtige natuurgebieden. Van duinen tot dichte bossen, van getijdengebieden tot glooiende, met heide begroeide heuvels. De natuur in Nederland is van een sprookjesachtige kwaliteit en het is nu de beste tijd om op ontdekking te gaan.

Bent u nieuwsgierig naar enkele van de mooiste natuurgebieden van Nederland? Hier is onze keuze!

1. Waddenzee en de Waddeneilanden

Misschien wel een van de best bewaarde geheimen van Nederland, deze dynamische kustlijn is het grootste waddensysteem ter wereld en vormen een oase van biodiversiteit. Grenzend aan een reeks eilanden, waaronder de lokale favorieten Texel en Terschelling, verandert dit uitgestrekte waddengebied twee keer per dag – bij eb – in wad.

Sinds 2009 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt er trekvogels, lokale zeehondenpopulaties en – als u geluk heeft – zelfs bruinvissen zien. Een van de beste manieren om de Waddenzee te ervaren is om te gaan wadlopen: een wandeling over het wad bij eb. Maar wie niet vies wil worden, kan ook lekker fietsen over de vele paden op de eilanden met uitzicht op het wad.

Beleef het op deze reizen:
Sail & Bike Waddenzee
Noordroute

2. Groene Hart van Holland

Omringd door de grootste Nederlandse steden ligt het Groene Hart. Dit weelderige, historische platteland draagt sporen van het moerasachtige verleden in combinatie met verhalenboek scènes van het plattelandsleven. Na eeuwen van landbouw en veenwinning zijn de wetlands en landbouwgronden samengesmolten als ontelbare smalle stukjes weiland die uitmonden in meren en waterwegen.

Het Groene Hart is een belangrijk leefgebied voor vogels, en vormen de thuisbasis van zwermen trek- en weidevogels zoals de grutto, de kievit, de scholekster en vele soorten ganzen. Naast uitstekende wandel- en fietsroutes zijn er in het gebied ook veel mooie zwemplekken te vinden.

Beleef het op deze reizen:
Groene Hart van Holland
Groene Hart van Holland – Begeleide versie
Zuidroute

3. De Hoge Veluwe

De Veluwe is een bloeiende combinatie van bossen en heidevelden en is een bestemming die zeer geliefd is . Lekker wandelen door de bossen vol pijnbomen, beuken, berken en eiken en daarna aankomen bij uitgestrekte gebieden van heide en heide, die van half juli tot half september paars bloeien.

De Veluwe bestaat uit verschillende natuurgebieden. Zo is er het Nationaal Park de Veluwezoom met zijn glooiende heuvels en het Nationaal Park de Hoge Veluwe, waar naast edelherten, wilde zwijnen en moeflons ook het een kunstmuseum van wereldklasse te vinden is, het Kröller-Müller-museum.

Beleef het op deze reizen:
Hanzesteden Hoogtepunten
Hanzesteden Hoogtepunten – Begeleide versie

4. Maasduinen Nationaal Park

Deze rustige binnenduinen liggen op een zandplateau in de Limburgse regio en worden aan de ene kant geflankeerd door de Maas en aan de andere kant door de Duitse grens. Met zijn heidevelden, bossen, vennen en meren draagt dit unieke en serene landschap ook het stempel van de mens van de prehistorie tot de Tweede Wereldoorlog en het heden.

Als u langs de pijnbomen en door de heide wandelt, of langs het kristalheldere water van het park, kunt u op een paar plaatsen slangen, hagedissen, een grote verscheidenheid aan vogels, vleermuizen en zelfs bevers spotten.

Beleef het op deze reis:
Amsterdam – Maastricht

5. De Noord-Hollandse duinen

De Noord-Hollandse duinen beschermen dit laaggelegen gebied niet alleen tegen overstromingen door de Noordzee, ze zorgen ook voor drinkwater voor bijna de hele provincie. In dit steeds veranderende landschap vindt u prachtige bossen, graslanden, heide en meertjes en kunt u konijnen, eekhoorns, vele vogelsoorten en af en toe een Schotse Hooglandkoe tegenkomen.

Vooral het Noord-Hollands Duinreservaat leent zich uitstekend om met de fiets te verkennen. Klim naar de top van de hoogste duinen van Nederland (55meter) bij Schoorl, ga naar beneden naar het strand voor een duik in de zee, of geniet van een bezoek aan het nabijgelegen kunstenaarsdorp Bergen.

Beleef het op deze reizen:
Sail & Bike Tulpenreis
Noordroute

Offerte aanvragen

  • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
  • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
  • Hoe kunnen wij u bereiken?