Bekijk onze nieuwste aanbiedingen en deals op onze aanbiedingenpagina! Bekijk alle aanbiedingen

Klaar voor een eilandvakantie? Dan is Griekenland jouw ultieme droombestemming! In het azuurblauwe water van de Egeïsche en Ionische Zee wachten zo’n 3.000 eilanden op je, waarvan er slechts ongeveer 115 bewoond zijn. Zelfs de Grieken zelf weten niet precies hoeveel eilanden er werkelijk zijn en hoeveel ervan bewoond zijn. Maar één ding is zeker: het zijn er te veel om ze allemaal te bezoeken!

Bekijk onze reizen in Griekenland

Catharina’s top 5 eilanden in Griekenland

Weet je niet waar je moet beginnen met het plannen van je Griekse eilandvakantie? Lees dan zeker verder! We vroegen onze Griekenland-expert, Catharina Fläming, naar haar favorieten. In dit artikel deelt ze met ons welke vijf Griekse eilanden volgens haar het allermooist zijn: “Voor iedereen die graag de toeristische drukte wil ontvluchten en verlangt naar een authentieke Griekse ervaring, zijn dit mijn top 5 eilanden in Griekenland.”

1. Kefalonia

Het grootste eiland voor de westkust van Griekenland heeft veel bijzondere kenmerken: de berg Enos, met een hoogte van 1.682 meter, is de hoogste piek van de Ionische eilanden en ook het enige nationale park van Griekenland dat zich niet op het vasteland bevindt. Hier groeit de zeldzame Kefalonia-zilverden en er leeft een grote populatie wilde paarden.

Op Kefalonia vind je een van de mooiste kliffen van Griekenland, en vanaf de panoramische weg heb je een spectaculair uitzicht op plaatsen zoals Assos en het adembenemende Myrtos-strand. Ondergronds strekt zich een enorm grottenstelsel uit, waaronder de Melissani-grot, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Je kunt de grot verkennen in een roeibootje. Het zonlicht creëert magische kleureffecten op het water. Schilderachtige havendorpjes zoals Fiskardo nodigen je uit om te ontspannen.

Tijdens onze eilandhopreis per fiets en boot langs de Ionische eilanden breng je een dag door op Kefalonia en ontdek je ook andere prachtige plekken in deze eilandengroep, zoals het betoverend mooie eiland Ithaka, het bergachtige Lefkas en het olijfeiland Paxos.

2. Alonissos

Alonissos, een juweel van de Sporaden, betovert met de pure schoonheid van de natuur. Weelderige groene landschappen en onaangetaste stranden met kristalhelder water maken dit eiland een paradijs voor outdooractiviteiten. Hier kun je heerlijk ontspannen en tot rust komen.

Een bezoek aan Palaia Chora is absoluut een must. Dit typische Griekse dorpje ligt verscholen in de bergen. Dankzij zorgvuldige restauratie heeft de plaats haar oorspronkelijke charme behouden. Gezellige eetgelegenheden nodigen je uit om te genieten van de Griekse levensstijl. Het adembenemende uitzicht op de zee en de spectaculaire zonsondergangen – die behoren tot de mooiste in de Egeïsche Zee – zijn geheel gratis.

Als je dit eilandparadijs wilt ervaren, raden we je van harte de tour naar de Mamma Mia-eilanden aan, per e-bike en boot. Deze reis brengt je niet alleen naar Alonissos, maar ook naar andere schilderachtige eilanden die dankzij Hollywood bekend zijn geworden – een heerlijke vakantieweek in Griekenland.

3. Sifnos

Sifnos, een van de meest betoverende Cycladische eilanden, staat bekend om zijn kleurrijke aardewerk. In de havenplaats Kamares kun je de kleurrijke kunstwerken bewonderen en souvenirs kopen in verschillende keramiekwerkplaatsen. Kamares heeft ook een van de mooiste zandstranden van het eiland. Geniet van een drankje in de Old Captain Bar, voel het zand onder je voeten en ontspan.

Sifnos is ook ideaal voor wandelliefhebbers. De historische eilandpaden zijn onlangs vrijgemaakt en gemarkeerd, waardoor er nu een goed bewegwijzerd wandelnetwerk van meer dan 200 km beschikbaar is. Alle informatie is te vinden op de Sifnos Trail-website.

Is traditionele Cycladische architectuur meer jouw ding? Dan moet je zeker het dorp Kastro bezoeken, de ongekroonde koningin van het eiland. Slingerende steegjes, windmolens, vierkante witte huisjes met platte daken en blauwe deuren en luiken, en een klein kerkje midden in de zee – in Kastro wordt het Cycladische cliché werkelijkheid, en het is prachtig.

Sifnos is alleen bereikbaar met de veerboot of snelboot vanuit Piraeus.

4. Nisyros

Volgens de Griekse mythologie werd het eiland Nisyros gevormd tijdens een gevecht tussen Poseidon en de reus Polybotes. De zeegod greep een rots van het eiland Kos en gooide die naar Polybotes. De rots begroef de reus levend en vormde het eiland Nisyros. Elke keer als de gewonde reus zich opricht en kreunt, wordt Nisyros opgeschrikt door een aardbeving of vulkaanuitbarsting.

Nisyros is inderdaad van vulkanische oorsprong en biedt een uniek landschap met bijzondere flora en fauna. De geologische formaties in verschillende kleuren contrasteren met de witte huizen in de steden Mandraki en Nikia. Vanaf Nikia heb je een adembenemend uitzicht op de rokende Stefanos-krater. Het centrale plein van Nikia is versierd met kiezelmozaïeken en behoort tot de mooiste van de Egeïsche Zee. Je kunt ook prachtige kiezelmozaïeken vinden in Mandraki, waar je zeker het Panagia Spiliani-klooster moet bezoeken, dat tegen een rots is gebouwd.

Zin om het eiland Nisyros te verkennen met Boat Bike Tours? Dan is de Griekse Egeïsche Zuid Fiets- en Bootreis precies wat je zoekt. Tijdens deze reis leer je ook de Zuid-Egeïsche eilanden Kos, Symi, Tilos en Chalki kennen.

5. Hydra

Het eiland Hydra is de parel van de Saronische Golf. Hoewel de naam in het Oudgrieks “water” betekent, heeft Hydra de kleinste watervoorraden in de eilandengroep en is het tevens het meest bergachtige eiland in deze regio. Deze twee eigenschappen hebben Hydra beschermd tegen massatoerisme, ondanks de buitengewone schoonheid.

Hydra is volledig autovrij. Tot op de dag van vandaag zijn er geen auto’s, brommers of fietsen. Mensen verplaatsen zich te voet of per ezel, wat Hydra uniek en ongelooflijk rustig maakt.

De hoofdplaats van Hydra is als een amfitheater gebouwd op steile berghellingen. Het verkennen van de schilderachtige steegjes en exclusieve boetieks, of een duik nemen in de kristalheldere zee, laat de dag voorbijvliegen. Er zijn veel wandelpaden, en als je maar één kant op wilt wandelen, kun je van Hydra naar het strand van Vlychos lopen en terugkeren met een taxiboot.

Tijdens de Peloponnesos & Saronische Eilanden fiets- en bootreis bezoek je naast Hydra ook de eilanden Aegina, Poros en Spetses. Daarnaast ontdek je delen van de Peloponnesische kust, waaronder Nafplio en het legendarische Mycene.

Ontdek alle Boat Bike Tours in Griekenland

Eilandhoppen is dé manier om de Griekse eilanden te verkennen! Het is een onvergetelijke ervaring vol blauw-witte eilanddromen, oude cultuur, bijzondere fietstochten door mediterrane natuurgebieden, culinaire hoogstandjes en heerlijk warme zonneschijn. Klik hier om alle reizen van Boat Bike Tours in Griekenland te bekijken.

 

Is uw interesse gewekt?

Dat hopen we natuurlijk. Met veel plezier verwelkomen we u aan boord van een van onze schepen. Onze reisexperts staan voor u klaar om de perfecte reis voor u te vinden. Neem contact met ons op en vraag meer informatie aan.

Plan uw reis