Beschikbaarheid tonen Reserveren Prijsopgave aanvragen

Hoogtepunten van deze reis

Rustig door Holland & Vlaanderen

Beroemde steden als Amsterdam & Gent

Extra tijd in Antwerpen & Brugge

Schip met max. 20 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 11 dagen

Fiets-vaarvakantie Nederland & België: Amsterdam – Brugge Relax (of v.v.) | Gandalf

Deze 11-daagse reis door het laagland van Nederland en België heeft alle ingrediënten die een succesvolle fiets-vaarvakantie nodig heeft: hoogtepunten zoals de molens van Kinderdijk; de Vlaamse cultuur in Antwerpen, Gent en Brugge; persoonlijke ontmoetingen onderweg; en bovenal prachtige fietstochten over rustige landwegen. Omdat deze reis een paar dagen langer duurt dan de meeste van onze reizen, hebt u net dat beetje extra tijd om uitgebreid rond te kijken in de diverse steden, een of meerdere musea te bezoeken of gewoon een middagje te winkelen.

Fietsen door het platteland en beroemde steden
De ontspannen fietsroutes van deze reis gaan door het prachtig groene, Nederlandse landschap in de Rijndelta en Zeeland, en door het vlakke Vlaanderen. Onderweg rijdt u door diverse charmante dorpjes, brengt u een bezoek aan een kaasboerderij, bewondert u bij Kinderdijk de 19 molens op rij en krijgt u alle tijd om de historische steden Antwerpen, Gent en Brugge te ontdekken.

Ontdek alles op uw gemak
Elke dag komt u bij diverse pittoreske plekjes – zowel per fiets als te voet. Omdat het schip twee nachten in Antwerpen blijft, hebt u een hele dag om deze levendige stad te ontdekken. Antwerpen is niet alleen bekend als diamant- en havenstad, maar het is ook de geboortestad van de schilder Rubens. Waar u in de stad ook komt, u bent zelden ver weg van een van zijn meesterwerken. Een andere bijzondere stad met een rijk verleden is Gent, een levendige universiteitsstad. In West-Vlaanderen bezoekt u Brugge, ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd en misschien wel de mooiste van alle Vlaamse steden.

Dag tot dag programma Amsterdam - Brugge

Gedeeltes die cursief zijn gedrukt, worden met het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘geschatte afstanden’ van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn behoudens wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Dag 1 (za): Amsterdam – Weesp | proefritje in Weesp (11 km)

Inschepen en inchecken. De bemanning verwelkomt u graag tussen 13.00 en 14.00 uur aan boord. Rond 14.00 uur vaart het schip naar Weesp, een stadje aan de oever van de Vecht met een historisch centrum met vele grachten en gebouwen uit de zeventiende en achttiende eeuw, waaronder een paar prachtige windmolens. De schilderachtige Vecht en de weggetjes langs deze rivier trekken vaarliefhebbers en fietsers aan. Zodra het schip in Weesp aankomt, organiseert de reisleider een proefritje. Na het diner heeft u tijd om door deze charmante stad te wandelen.

Dag 2 (zo): Weesp – Utrecht | Utrecht – Vianen (47 km)

Uw fietstocht begint in Weesp. U rijdt langs de prachtige meanderende rivier de Vecht met indrukwekkende herenhuizen aan de oevers. Onderweg bezoekt u een kaasboerderij, waar nog steeds op traditionele wijze kaas wordt geproduceerd. U komt weer bij het schip in Utrecht waarna u van daaruit weer meevaart over het Amsterdam-Rijnkanaal naar Vianen, een klein vestingstadje aan de Lek.

Dag 3 (ma): Vianen – Schoonhoven – Kinderdijk – Alblasserdam (22 km of 57 km) | Alblasserdam – Dordrecht (waterbus) 

Vandaag fietst u via een prachtige route langs de Lek naar Schoonhoven – een stad die sinds de 17e eeuw bekend staat om zijn talentvolle zilversmeden en die de bijnaam “Zilverstad” heeft gekregen. Later op de dag, als u door de Alblasserwaard fietst, bereikt u Kinderdijk, bekend om de rij van 19 grote molens. Deze authentieke molens staan op de lijst van UNESCO cultureel erfgoed. U hebt de mogelijkheid om er een te bezoeken, dus camera’s mee!

Vanuit het nabijgelegen Alblasserdam gaat u met de ‘waterbus’, een snelle veerboot die u en uw fiets in ca. 10 minuten naar Dordrecht brengt. Dordrecht of Dordt, zoals het door locals wordt genoemd, is een van de oudste Nederlandse steden en ligt op het punt waar drie grote rivieren samenkomen. ’s Avonds na het diner kunt u samen met de reisleider een korte stadswandeling maken, waarbij u langs enkele van de 1600 monumenten komt en bij het punt waar de waterwegen samenkomen.

Dag 4 (di): Dordrecht – Willemstad | Willemstad – Tholen (44 km)

Terwijl u geniet van een heerlijk ontbijt aan boord van uw schip, de Gandalf, vaart deze vanuit Dordrecht naar Willemstad waar uw fietsdag begint. Willemstad is een prachtige oude vestingstad aan de Haringvliet. Vanaf hier fietst u naar Tholen, dat ooit een eiland was in het midden van het grote Zeeuwse wateren. Vroeger was de visserij hier een belangrijke bron van inkomsten en nu is Tholen nog steeds een schilderachtig dorp met veel overblijfselen uit een bewogen verleden.

Dag 5 (woe): Tholen – Kreekraksluizen (20 km of 36 km) | Kreekraksluizen – Antwerpen 

Na de koffie en het ontbijt verlaat u het schip voor een fietstocht door de Wouwse Plantage, een prachtig bos in West-Brabant, op weg naar het zuiden, naar de indrukwekkende Kreekraksluiszen.

In de namiddag gaat u weer aan boord van het schip om naar Antwerpen te varen, gelegen aan de Schelde. Antwerpen staat bekend om de handel in ruwe diamanten – zo’n 80% van de wereldhandel vindt hier plaats. Deze stad heeft een lange lijst van bijzondere bezienswaardigheden: bijvoorbeeld het stadhuis – een van de majestueuze gebouwen uit de renaissanceperiode – gelegen aan het historische stadsplein van de Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het middeleeuwse Steenkasteel.

Dag 6 (do): Antwerpen

Vandaag verblijft uw schip in Antwerpen. Dit betekent dat u een hele dag de tijd heeft om deze cultuurstad, met zijn Vlaamse barokke meesterwerken te ontdekken. U kunt het Rubenshuis bezoeken, het paleis waar de briljante en veelzijdige kunstenaar met zijn gezin woonde. In de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal vindt u enkele van zijn schilderijen.

Andere tips voor een gezellige middag, zijn een bezoek aan de bierbrouwerij van ‘de Koninck’ voor een rondleiding en proeverij. Ook het MAS (Museum aan de Stroom) is een echte aanrader! U kunt ook fijn gaan winkelen in een van de bijzondere boetieks, of lekker struinen door de bekende antiek- en curiosawinkels die de stad rijk is. Het diner van vanavond is niet inbegrepen, dus u kunt gaan dineren in de stad in een restaurant naar keuze. De bemanning of reisleider geeft indien gewenst tips.

Dag 7 (vr): Antwerpen – Temse – St. Amands (34 km of 49 km)

Vanochtend fietst u vanuit Antwerpen langs een uniek stuk van de Schelde naar St. Amands, waar uw schip voor de nacht afmeert. De natuurlijke pracht en praal langs deze rivier is zonder twijfel een van de hoogtepunten van de reis. Als u ’s avonds nog niet de kans hebt gehad om een van de bijzondere bieren van België te proeven, probeer ze dan hier zeker eens – de beroemde Duvel is een specialiteit van deze regio.

Dag 8 (za): St. Amands – Dendermonde | Dendermonde – Gent (52 km)

Tijdens het ontbijt brengt het schip u naar Dendermonde. Vanaf hier fietst u verder langs de Schelde naar Gent, waar het schip voor de nacht afmeert in een buitenwijk van de stad. Gent is een levendige universiteitsstad met een rijke geschiedenis: de ligging van Gent aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde zorgde er vanaf de Romeinse tijd voor dat de stad een succesvolle handelshaven is geweest. Hierdoor werd het zelfs de tweede grootste stad van Europa.

U vindt er een Operahuis, 18 musea, meer dan 100 kerken en meer dan 400 historische gebouwen. Twee van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Sint-Baafskathedraal – waar een aantal middeleeuwse meesterwerken worden bewaard, waaronder de wereldberoemde ‘Aanbidding van het Lam Gods’ van Jan van Eyck – en zijn 91 meter hoge belfort, een van de drie middeleeuwse torens die over het oude stadscentrum uitkijkt. Het schip ligt in de buurt van het stadscentrum van Gent, zodat u op uw gemak de stad kunt verkennen.

Dag 9 (zo): Gent – Brugge (22 km of 45 km)

Na een stevig ontbijt fietst u van Gent door het prachtige landschap van West-Vlaanderen naar Brugge, dat alom omschreven wordt als het ‘Venetië van het Noorden’ en misschien wel de mooiste is van alle Vlaamse steden. Dankzij de pittoreske, middeleeuwse binnenstad biedt Brugge een schat aan bezienswaardigheden voor geschiedenisliefhebbers. Brugge heeft zijn historische kenmerken in de loop der eeuwen weten te behouden, met als gevolg dat de oorspronkelijke gotische gebouwen van de stad vandaag nog altijd een belangrijk deel vormen van de identiteit.

Terwijl u hier bent, kunt u een van de vele Brugse musea bezoeken of gewoon genieten van de adembenemende schoonheid en cultuur van deze onvergetelijke stad vanuit het comfort van een terrasje. ’s Avonds neemt de reisleider u mee voor een wandeling om u enkele mooie stukken van de stad te laten zien – en misschien kunt u zelfs een ‘Brugse Zot’, een beroemd streekbier, proeven.

Dag 10 (ma): rondrit om Brugge naar de Noordzee (38 km)

Vandaag blijft het schip in Brugge, zodat u kunt kiezen hoe u de dag wilt doorbrengen. De reisleider zal u een ochtendfietstocht van ongeveer 38 km aanbieden, waarbij u langs een rustige rivier rijdt met daarlangs prachtige populieren en door aantrekkelijke landschappen van vlakke groene poldervelden bezaaid met kleine boerderijen. Op de terugweg naar Brugge fietst u langs een charmant kanaaltje.

Dag 11 (di): Brugge

Einde van de reis: afscheid en van boord gaan, na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten

Gedeeltes die cursief zijn gedrukt, worden met het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘geschatte afstanden’ van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn behoudens wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

 • Op reizen met dit schip, worden de dagelijkse fietstochten begeleid door 1 deskundige en meertalige reisleider. Op de meeste dagen zal hij/zij een lange en een korte (of een snellere en meer ontspannen) fietsoptie aanbieden.
 • Niet alle genoemde hoogtepunten zullen tijdens de korte fietsoptie worden bezocht.
 • U kunt er ook voor kiezen om individueel te fietsen met behulp van een kaart en routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). De GPS-aanwijzingen worden 4 weken voor de startdatum van de tocht naar u toegestuurd.
 • Indien u liever een dag rust neemt, dan kunt u de fietstocht overslaan en ontspannen aan boord terwijl het schip naar de volgende stad vaart. Omdat er geen lunch zal worden geserveerd, kunt u van uw eigen lunchpakket eten.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om uw bagage vanaf 11.00 uur aan boord te brengen.

Dag tot dag programma Brugge - Amsterdam

Gedeeltes die cursief zijn gedrukt, worden met het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘geschatte afstanden’ van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn behoudens wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Gedeeltes die cursief zijn gedrukt, worden met het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘geschatte afstanden’ van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn behoudens wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Dag 1 (woe): Brugge (11 km)

Inschepen en inchecken in Brugge is tussen 13.00 en 14.00 uur. Het schip wacht op u in de Brugse haven. Na een kort welkomstpraatje en eerste kennismaking met de bemanning om 14.00 uur, is het tijd voor het afpassen van uw fiets en een proefritje rond Brugge. Na het diner neemt de reisleider u mee voor een korte wandeling door het prachtige middeleeuwse centrum van de stad.

Dag 2 (do): rondrit vanaf Brugges naar de Noordzee en terug (38 km)

Na een goede nachtrust neemt uw reisleider u mee op een ochtendfietstocht van ongeveer 38 km. Uw eerste fietstocht gaat langs een rustige rivier, langs prachtige populieren en door aantrekkelijke landschappen van vlakke groene poldervelden bezaaid met kleine boerderijen. Op de terugweg naar Brugge fietst u langs een charmant kanaaltje.

In de middag hebt u tijd om de prachtige, historische stad, die ook wel de ‘Parel van Vlaanderen’ wordt genoemd, te ontdekken. Bezoek tijdens uw verblijf in Brugge een van de vele musea of geniet van de prachtige schoonheid van deze onvergetelijke stad vanaf een terrasje.

Dag 3 (vr): Brugge – Aalterbrug (37 km of 45 km) | Aalterbrug – Gent

Na het ontbijt aan boord begint u met fietsen vanuit Brugge, zigzaggend door charmante bossen en weilanden. Uw schip wacht geduldig op u halverwege het kanaal tussen Brugge en Gent. Zodra iedereen weer aan boord is, wordt het anker gelicht en kunt u – terwijl u verder vaart naar Gent – genieten van het landschap. ’s Avonds kunt u een bijzondere rondleiding krijgen door het historische centrum van Gent; vanuit een kleine kanaalboot die langs prachtige gebieden als de Graslei en de Korenlei vaart.

Gent is een levendige universiteitsstad, ook met een rijk verleden. De stad vindt haar oorsprong in de Romeinse tijd, waar ze ontstond aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. Deze gunstige ligging zorgde voor een grote welvaart, die in de late 13de en begin 14de eeuw een hoogtepunt bereikte toen de textielindustrie grote rijkdom naar Gent bracht. In het centrum van de stad zijn vele oude patriciërswoningen in al hun glorie bewaard gebleven. In de indrukwekkende Lakenhal (1425) kwamen vroeger textielhandelaren samen. In de grote Sint-Baafskathedraal, die in een aantal eeuwen in verschillende stijlen werd gebouwd, kunt u een aantal meesterwerken van de middeleeuwse schilderkunst bewonderen, waarvan de ‘Aanbidding van het Lam Gods’ van Jan van Eyck de bekendste is.

Dag 4 (za): Gent – Dendermonde/St. Amands (40 km of 55 km)

Na een heerlijk ontbijt in Gent fietst u stroomafwaarts door diverse landschappen, langs de Schelde naar Dendermonde, gelegen aan de samenvloeiing van de Dender en de Schelde. Er is maar één manier om het landschap langs de rivier te beschrijven: prachtig! De natuurlijke pracht en praal is zonder twijfel één van de hoogtepunten van de reis. Op dit gedeelte van de Schelde wordt de snelheid van het schip bepaald door de hoogte van het getij. Hierdoor reist u van Dendermonde naar St. Amands óf met de fiets óf met het schip, afhankelijk van het getij. Uiteindelijk brengt u aan boord van het schip een ontspannende nacht door in St. Amands.

Dag 5 (zo): St. Amands – Temse – Antwerpen (33 km of 49 km)

Vandaag volgen we de Schelde verder stroomafwaarts door de Temsestreek naar Antwerpen. Door de eeuwen heen was de Schelde van strategisch belang voor de Romeinen, Noormannen, Spanjaarden en Napoleon. Tegenwoordig is het een prachtige waterweg die perfect geschikt is voor fiets-vaarvakanties!

Antwerpen is een levendige havenstad, die wereldwijd bekend staat om diamantenhandel en het is de geboorteplaats van de beroemde schilder Peter Paul Rubens. Deze stad heeft u veel te bieden, waaronder het stadhuis (een van de imposante gebouwen uit de renaissanceperiode) op het historische stadsplein – de Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het middeleeuwse Steenkasteel.

Dag 6 (ma): Antwerpen

Vandaag blijft het schip in Antwerpen, waardoor u de hele dag hebt om deze cultuurstad met zijn kasseien en Vlaamse barokke meesterwerken te ontdekken. U kunt het Rubenshuis bezoeken, dat wil zeggen: het paleis waar de briljante en veelzijdige kunstenaar met zijn gezin woonde. Op tien minuten loopafstand vindt u in de Onze Lieve Vrouwekathedraal enkele van zijn schilderijen.

Andere ideeën voor een aangename dag, zijn een bezoek aan de beroemde bierbrouwerij van ‘de Koninck’ voor een rondleiding en proeverij. Of ga naar het fascinerende MAS (Museum aan de Stroom) voor een goede dosis kunst! U kunt ook gaan winkelen in het gezellige winkelgebied van Antwerpen. Het diner van vanavond is niet inbegrepen, zodat u in een van de vele restaurants in de stad kunt gaan eten. Indien gewenst, kan uw reisleider of iemand van de bemanning u tips geven.

Dag 7 (di): Antwerpen – Kreekraksluizen | Kreekraksluizen – Tholen | (36 km of 20 km)

’s Ochtends vaart uw schip langs het Schelde-Rijnkanaal en door het enorme Kreekrak sluizenstelsel. Hierna begint uw fietstocht door de prachtige Wouwse Plantage naar Tholen. Tholen was ooit een eiland in het midden van de grote Zeeuwse wateren, waar de bewoners zich met visserij voorzagen in hun levensonderhoud. Tegenwoordig is Tholen meer verbonden met het vasteland, maar de authentieke sfeer heeft het nog steeds: het is nog altijd een schilderachtig dorp met veel overblijfselen uit het verleden.

Dag 8 (woe): Tholen – Willemstad (44 km or 36 km) | Willemstad – Dordrecht 

Uw fietstocht vanuit Tholen gaat vandaag door het gezellige Oud-Vossemeer naar Willemstad, een oude vestingstad aan het Haringvliet, dat de inlaat van de Noordzee vormt. Van hieruit gaat u weer aan boord voor een gezellige middagvaart naar Dordrecht, een van de oudste steden van Nederland. ’s Avonds leidt uw reisleider u door de stad om levendig over de geschiedenis te vertellen.

U overnacht in de haven van Wolwevershaven, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1609, toen het zich ontpopte tot een handelscentrum voor wol-wevers.

Dag 9 (do): Dordrecht – Alblasserdam (waterbus) | Alblasserdam – Kinderdijk – Schoonhoven – Vianen (32 km of 57 km)

Vandaag begint uw dag met een stukje varen met de ‘waterbus’, een snelle veerboot die u en uw fiets in slechts 10 minuten naar Alblasserdam brengt. Vanaf hier is het nog maar een paar minuten fietsen voor u Kinderdijk bereikt, bekend staat om de rij van 19 historische molens. Eentje ervan kunt u bezoeken, dus camera’s niet vergeten.

De molens zijn gebouwd in de 18e eeuw om water uit de lage Alblasserwaardse polder te pompen. Van Kinderdijk fietst u via Schoonhoven naar Vianen, een vestingstadje aan de Lek, waar u overnacht en waar u na een heerlijk diner op uw gemak de omgeving kunt verkennen.

Dag 10 (vr): Vianen – Breukelen | Breukelen – Amsterdam (37 km of 47 km)

Terwijl u geniet van het ontbijt, vaart het schip naar Breukelen waar u van boord gaat om uw laatste fietsdag te beginnen. U rijdt langs de Vecht in een gebied dat bekend staat om zijn prachtige herenhuizen, kleine kastelen en indrukwekkende huizen met uitgestrekte tuinen. Na een ritje door de dorpen Nieuwersluis, Loenen en Vreeland komt u aan bij Nigtevecht waar u uw smaakpapillen kunt verwennen met een bezoek aan een traditionele kaasboerderij. Vervolgens fietst u door het historische stadje Muiden naar Amsterdam, waar u uw mooie schip voor de laatste keer in de Amsterdamse haven tegenkomt.

Dag 11 (za): Amsterdam

Einde van de reis: afscheid en van boord gaan, na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten

Gedeeltes die cursief zijn gedrukt, worden met het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘geschatte afstanden’ van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn behoudens wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

 • Op reizen met dit schip, worden de dagelijkse fietstochten begeleid door 1 deskundige en meertalige reisleider. Op de meeste dagen zal hij/zij een lange en een korte (of een snellere en meer ontspannen) fietsoptie aanbieden.
 • Niet alle genoemde hoogtepunten zullen tijdens de korte fietsoptie worden bezocht.
 • U kunt er ook voor kiezen om individueel te fietsen met behulp van een kaart en routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). De GPS-aanwijzingen worden 4 weken voor de startdatum van de tocht naar u toegestuurd.
 • Indien u liever een dag rust neemt, dan kunt u de fietstocht overslaan en ontspannen aan boord terwijl het schip naar de volgende stad vaart. Omdat er geen lunch zal worden geserveerd, kunt u van uw eigen lunchpakket eten.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om uw bagage vanaf 11.00 uur aan boord te brengen.

Prijzen en informatie

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2021
Hutsoort Voor All departures
2-persoonshut benedendek 2 pers. € 1429 2-persoonshut voor alleengebruik 1 pers. € 2143.50 3-persoonshut benedendek 3 pers. € 1389
Inbegrepen in deze reis

11 dagen/10 nachten

10 x ontbijt

Lunchpakketten

9 x driegangendiner

Koffie en thee bij ontbijt en na de fietstocht tot 16:00 uur

Welkomstdrankje

Gebruik van beddengoed en handdoeken

3x Reiniging van de hut gedurende de reis

Dagelijkse briefings

Volledig begeleide fietstochten

Enkele korte wandeltochten

Kaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)

GPS-routes

Gebruik van een waterdichte fietstas

Vergoedingen voor veerboten/Waterbus

Wi-Fi

SGR Garantieregeling

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Boat Bike Tours B.V. (KvK nr. 37147084) is aangesloten bij SGR. Het SGR-nummer van Boat Bike Tours is: 3734. U kunt dit controleren via www.sgr.nl.

Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Uitgebreidere dekking ten tijde van de Corona COVID-19 pandemie: “Corona-Voucher” met SGR-dekking

In het kader van de uitzonderlijke omstandigheden die het gevolg zijn van de Corona COVID-19-crisis, mogen alle geregistreerde deelnemers aan SGR zogenaamde “Corona-vouchers” afgeven als de organiserende reisorganisator vanwege ingrijpende officiële maatregelen en andere ernstige omstandigheden (overmacht) niet in staat is om een reis uit te voeren en de reis om die redenen moet afzeggen.

Dit betekent dat een Corona-voucher die door Boat Bike Tours aan de klant wordt aangeboden, valt onder de bescherming en dekking van het SGR-garantiesysteem en dat daarmee alle door een klant gedane (aan)betalingen veiliggesteld zijn, mocht de reisorganisator in financiële problemen komen.

Het bestuur van SGR heeft op 16 maart 2020 als volgt besloten:

 1. Met ingang van 16 maart 2020 beschouwt SGR door aan SGR deelnemende organisatoren uitgegeven vouchers als vallende onder de dekking van SGR in de zin van artikel 3 van de SGR- garantieregeling met inachtneming van punt 2 t/m 7 van dit besluit.
 2. Deze dekking geldt alleen als de voucher voldoet aan de door SGR voorgeschreven model voucher en slechts voor uitgegeven vouchers in geval van het annuleren van reizen in verband met het niet kunnen uitvoeren van de reis in het kader van het ontstaan van de onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het Corona virus en onder voorwaarde dat de waarde van de voucher duidelijk is ingevuld en de voucher de naam ‘corona-voucher’ bevat.
 3. De waarde van de voucher kan niet meer zijn dan de (aan)betaling die gedaan is op de reis die geannuleerd is vanwege het Corona virus en welke reis oorspronkelijk ook onder de garantie van SGR viel.
 4. De voucher dient een expliciete geldigheidsduur te bevatten van maximaal een (1) jaar na datum van uitgifte.
 5. Op de voucher dient te worden vermeld dat de garantieregeling van SGR van toepassing is.
 6. Op de website van SGR dient dit besluit te worden gecommuniceerd met duidelijke vermelding van het specifieke karakter, de tijdelijkheid en de handhaving van artikel 3 lid 10 onder g garantieregeling voor andere waardebonnen en reischeques.
 7. Dit besluit heeft een tijdelijk karakter en vervalt op 1 juni 2020 ten aanzien van de uitgifte van corona-voucher met garantie van SGR, onverminderd de mogelijkheid dat het bestuur na goedkeuring van de Raad van Toezicht deze termijn kan verlengen.

Dit besluit is goedgekeurd door de Raad van Toezicht van SGR en is gedateerd op 16 maart 2020.

Meer informatie m.b.t. Corona-Vouchers vindt u op de website van SGR.

 

Niet inbegrepen in deze reis

1x diner in Antwerpen

Drankjes

Koffie en thee buiten genoemde tijden

Fietshuur of huur e-bike

Huur van een helm

Persoonlijke verzekeringen

Fooien (naar eigen inzicht)

Toegangsprijzen en excursies

Reis naar/van de vertrekhaven

Parkeerkosten

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2021

2021:

 • Huurfiets €120 per reis
 • Huur e-bike: €260 per reis – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Helm: een helm kan worden gehuurd voor € 10 per reis, alleen van te voren te reserveren en te betalen.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €25 per week
 • Klik op de link voor meer informatie over de aansprakelijkheidsbeperking.
 • Parkeren eigen fiets: € 10 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: € 25 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)

 

Vervoer tussen Amsterdam en Brugge: er is een goede treinverbinding tussen deze twee steden. Bezoek www.nsinternational.nl voor dienstregelingen, tickets of meer informatie.

Reizen in Corona-tijd: wij zorgen dat u veilig op reis kunt

We zorgen voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen aan boord door het naleven van de hygiëneregels, de bediening draagt een mondkapje en zorgt voor voldoende ventilatie en extra schoonmaakrondes. Vooraf vullen gasten een gezondheidsverklaring in en tijdens de reis zorgen wij er samen voor dat iedereen (gasten, crew én reisleiding) gezond blijft! Meer informatie op https://boatbiketours.nl/aanpassen-aan-het-coronavirus/ Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip Gandalf
max. 20 gasten
10 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Brugge
Amsterdam - Brugge (of v.v.) Hoogtepunten van Holland en Vlaanderen

Fiets door Holland & Vlaanderen

Bezoek Amsterdam, Gent & Brugge

Bezoek de molens van Kinderdijk

Schepen met 20 tot max. 40 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
2 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Brugge
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Amsterdam – Brugge (of v.v.) Premium Het mooiste van 2 landen

Fietstochten door Holland & Vlaanderen

Bekende steden Antwerpen & Brugge

Mooie vaartocht door de grachten van Gent

Schepen met 20 tot max. 40 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
6 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Brugge Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Parijs
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Brugge - Parijs v.v. Premium Per fiets door Vlaanderen & Frankrijk

Prachtig fietsen in België en Noord-Frankrijk

Herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog

Geniet van Parijs, de Lichtstad

Schepen met max. 20 tot 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 15 dagen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2

Uw gekozen reis:

Nederland & België: Amsterdam – Brugge Relax

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?