Tweede persoon halve prijs | Flexibele boekingsvoorwaarden | Rekeninghoudend met Coronamaatregelen Meer informatie
Sluiten
Beschikbaarheid tonen Reserveren Offerte aanvragen

Hoogtepunten van deze reis

Rustig fietsen langs de Rijn & Moezel

Ontdek de rijke geschiedenis van de regio

Proef uitstekende wijnen uit de Rijnvallei

Schip met max. 30 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 15 dagen

Fiets-vaarvakantie Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk: Amsterdam Metz 4-landen reis | Princesse Royal (voorheen Magnifique)

Tijdens deze tweeweekse fiets-vaarvakantie volgt u de Rijn en de Moezel van Amsterdam tot Metz. U ziet en ervaart de rijke geschiedenis van de omgeving langs deze majestueuze rivieren; van de Romeinse tijd tot de Industriële Revolutie en van de Tweede Wereldoorlog tot de Duitse hereniging.

In Nederland fietst u door het vlakke, rustige, boerenland en onderweg passeert u vele windmolens. Later, in Duitsland, volgt u de Rijn stroomopwaarts, door steden als Remagen en Bonn. De volgende stop is Keulen, thuisbasis van de monumentale Domkerk en ooit een van de belangrijkste centra van het Heilige Roomse Rijk. Vervolgens fietst u langs een romantischer deel van het Rijndal, met middeleeuwse bolwerken, statige herenhuizen en de eerste wijngaarden die op de heuvels verschijnen. Halverwege de reis komt u aan in Koblenz, een levendige en interessante stad, waar de Rijn en de Moezel samenkomen.

In de tweede week van de reis volgt u de rustige zusjes van de Rijn, de Moezel en de Saar van het ene schilderachtige dorp naar het andere. De fietspaden langs de oevers van deze rivieren zijn verhard of geasfalteerd, met een minimale helling; ideaal dus voor een comfortabele fietstocht. Onderweg hebt u een prachtig uitzicht op kastelen op de top van de berg, tijdloze burchten, perfecte wijnhuizen, ruïnes uit het Romeinse tijdperk in Trier, het ‘kleine Venetië’ van Saarburg en nog veel meer.

De Moezel is met een lengte van 544 km de langste zijrivier van de Rijn en tevens de op één na belangrijkste scheepvaartroute in Duitsland, terwijl de Saar met een lengte van 246 km de langste zijrivier van de Moezel is. De geschiedenis van de Moezel en de Saar gaat zo’n 2000 jaar terug tot de Romeinse tijd. Sluit de reis af met een uitstapje naar het Groothertogdom Luxemburg voordat u door het mooie Franse landschap de indrukwekkende stad Metz binnenrijdt.

Fietsend en varend door deze magische regio’s bezoekt u cultuurrijke steden, bezienswaardigheden, en ongerepte natuur, en proeft u de producten van de plaatselijke wijnbouwers. In dit rustige reistempo krijgt u alle mogelijkheden om u onder te dompelen in de rijke geschiedenis van het gebied – een reis die u niet mag missen!

Dag tot dag programma

Dag 1: Amsterdam – Nigtevecht | Nigtevecht – Breukelen (17 km)  | Breukelen – Wijk bij Duurstede

De inscheping in Amsterdam is om 13.00 uur. Zorg ervoor dat u op tijd arriveert! Na een korte kennismaking met de bemanning zal het schip direct vertrekken naar Nigtevecht. Hier maakt u een proefritje naar Breukelen. Geniet van het Hollandse platteland en de meanderende rivier de Vecht. Het diner wordt geserveerd tijdens de vaartocht over het Amsterdam-Rijnkanaal, op weg naar Wijk bij Duurstede; een van de oudste nederzettingen van de Lage Landen.

Dag 2: Wijk bij Duurstede – Wageningen | Wageningen – Arnhem (35 km of 52 km)

Geniet van het ontbijt tijdens de vaartocht naar Wageningen. Vandaag fietst u hiervandaan door Nationaal Park de Hoge Veluwe, en bezoekt u het Kröller-Müller Museum. Het museum is een cultuurhistorisch monument dat aan het begin van de 20e eeuw is opgericht door Anton en Helene Kröller-Müller. Anton was een succesvol zakenman die graag met zakenrelaties en vrienden op jacht ging, dus kocht hij de Hoge Veluwe, in verschillende fasen vanaf 1909, aan als jachtgebied. Helene was een enthousiast kunstverzamelaar. Anton en Helene hadden een droom: natuur en cultuur samenbrengen. Vanaf 1909 legden zij gedurende 23 jaar de basis voor het huidige nationale park en begonnen zij met de bouw van een museum voor hun kunstcollectie. In 1935 werd het park in een stichting ondergebracht: Het Nationaal Park de Hoge Veluwe. De stichting kreeg de grond in bruikleen van de Nederlandse overheid en de kunstcollectie werd geschonken aan de Staat der Nederlanden, die het museum voltooide.

Tegenwoordig bezit het Kröller-Müller Museum een wereldberoemde collectie van voornamelijk 19e en 20e eeuwse kunst. Centraal in de omvangrijke collectie staan veel werken van Vincent van Gogh. De fietstocht van vandaag heeft een zeker hoogteverschil (naar Nederlandse maatstaven!). U fietst door een overvloedig bos. In de middag rijdt u naar Arnhem waar u het schip weer terugvindt. Na het diner kunt u deelnemen aan een wandeling door de stad.

Dag 3: Arnhem – Pannerden | Pannerden – Rees (42 km of 47 km)

Vaar tijdens het ontbijt door het Nederlandse platteland en begin de dag met fietsen vanuit Pannerden. Voordat we de Duitse grens bereiken, passeren we Doornenburg met zijn prachtig onderhouden middeleeuwse vesting. Dit sprookjesachtige kasteel is dé locatie voor diverse films. Vanaf Doornenburg neemt u de rechteroever van de Rijn en steekt u de grens over bij Lobith. Op weg naar Rees, de eindbestemming van vandaag, passeert u Emmerich, een grote stad met een mooie boulevard langs de Rijn. U vindt het schip weer terug in Rees, een stad met indrukwekkende vesting-ruïnes.

Dag 4: Rees – Wesel | Wesel – Duisburg (40 km) | Duisburg – Düsseldorf

Het schip vertrekt vanochtend vroeg en tijdens het ontbijt vaart u naar Wesel, waar u van boord gaat. Vandaag richten we ons op het Ruhrgebied, waar Duitsland’s grootste industrieën – en mogelijk zelfs van heel Europa – gevestigd zijn. Steden als Essen, Duisburg, Oberhausen en Dortmund zijn door een doolhof van snelwegen, spoorwegen en waterwegen met elkaar verweven. Deze regio was ooit zeer welvarend en daarom een doelwit in 1923, toen Franse en Belgische troepen het probeerden te bezetten, om de herstelbetalingen uit de Eerste Wereldoorlog van Pruisen af te dwingen. Van 1944-45 was het Ruhrgebied ook een doelwit voor de geallieerden. Na zoveel conflicten en industrie is het moeilijk voor te stellen dat je hier kunt fietsen, maar het kan! De Duitse regering heeft na de sluiting van vele fabrieken alle moeite gedaan om het gebied te herontwikkelen. Het is misschien niet altijd even mooi, maar het is een indrukwekkend en evoluerend post-industrieel landschap dat u niet mag missen bij een bezoek aan de Rijn.

Omdat we niet te lang langs fabrieken willen fietsen, haalt het schip ons op bij Duisburg en neemt ons mee naar Düsseldorf. We dineren tijdens het varen. ’s Avonds is er tijd om de Altstadt te bezoeken, waar u het beroemde lokale donkere bier, Altbier, kunt proeven. U zal versteld staan hoe internationaal Düsseldorf is: bijna een vijfde deel van de inwoners komt uit het buitenland.

Dag 5: Düsseldorf – Zons | Zons – Keulen (28 km of 54 km)

Alweer tijdens het ontbijt, vaart het schip u naar de oude stad van Zons. We laten het Ruhrgebied achter ons als we naar Keulen fietsen. Vandaag volgen we de Rijn om vroeg genoeg in Keulen aan te komen voor een middagje verkennen. Keulen is door de Romeinen gesticht en is de oudste van de grotere steden van Duitsland. Al in 50 na Christus kreeg het de status van stad, als geschenk van de Romeinse keizerin Agrippina. Later werd Keulen een van de belangrijkste centra van het Heilige Roomse Rijk. Het herkenningspunt is natuurlijk de Domkerk, die direct naast het centraal station en de spoorbrug over de Rijn ligt. De bouw van de Dom begon in 1248 en werd pas in 1880 voltooid! De stad werd bijna volledig verwoest bij geallieerde bombardementen in 1944-1945. Het stadhuis, daterend uit 1330, is echter prachtig gerestaureerd.

Dag 6: Keulen – Bonn (38 km)

Vandaag fietst u weer verder langs de rivier, op weg naar Bonn, wat van 1945 tot 1990 de hoofdstad van West-Duitsland was. Na de hereniging van Duitsland werd Berlijn opnieuw als hoofdstad opgericht, maar in Bonn zijn nog steeds zes overheidsdepartementen gevestigd. Net als Keulen werd Bonn rond het jaar 10 voor Christus door de Romeinen gesticht, omdat het een goede plek was om de Rijn te overbruggen. Een bezoek waard zijn het oude stadhuis, de Münster-basiliek en het geboortehuis van Beethoven. Na het diner kunt u een stadswandeling door Bonn maken.

Dag 7: Bonn – Remagen | Remagen – Koblenz (44 km)

Tijdens het ontbijt varen we naar Remagen. Hier begint uw fietstocht, maar eerst is er tijd om het rijke historische verleden van deze stad te verkennen. Tegenwoordig is de stad vooral bekend om de ooit beroemde Ludendorffbrug, de enige functionele Rijnbrug die in maart 1945 door de Amerikanen in Operatie Lumberjack werd veroverd. Het bruggenhoofd herbergt een museum dat gewijd is aan de geschiedenis van de stad.

Na Remagen begint een romantischer deel van het Rijndal met burchttorens, herenhuizen en de eerste wijngaarden aan de voet van Midden-Duitsland. We passeren de geliefde badplaats Bad Breisig en ook Burg Rheineck. Dit bolwerk, gelegen in een prachtig landschap, dateert uit 1100. We bezoeken Andernach, ooit een Romeinse nederzetting. Het is nog steeds een prachtige stad met veel historische bezienswaardigheden. Kort na Andernach komen we aan in Koblenz. De naam komt van het Latijnse ‘confluentes’, wat de samenvloeiing van twee rivieren betekent (de Rijn en de Moezel). Het standbeeld van keizer Wilhelm van Pruisen op het kruispunt van de twee rivieren is een indrukwekkende bezienswaardigheid. Koblenz is een gezellige stad die na de schade van de Tweede Wereldoorlog werd herbouwd.

Dag 8: Koblenz

Vandaag geniet u van een dagje ‘rust’ in Koblenz. U kunt op uw gemak de stad verkennen en bezienswaardigheden bezoeken zoals het Stolzenfels kasteel. De stad bestaat uit de Aldstadt (oude stad) en de Neustadt (nieuwe stad). De Aldstadt heeft een driehoekige vorm, met twee zijden begrensd door de Rijn en de Moezel, en de derde zijde bedekt met eindeloze heuvels met daarbovenop forten. De oude stad is dicht bebouwd en de nieuwe stad is ruimer met een aantrekkelijk uitzicht op de Rijn. Vanavond dineert u op eigen gelegenheid (en kosten) in een van de vele lokale restaurants in de stad.

Dag 9: Koblenz – Alken | Alken – Moselkern – Cochem (40 km)

We beginnen de dag met een vaartocht naar Alken, waarvandaan u op de fiets naar Moselkern rijdt. Het dorp Moselkern is beroemd om zijn Burg Eltz. Deze burcht is een van de meest indrukwekkende middeleeuwse gebouwen van West-Europa. Het is echter niet gemakkelijk te bereiken, u moet het laatste stuk wandelen om bij de burcht te komen. Na een bezoek vervolgt u de fietstocht naar Cochem, een van de meest bezochte wijnplaatsen van het Moezelgebied. Cochem is een gezellig, traditioneel stadje vol wijnkelders en vakwerkhuizen.

Dag 10: Cochem – Traben-Trarbach – Bernkastel-Kues (28 km of 51 km)

Tijdens het ontbijt vaart het schip naar het mooie plaatsje Beilstein. Hier kunt u de Zwarte Madonna zien in de kapel van het Karmelietenklooster hoog op de heuvel. Uw fietsdag volgt de Moezel stroomopwaarts naar Zell. Het schip maakt hier een korte stop, dus als u wilt kunt u al aan boord gaan en naar de volgende bestemming varen. Zell is prachtig gelegen aan de Moezel, waar de rivier zich in vele lussen door de heuvels slingert. Zeller Schwarze Katz (zwarte kat) is een legendarische Moezelwijn.

De fietstocht gaat verder naar Traben-Trarbach. Dit stadje heeft een art-nouveau-architectuur van wereldklasse, een deel van het grote belang die de stad had in de internationale wijnhandel in de 19e eeuw. Van Traben vaart u naar Bernkastel-Kues. Deze populaire schilderachtige oude stad produceert de beste wijnen van de Midden-Moezel. Met zijn charmante vakwerkhuizen is het marktplein de trots van de stad. Een wandeling naar het kasteel biedt een prachtig uitzicht.

Dag 11:  Bernkastel-Kues – Schweich | Schweich – Trier (28 km of 54 km)

Vanuit Bernkastel spreidt het dal zich uit en groeien de wijngaarden tot zover het oog reikt. Vandaag vaart u langs de zwaargewichten in de wijnwereld: Brauneberg, Piesport, Trittenheim. Piesport is geliefd vanwege de ‘kleine gouddruppeltjes’. Trittenheim ligt in een scherpe haarspeldbocht aan de rivier, omgeven door heuvels vol druiven. Rond lunchtijd komt u aan in Neumagen, een belangrijk centrum van de wijnproductie al in de Romeinse tijd. U kunt besluiten om vanaf hier met het schip mee te varen of met de fiets verder te rijden naar Schweich, waar het schip weer op u zal wachten.

Als iedereen weer aan boord is, varen we naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Trier werd rond 15 voor Christus gesticht door Keizer Augustus onder de naam Augusta Treverorum. Als handelsstad en administratief centrum bloeide Trier in de late keizertijd op. Deze Romeinse gouden eeuw heeft de stad een indrukwekkend aantal monumenten nagelaten. Het meest tot de verbeelding sprekend is de Porta Nigra stadspoort, die rond 18 n. Chr. werd gebouwd.

Dag 12: Trier – Saarburg (28 km)

In de ochtend neemt uw reisleider u mee naar Trier en voor een wandeling langs de plaatselijke Romeinse geschiedenis. Er is ook tijd om Trier op eigen houtje te ontdekken en te genieten van al het moois. Na de lunch stapt u op de fiets en volgt u de Moezel en de Saar naar Saarburg, een interessante oude stad gelegen in het mooiste deel van het Saardal. Hier zijn de rivieroevers dicht bebost. De burcht van Saarburg werd hier in het midden van de 10e eeuw gebouwd. Midden in de stad komt u een 20 meter hoge waterval tegen. Aan de voet van deze waterval staat een oude molen, die door het riviertje wordt aangedreven. In dit deel van Saarburg dateren de meeste huizen uit de 17e en 18e eeuw en geven het stadje een schilderachtige uitstraling. Vanavond dineert u in een van de vele lokale restaurants in Saarburg.

Dag 13: Saarburg – Remich (45 km of 53 km)

Vandaag kunt u kiezen uit twee fietsopties. De ene is eenvoudig, maar iets langer langs de rivieren. De kortere optie is wat uitdagender, door de heuvels. Wat uw keuze ook is, beide fietstochten leiden u naar het Groothertogdom Luxemburg. Hier vormt de Moezel de grens tussen Duitsland en Luxemburg. De hoofdstad (ook Luxemburg) is een belangrijk financieel centrum en administratieve EU-stad. Onderweg bezoekt u aan de Luxemburgse kant een wijncoöperatie, gespecialiseerd in “Crémant”, die beschouwd wordt als de Champagne van de Moezel.

In de buurt van Remich kunt u een Romeinse mozaïekvloer bewonderen. Op de oorspronkelijke locatie was de tegelvloer ooit het middelpunt van een vorstelijke Romeinse villa. Het tafereel (bestaande uit drie miljoen afzonderlijke scherven) toont scènes uit gladiatorenspelen in een amfitheater.

Dag 14: Remich – Schengen | Schengen – Thionville (30 km) | Thionville – Metz

Tijdens het ontbijt vaart u naar Schengen, waar uw fietstocht begint. Iedereen in Europa heeft wel eens van het Akkoord van Schengen gehoord, maar bijna niemand weet dat het naar dit kleine grensplaatsje in Luxemburg op het kruispunt van drie landen is vernoemd. Al snel steekt u de Luxemburg-Franse grens over en ervaart u de uitkomst van dit akkoord: geen grenscontroles.

We passeren het fort van Sierck-les-Bains, een van de paleizen die bewoond werden door de machtige hertogen van Lotharingen. De prachtige route loopt door het Franse platteland en via gezellige dorpjes. Rond lunchtijd komt u aan in Thionville, het regionale centrum van de staalindustrie tot in de jaren tachtig. Dat klinkt misschien modern en industrieel, maar de stad is oud. Het historische centrum heeft middeleeuwse stadswallen, prachtige tuinen, oude straatjes en de kerk van St Maximin. Hier wacht het schip u op voor een vaartocht naar Metz, een andere oude stad, strategisch gelegen aan een Romeinse handelsroute. De St Etienne-kathedraal is de op twee na grootste gotische kerk van Frankrijk, met luchtbogen en glas-in-loodramen van Marc Chagall. Metz is gevuld met prachtige architectuur, bloemen en geweldige cafés.

Dag 15: Metz

Laatste ochtend van uw reis: ontscheping en afscheid na het ontbijt, tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Cursief gedrukte routes worden met het schip afgelegd.
 • Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van aanbevolen fietstochten.
 • De details van de reis zijn behoudens wijzigingen, bijvoorbeeld als gevolg van nautische, technische of meteorologische omstandigheden.
 • Als er meer dan 22 gasten op deze reis zijn, worden de dagelijkse fietstochten begeleid door twee deskundige en meertalige reisleiders. Op de meeste dagen bieden de reisleiders een lange en een korte (of snellere en meer ontspannen) fietstocht aan.
 • Niet alle genoemde hoogtepunten zullen tijdens de korte fietstocht worden bezocht.
 • U kunt er ook voor kiezen om zelfstandig te fietsen met behulp van een kaart en routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). Vier weken voor de startdatum van de tocht worden de GPS-routes naar u toegestuurd.
 • Als u de voorkeur geeft aan een rustdag tijdens de reis, kunt u de fietstocht overslaan en aan boord ontspannen tijdens het varen naar de volgende stad.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

Prijzen en informatie

Nodig een vriend uit voor de helft van de prijs. Voer de kortingscode LAST25 in bij de reservering.
Deze aanbieding is geldig voor alle vertrekken in 2020.
De korting is alleen geldig voor nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingsaanbiedingen.

Onze speciale aanbieding is geldig tot 1 augustus 2020.

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht
Hutsoort Voor June 19
Twin cabin 2 pers. € 2799 Premium twin cabin 2 pers. € 3199 Single cabin 1 pers. € 3639 Twin cabin for single use (max. 1) 1 pers. € 4198.50 Triple cabin (3rd bed only for children) 3 pers. € 2749 Premium Triple cabin (3rd bed only for children) 3 pers. € 3149
Inbegrepen in deze reis

15 dagen/14 nachten

14 x ontbijt

Lunchpakketten

12 x 3-gangendiners

Koffie en thee aan boord

Welkomstdrankje

Gebruik van beddengoed en handdoeken

Dagelijkse reiniging van de hut

Airco en verwarming in de hut

Dagelijkse briefings

Volledig begeleide fietstochten (vanaf 22 gasten: 2 reisleiders, 2 groepen)

Enkele korte wandeltochten

Kaarten voor fietstochten (1 per hut)

gps-routes

Gebruik van een helm

Gebruik van een waterdichte fietstas

Bidong

Vergoedingen voor veerboten

Entree Kröller – Müller museum

Entree museum Remagen

Entree Burg Eltz

Wijnproeverij in een lokale wijnmakerij

Wi-Fi

SGR Garantieregeling

Niet inbegrepen in deze reis

2 x diner

Drankjes

Fietshuur of e-bike huur

Persoonlijke verzekeringen

Fooien (naar eigen inzicht)

Toegangsprijzen en excursies die niet onder ‘inbegrepen’ worden vermeld

Transfer van/naar de vertrekplaats

Parkeerkosten

Aanvullende mogelijkheden en informatie

2021:

 • Fietshuur Premium: €190 per reis (optioneel)
 • Huur e-bike Premium: €420 per reis (er is slechts een beperkt aantal e-bikes beschikbaar: gelieve deze vooraf bij boeking te reserveren)
 • Parkeren van uw eigen fiets: €20 per reis (er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar; graag reserveren bij boeking)
 • Parkeren + oplaadstation van uw eigen e-bike: €50 per reis (er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar; graag reserveren bij boeking)
 • Kijk hier voor meer informatie over fietshuur en huur van e-bikes.

 

Transfer tussen Metz en Amsterdam: Er is een treinverbinding tussen deze twee steden. Bekijk de website van ‘the Trainline‘ voor treintijden, kaartjes en meer informatie.Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Magnifique (2021: Princesse Royal)
max. 35 gasten
16 hutten
8 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Auxerre Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Moret sur Loing
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
nieuw
Bourgondië: Auxerre - Moret (of v.v.) Het land van het goede leven

Fietsen door een schitterend landschap

Kunst en cultuur in Sens en Auxerre

Geniet van heerlijke Bourgondische wijnen

Premium schepen met max. 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2
Brugge Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Paris
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Brugge - Parijs Premium Per fiets door Vlaanderen & Frankrijk

Prachtig fietsen in België en Noord-Frankrijk

Herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog

Geniet van Parijs, de Lichtstad

Schepen met max. 20 tot 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 15 dagen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2

Your selected tour:

Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk: Amsterdam – Metz 4-landen reis

Offerte aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?