Tweede persoon halve prijs | Flexibele boekingsvoorwaarden | Rekeninghoudend met Coronamaatregelen Meer informatie
Sluiten
Beschikbaarheid tonen Reserveren Offerte aanvragen

Hoogtepunten van deze reis

Rustig fietsen langs wijngaarden in 3 landen

Leer over Romeinse geschiedenis in Trier

Proef de fijne Rieslingwijnen van de regio

Schepen met max. 24 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen

Fiets-vaarvakantie Duitsland, Luxemburg en Frankrijk: 3-landen Moezelreis, Cochem – Metz Premium (of v.v.) | Quo Vadis en 2021: Princesse Royal (voorheen Magnifique)

Het landschap aan beide oevers van de Moezel is prachtig, de frisse wijnen smaken heerlijk, de pittoreske stadjes hebben een rijke geschiedenis en de omstandigheden om te fietsen zijn uitstekend. Volg de Moezel, in Duitsland, Luxemburg en Frankrijk, langs de uitgestrekte wijngaarden en oude steden als Cochem en Bernkastel. Het spreekt voor zich, dat u zo vaak als u wilt de diverse lokale wijnen kunt proeven.

Dan het bezoek aan Trier, ooit een keizerlijke Romeinse stad. U ziet overblijfselen van dit glorieuze verleden in de oudste kathedraal van Duitsland, het amfitheater, de troonzaal van de keizer en in de beroemde ‘Porta Nigra’, de overblijfselen van de oude stadsmuur.

Na Trier volgt u de rivier de Saar voor een bezoek aan het charmante Saarburg, met zijn prachtige watervallen in het centrum van de stad. Dan gaat de reis naar Luxemburg, het enige Groothertogdom van Europa. Door de strategische ligging tussen twee grootmachten (Frankrijk en Duitsland) is het door de eeuwen heen een druk bevochten gebied geweest. De laatste dag fietst u in Frankrijk, met zijn gastvrije dorpjes. Hier zijn de inwoners trots op hun zoete, zachte wijnen en gouden ‘Mirabellen’-likeur. De reis eindigt in de stad Metz, met zijn prachtige, gotische kathedraal.

Quo Vadis: 2020, reis start en einde op zaterdag / 2021, reis start en einde op zondag.

Princesse Royal: Dag tot dagprogramma Cochem - Metz

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Dag 1 (za): Cochem

Inschepen en inchecken is om 14.00 uur in Cochem. Na de kennismaking met de bemanning neemt de reisleider u mee voor een wandeling door deze gezellige en karakteristieke Moezelstad, met steile, met druivenranken begroeide bergen, beboste heuvels, een indrukwekkende burcht en een pittoresk pleintje met prachtige vakwerkhuizen en cafés. Een bezoek aan de majestueuze Reichsburg van Cochem staat op het programma.

Dag 2 (zo): Cochem – Zell (39 km)

Na het ontbijt fietst u naar Beilstein, een van de best bewaarde historische dorpen aan de Moezel. Boven aan het dorp bevindt zich de ruïne van kasteel Metternich; u hebt de mogelijkheid om deze te bezoeken. Na het verlaten van Beilstein passeert u bij Bremmer Calmont de steilste wijngaard van Europa – met hellingen tot 60 graden. De fietstocht van vandaag eindigt in het wijndorp Zell aan de Moezel, dat in de wijnwereld bekend staat om de Zeller Schwarze Katz. Maak hier van de gelegenheid gebruik om deze en andere goede wijnen van het Moezeldal te proeven!

Dag 3 (ma): Zell – Bernkastel-Kues (45 km)

Vandaag fietst u van Zell naar het romantische dorpje Traben-Trarbach, gelegen aan de linkeroever van de Moezel en beroemd om zijn Jugendstil architectuur. Van daaruit rijdt u door de wijnstad Kröv, bekend om zijn populaire Kröver-wijn, naar Bernkastel-Kues, uw bestemming voor de nacht. De grote vakwerkhuizen rond de markt van Bernkastel-Kues dateren uit de Middeleeuwen en zijn een genot voor  fotografen! U vindt het schip in Kues na een rondleiding door de stad.

Dag 4 (di):  Bernkastel-Kues – Neumagen – Schweich  | Schweich – Trier (28 km of 54 km)

Vanuit Bernkastel strekt het dal én de wijngaarden zich uit, zover het oog reikt. Vandaag vaart u langs de zwaargewichten in de wijnwereld: Brauneberg, Piesport, Trittenheim. Piesport is geliefd vanwege ‘kleine gouden druppeltjes’. Trittenheim ligt in een scherpe haarspeldbocht op de rivier, omgeven door bergen vol druiven. Rond lunchtijd komt u aan in Neumagen, al in de Romeinse tijd een belangrijk centrum van de wijnproductie. U kunt besluiten om vanaf hier met het schip mee te varen of met de fiets verder te rijden naar Schweich, waar het schip op u wacht.
Eenmaal aan boord vaart u naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Trier werd rond 15 jaar voor Christus gesticht door Caesar Augustus onder de naam Augusta Trevorum. Als handelsstad en bestuurscentrum bloeide Trier in de late keizertijd op. Deze Romeinse gouden eeuw heeft een respectabel aantal monumenten nagelaten. Het meest authentiek is de stadspoort Porta Nigra, die rond 18 jaar na Christus werd gebouwd.

Dag 5 (woe): Trier – Saarburg (28 km)

’s Ochtends neemt uw reisleider u mee naar Trier waar u door de Romeinse geschiedenis wandelt. U kunt er ook voor kiezen om Trier op eigen gelegenheid te ontdekken.

Na de lunch stapt u op de fiets en volgt u de Moezel en de Saar naar de volgende bestemming, Saarburg. Saarburg is een interessante oude stad gelegen in het mooiste deel van het Saardal. Hier zijn de oevers van de rivier dicht bebost. De burcht van Saarburg werd hier in het midden van de 10e eeuw gebouwd. In het midden van de stad komt u een waterval van 20 meter hoog tegen. Aan de voet van deze waterval staat een oude molen, die door het riviertje wordt aangedreven. In dit deel van de stad zijn de meeste oude huizen uit de 17e en 18e eeuw, die Saarburg zijn schilderachtige uiterlijk geven, nog intact. Vandaag is er geen diner aan boord, dus maak uw keuze uit een van de lokale restaurants in het centrum van de stad.

Dag 6 (do): Saarburg – Remich (45 km of 53 km)

Vandaag zijn er 2 fietsmogelijkheden. De ene is makkelijk, maar iets langer langs de rivieren. De kortere optie is wat uitdagender, door de heuvels. Wat uw keuze ook wordt, beide fietstochten leiden u naar het Groothertogdom Luxemburg. Hier vormt de Moezel de grens tussen Duitsland en Luxemburg. Luxemburg is een klein land, maar zijn  hoofdstad (ook Luxemburg genaamd) is een belangrijk financieel centrum en administratieve stad van de EU.
Onderweg bezoekt u (in Luxemburg) een wijncoöperatie, gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Cremant’, de Champagne van de Moezel. In de buurt van Remich kunt u een Romeinse mozaïekvloer bewonderen. Deze tegelvloer, die nog op zijn oorspronkelijke plaats ligt, was ooit het middelpunt van een vorstelijke Romeinse villa. Het tafereel (in 3 miljoen afzonderlijke stukjes) onthult scènes uit gladiatorenspelen in het amfitheater.

Dag 7 (vr): Remich – Schengen | Schengen – Thionville | Thionville – Metz (30 km)

Tijdens het ontbijt vaart u naar Schengen, waar de fietstocht begint. Het ‘Schengen-akkoord’ is iets waar iedereen in Europa van gehoord heeft, terwijl bijna niemand weet dat het naar dit stadje in Luxemburg aan de 3-landengrens is vernoemd. Al gauw gaat u de Luxemburg-Franse grens over en ervaart u het resultaat van dit akkoord: geen grenscontroles! U passeert het fort van Sierck-les-Bains, een van de paleizen die bewoond worden door de machtige hertogen van Lotharingen. De route gaat door het prachtige Franse platteland en langs gezellige dorpjes. Rond lunchtijd komt u aan in Thionville, het centrum van de staalindustrie tot in de jaren tachtig. Dat klinkt misschien modern en industrieel, maar de stad is oud. Het historische centrum heeft middeleeuwse stadswallen, prachtige tuinen, oude straatjes en de St.Maximin-basiliek. Hier wacht het schip op u om u op te halen voor een vaartocht naar Metz, een andere oude stad die strategisch gelegen is aan een Romeinse handelsroute. De St.Etienne kathedraal is de op-drie-na-grootste gotische kerk van Frankrijk met luchtbogen en Marc Chagall gebrandschilderde ramen. Metz is vol met prachtige architectuur, bloemen en geweldige cafés.

Dag 8 (za): Metz

Einde van de reis. Uitchecken na het ontbijt, tot 9.30 uur.

Goed om te weten

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

 • Als er meer dan 22 gasten op deze reis zijn, worden de dagelijkse fietstochten begeleid door twee deskundige en meertalige reisleiders. Op de meeste dagen bieden de reisleiders een lange en een korte (of snellere en meer ontspannen) fietstocht aan.
 • Wanneer er minder dan 22 gasten aan boord zijn, worden de rondleidingen begeleid door één deskundige en meertalige reisleider.
 • Tijdens de dagen dat er twee fietsopties mogelijk zijn, zal de reisbegeleider na overleg met de groep een keuze maken om de langere of de kortere optie te begeleiden.
 • Niet alle genoemde hoogtepunten zullen tijdens de korte fietstocht worden bezocht.
 • U kunt er ook voor kiezen om zelfstandig te fietsen met behulp van een kaart en routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). Vier weken voor de startdatum van de tocht worden de GPS-routes naar u toegestuurd.
 • Als u de voorkeur geeft aan een rustdag tijdens de reis, kunt u de fietstocht overslaan en aan boord ontspannen tijdens het varen naar de volgende stad.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

 

Princesse Royal: Dag tot dagprogramma Metz - Cochem

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Dag 1 (za): Metz

Inschepen en inchecken is om 14.00 uur in Metz. Na een eerste kennismaking met de bemanning is het tijd voor het afpassen van de fietsen en een proefritje. Na het diner neemt uw reisleider u mee voor een wandeling door Metz. Metz is een prachtige oude stad, strategisch gelegen aan een Romeinse handelsroute. De St. Etienne-kathedraal is de 3e grootste gotische kerk van Frankrijk met luchtbogen en Marc Chagall glas-in-loodramen. Metz zit vol met prachtige architectuur, bloemen en geweldige cafés.

Wij raden u aan om een of meerdere dagen eerder naar Metz te komen, zodat u voldoende tijd heeft om deze interessante stad te ontdekken.

Dag 2 (zo): Metz – Remich (41 km of 49 km)

Tijdens het ontbijt vaart het schip richting Thionville. Dichtbij deze stad begint uw fietstocht. Thionville was ooit het centrum van de Franse staalindustrie. Dat klinkt misschien modern en industrieel, maar de stad is oud. Het historische centrum toont u de middeleeuwse stadswallen, prachtige tuinen, oude straatjes en de St.Maximin-basiliek. De route is prachtig en gaat door het Franse platteland en langs gezellige dorpjes. U passeert het fort van Sierck-les-Bains, één van de paleizen die bewoond worden door de machtige hertogen van Lotharingen. Via het dal van de Moezel steekt u bij Schengen de Frans-Luxemburgse grens over. Het ‘Schengen-akkoord’ is iets waar iedereen in Europa vast van gehoord heeft, maar niet weet dat het naar dit Luxemburgse stadje aan de 3-landengrens is vernoemd. Bij het passeren van de Luxemburg-Franse grens ervaart u resultaat van dit akkoord: geen grenscontroles. Vlakbij uw eindbestemming Remich bezoekt u het kleine dorpje Nennig. U stopt hier bij wat ooit een oude Romeinse villa was. De mozaïekvloer, die nog steeds op zijn oorspronkelijke plaats ligt, was ooit het middelpunt van deze Romeinse villa. Het tafereel (in 3 miljoen afzonderlijke stukjes) onthult scènes uit gladiatorenspelen in het amfitheater.

Dag 3 (ma): Remich – Saarburg (40 km of 48 km)

De Moezel vormt de grens tussen Duitsland en Luxemburg. U volgt  de rivier vanaf de Duitse kant, maar al snel bevindt u zich weer op de Luxemburgse kant. Hier bezoekt u een wijncoöperatie, gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Cremant’, de Champagne van de Moezel.
Dan zijn er 2 fietsmogelijkheden: de ene is makkelijk, maar iets langer langs de rivieren. De kortere optie is wat uitdagender, door de heuvels. Wat uw keuze ook wordt, beide tochten brengen u naar Saarburg, een interessante oude stad gelegen in het mooiste deel van het Saardal. Hier zijn de oevers van de rivier dicht bebost. De burcht van Saarburg werd al halverwege de 10e eeuw gebouwd. Midden in de stad vindt u een waterval van 20 meter hoog. Aan de voet van deze waterval bevindt zich een oude molen, die door het riviertje wordt aangedreven. In dit deel van de stad zijn de meeste oude (en nog intact zijnde) huizen afkomstig uit de 17e en 18e eeuw, en geven Saarburg zijn schilderachtige uiterlijk.

Dag 4 (di): Saarburg – Trier (32 km)

Na het ontbijt neemt uw reisleider u mee voor een korte fietstocht naar Trier. Daar komt u rond lunchtijd aan. Na een begeleide wandeling is er tijd om Trier op eigen gelegenheid te ontdekken en te genieten van wat de stad allemaal te bieden heeft. Trier staat bekend als de oudste stad van Duitsland en werd rond 15 jaar voor Christus gesticht door Caesar Augustus onder de naam Augusta Trevorum. Als handelsstad en bestuurscentrum bloeide Trier in de late keizertijd op. Deze Romeinse gouden eeuw heeft de stad een respectabel aantal monumenten nagelaten. Het meest authentiek is de stadspoort, Porta Nigra, die rond 18 jaar na Christus werd gebouwd. Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt kiezen uit een van de lokale restaurants van Trier.

Dag 5 (woe): Trier – Schweich | Schweich – Neumagen – Bernkastel-Kues (27 km of 53 km)

Na een ontbijt-vaartocht begint u uw fietstocht in Schweich. U hebt nu de ‘Romantische Moezel’, de onofficiële naam voor de Midden-Moezel, bereikt. Mooie wijngaarden spreiden zich uit zover het oog reikt. U fietst langs de ‘grote namen’ in de wijnwereld: Trittenheim en Piesport. Trittenheim ligt in een scherpe haarspeldbocht aan de rivier, omgeven door met druiven bedekte bergen. Piesport is geliefd vanwege de ‘kleine gouden druppeltjes’. Rond lunchtijd komt u aan in Neumagen, al in de Romeinse tijd een belangrijk centrum van de wijnproductie. U kunt besluiten om vanaf hier mee te varen of verder te fietsen naar Bernkastel-Kues. Dit veel bezochte, oude en pittoreske stadje produceert de beste wijnen van de Midden-Moezel. De trots van de stad is het marktplein, met zijn pittoreske vakwerkhuizen. Een wandeling naar het kasteel biedt een prachtig uitzicht.

Dag 6 (do): Bernkastel-Kues – Traben-Trarbach – Zell (45 km)

De fietstocht van vandaag brengt u naar het romantische dorpje Traben-Trarbach, gelegen op de linkeroever van de Moezel en beroemd om zijn Jugendstil (art nouveau) architectuur. Verderop langs de rivier is uw bestemming voor de nacht: Zell, bekend in de wijnindustrie om zijn Zeller Schwarze Katz witte wijn. Zell biedt u de perfecte gelegenheid om de goede wijnen van de Moezel te leren kennen.

Dag 7 (vr): Zell – Beilstein – Cochem (39 km)

Beilstein, de ‘Doornroosje van de Moezel’, is een van de best bewaarde historische dorpen langs de gehele lengte van de rivier en is het hoogtepunt van de uw fietstocht. Torenhoog boven het dorp liggen de ruïnes van kasteel Metternich, die u kunt bezoeken. Dan rijdt u verder naar uw eindbestemming Cochem, een gezellige en karakteristieke Moezelstad, met steile wijnbergen, beboste heuvels, een indrukwekkende burcht en een schilderachtig plein met prachtige vakwerkhuizen en cafés. Een perfecte plek voor een glas lokale wijn. Een bezoek aan de Reichsburg staat ook op het programma.

Dag 8 (za): Cochem

Het einde van de reis. Uitchecken na het ontbijt, mogelijk tot 9:30 uur.

Goed om te weten

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

 • Als er meer dan 22 gasten op deze reis zijn, worden de dagelijkse fietstochten begeleid door twee deskundige en meertalige reisleiders. Op de meeste dagen bieden de reisleiders een lange en een korte (of snellere en meer ontspannen) fietstocht aan.
 • Wanneer er minder dan 22 gasten aan boord zijn, worden de rondleidingen begeleid door één deskundige en meertalige reisleider.
 • Tijdens de dagen dat er twee fietsopties mogelijk zijn, zal de reisbegeleider na overleg met de groep een keuze maken om de langere of de kortere optie te begeleiden.
 • Niet alle genoemde hoogtepunten zullen tijdens de korte fietstocht worden bezocht.
 • U kunt er ook voor kiezen om zelfstandig te fietsen met behulp van een kaart en routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). Vier weken voor de startdatum van de tocht worden de GPS-routes naar u toegestuurd.
 • Als u de voorkeur geeft aan een rustdag tijdens de reis, kunt u de fietstocht overslaan en aan boord ontspannen tijdens het varen naar de volgende stad.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

 

Quo Vadis: Dag tot dagprogramma: Cochem - Metz

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Dag 1: Cochem

Inschepen en inchecken is om 15.00 uur in Cochem. Na een eerste kennismaking met de bemanning neemt de reisleider u mee voor een wandeling door deze gezellige en karakteristieke Moezelstad, omgeven door steile, met wijnranken begroeide bergen, beboste heuvels, een indrukwekkende burcht en een pittoresk pleintje met prachtige vakwerkhuizen en cafés. U kunt de burcht bezoeken of uw eerste glas lokale wijn drinken op een terrasje.

Dag 2: Cochem – Beilstein | Beilstein – Traben-Trarbach (28 km of 51 km) | Traben-Trarbach – Bernkastel Kues 

Tijdens het ontbijt vaart het schip naar het mooie plaatsje, genaamd Beilstein. Daar kunt u de Zwarte Madonna zien in de kapel van het Karmelietenklooster hoog op de heuvel. Uw eerste fietsdag volgt de Moezel stroomopwaarts naar Zell. Het schip maakt hier een korte stop, dus als u wilt kunt u hier aan boord gaan en de route per schip vervolgen. Zell is prachtig gelegen aan de Moezel, waar de rivier zich in vele lussen door de heuvels slingert. Zeller Schwarze Katz (zwarte kat) is een legendarische Moezelwijn. U gaat verder naar Traben-Trarbach. Dit stadje heeft een Jugendstil-architectuur van wereldklasse, die zijn grote betekenis in de internationale wijnhandel in de 19e eeuw bewijst. Van Traben vaart u naar Bernkastel-Kues, dit veel bezochte, oude en pittoreske stadje produceert de beste wijnen van de Midden-Moezel. De trots van de stad is het marktplein, met zijn pittoreske vakwerkhuizen. Een wandeling naar het kasteel biedt een prachtig uitzicht.

Dag 3: Bernkastel-Kues, Daun excursie (62 km)

Vanochtend laat u de rivier en de wijngaarden achter u. U wordt met de bus naar de Eifel, naar de stad Daun gebracht. Van daaruit maakt u een spannende fietstocht over een voormalig spoorwegtraject dat nu een fietspad is. De rit gaat door tunnels, over bruggen en door kleine meren die gevormd zijn door vulkaankraters, de zogenaamde Maars. Na de laatste tunnel is het tijd voor een pauze, in een plaatselijk stadje waar u kunt genieten van een welverdiend ijsje op het terras!

Dag 4:  Bernkastel-Kues – Neumagen – Schweich  Schweich – Trier (28 km of 54 km)

Vanuit Bernkastel opent het dal zich en breiden de wijngaarden zich uit zover het oog reikt. Vandaag vaart het schip langs de ‘zwaargewichten’ in de wijnwereld: Brauneberg, Piesport, Trittenheim. Piesport is geliefd bij de Britten wegens de ‘kleine gouden druppeltjes’. Trittenheim ligt in een scherpe haarspeldbocht aan de rivier, omgeven door bergen vol druivenranken. Rond lunchtijd komt u aan in Neumagen, al sinds de Romeinse tijd een belangrijk centrum van de wijnproductie. U kunt besluiten om vanaf hier met het schip mee te varen of met de fiets verder te gaan naar Schweich, waar het schip wederom klaarligt. Als iedereen aan boord is, vaart het schip naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Trier werd rond 15 jaar voor Christus gesticht door Caesar Augustus onder de naam Augusta Trevorum. Als handelsstad en bestuurscentrum bloeide Trier in de late keizertijd op. Deze Romeinse gouden eeuw heeft de stad een respectabel aantal monumenten nagelaten. Het meest authentiek is de stadspoort Porta Nigra, die rond 18 jaar na Christus werd gebouwd.

Dag 5: Trier – Saarburg (28 km)

’s Ochtends neemt uw reisleider u mee naar Trier, waar u rondloopt door de Romeinse geschiedenis. U kunt er ook voor kiezen om Trier op eigen gelegenheid te ontdekken en te genieten van al het moois.

Na de lunch stapt u op de fiets en volgt u de Moezel en de Saar naar de volgende bestemming, Saarburg. Deze interessante, oude stad is gelegen in het mooiste deel van het Saardal. Hier zijn de oevers van de rivier dicht bebost. De burcht van Saarburg werd al halverwege de 10e eeuw gebouwd. In het centrum van de stad ziet u een waterval van 20 meter hoog. Aan de voet van deze waterval staat een oude molen, die door het riviertje wordt aangedreven. In dit deel van de stad zijn de meeste oude huizen uit de 17e en 18e eeuw, die Saarburg zo’n schilderachtig uiterlijk geven, nog intact. Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt kiezen uit een van de lokale restaurants van Saarburg.

Dag 6: Saarburg – Remich (45 km of 53 km)

Vandaag zijn er 2 fietsmogelijkheden: een makkelijke, maar iets langere langs de rivieren. De kortere optie is wat uitdagender, en gaat door de heuvels. Wat uw keuze ook is, beide tochten leiden naar het Groothertogdom Luxemburg. Hier vormt de Moezel de grens tussen Duitsland en Luxemburg. Luxemburg is een klein land, maar haar hoofdstad (ook Luxemburg genaamd) is een belangrijk financieel centrum en administratieve stad van de EU. Onderweg brengt u aan de Luxemburgse kant een bezoek aan een wijncoöperatie, gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Cremant’, de Champagne van de Moezel. In de buurt van Remich kunt u een Romeinse mozaïekvloer bewonderen. Deze tegelvloer die op zijn oorspronkelijke plaats ligt, was ooit het middelpunt van een vorstelijke Romeinse villa. Het tafereel (met zo’n 3 miljoen stukjes) onthult scènes uit gladiatorenspelen in het amfitheater.

Dag 7: Remich – Schengen | Schengen – Thionville | Thionville – Metz (30 km)

Tijdens het ontbijt vaart u naar Schengen, waar uw fietstocht begint. Het ‘Schengen-akkoord’ is iets waar iedereen in Europa van gehoord heeft, terwijl bijna niemand weet dat het naar dit stadje in Luxemburg aan de 3-landengrens is vernoemd. Al gauw gaat u de Luxemburg-Franse grens over en merkt u het resultaat van dit akkoord: geen grenscontroles. We passeren het fort van Sierck-les-Bains, een van de paleizen die bewoond worden door de machtige hertogen van Lotharingen. De route is prachtig en loopt door het Franse platteland en via vriendelijke dorpjes. Rond lunchtijd komt u aan in Thionville, het centrum van de staalindustrie tot in de jaren tachtig. Dat klinkt misschien redelijk modern en industrieel, maar de stad is oud. Het historische centrum toont middeleeuwse stadswallen, prachtige tuinen, oude straatjes en de St.Maximin-basiliek. Hier wacht het schip op u om u op te halen voor een vaartocht naar Metz, een andere oude stad die strategisch gelegen is aan een Romeinse handelsroute. De St.Etienne kathedraal is de 3e grootste gotische kerk van Frankrijk en heeft luchtbogen en Marc Chagall gebrandschilderde ramen. Metz is vol prachtige architectuur, bloemen en geweldige cafés.

Dag 8: Metz

Einde van de reis. Uitchecken na het ontbijt, mogelijk tot 9:30 uur.

Goed om te weten

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

 • Als er meer dan 18 gasten op deze reis zijn, worden de dagelijkse fietstochten begeleid door twee deskundige en meertalige reisleiders. Op de meeste dagen bieden de reisleiders een lange en een korte (of snellere en meer ontspannen) fietstocht aan.
 • Wanneer er minder dan 18 gasten aan boord zijn, worden de rondleidingen begeleid door één deskundige en meertalige reisleider.
 • Tijdens de dagen dat er twee fietsopties mogelijk zijn, zal de reisbegeleider na overleg met de groep een keuze maken om de langere of de kortere optie te begeleiden.
 • Niet alle genoemde hoogtepunten zullen tijdens de korte fietstocht worden bezocht.
 • U kunt er ook voor kiezen om zelfstandig te fietsen met behulp van een kaart en routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). Vier weken voor de startdatum van de tocht worden de GPS-routes naar u toegestuurd.
 • Als u de voorkeur geeft aan een rustdag tijdens de reis, kunt u de fietstocht overslaan en aan boord ontspannen tijdens het varen naar de volgende stad.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

 

Wettelijke kennisgeving: Boat Bike Tours is niet de organisator, maar de reisagent voor deze reis; dit is een zogenaamde ‘partnerreis’. Reisorganisator is : Vof Hanzecharter.

Quo Vadis: Dag tot dagprogramma Metz - Cochem

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Dag 1: Metz

Inschepen en inchecken is om 15.00 uur in Metz. Na de eerste kennismaking met de bemanning is tijd voor het afpassen van de fietsen en een proefritje. Na het diner neemt uw reisleider u mee voor een wandeling door Metz: een prachtige oude stad, strategisch gelegen aan een Romeinse handelsroute. De St. Etienne-kathedraal is de 3e grootste gotische kerk van Frankrijk, en heeft luchtbogen en Marc Chagall glas-in-loodramen. Metz zit vol met prachtige architectuur, bloemen en geweldige cafés.

Wij raden u aan om een of meerdere dagen eerder naar Metz te komen, zodat u voldoende tijd hebt om deze interessante stad te ontdekken.

Dag 2: Metz – Remich (41 km of 49 km)

Tijdens het ontbijt vaart het schip richting Thionville. Dichtbij deze stad begint uw fietstocht. Thionville was ooit het centrum van de Franse staalindustrie. Dat klinkt misschien modern en industrieel, maar de stad is oud. Het historische centrum heeft middeleeuwse stadswallen, prachtige tuinen, oude straatjes en de St.Maximin-basiliek. De fietsroute gaat door het prachtige Franse platteland en via vriendelijke dorpjes. U passeert het fort van Sierck-les-Bains, één van de paleizen die bewoond worden door de machtige hertogen van Lotharingen. Via het dal van de Moezel steekt u bij Schengen de Frans-Luxemburgse grens over. Het ‘Schengen-akkoord’ is iets waar iedereen in Europa waarschijnlijk wel van gehoord heeft, maar bijna niemand weet, dat het naar dit stadje in Luxemburg aan de 3-landengrens is vernoemd. Bij het passeren van de Luxemburg-Franse grens ervaart u het resultaat van dit akkoord: geen grenscontroles. Vlakbij uw eindbestemming Remich bezoekt u het kleine dorpje Nennig. U stopt er bij wat ooit een oude Romeinse villa was. Een mozaïekvloer die op zijn oorspronkelijke plaats ligt, was ooit het middelpunt van deze Romeinse villa. Het tafereel (in zo’n 3 miljoen afzonderlijke stukjes tegel) onthult scènes uit gladiatorenspelen in het amfitheater.

Dag 3: Remich – Saarburg (40 km of 48 km)

De Moezel vormt hier de grens tussen Duitsland en Luxemburg. U volgt de rivier vanaf de Duitse kant, maar al snel bent u weer aan de Luxemburgse kant. Daar bezoekt u een wijncoöperatie, gespecialiseerd in de zogenaamde ‘Cremant’, de Champagne van de Moezel. Dan hebt u de keuze uit 2 fietsmogelijkheden: één makkelijke, maar iets langere tocht langs de rivieren. De kortere optie is wat uitdagender, en gaat door de heuvels. Wat uw keuze ook is, beide fietstochten brengen u naar uw Saarburg, een interessante oude stad gelegen in het mooiste deel van het Saardal. Hier zijn de oevers van de rivier dicht bebost. De burcht van Saarburg werd al halverwege de 10e eeuw gebouwd. In het centrum van de stad vindt u een waterval van 20 meter hoog, met aan de voet een oude molen, die door het riviertje wordt aangedreven. In dit deel van de stad zijn de meeste oude huizen uit de 17e en 18e eeuw, die Saarburg zo’n schilderachtig uiterlijk geven, nog intact.

Dag 4: Saarburg – Trier (32 km)

Na het ontbijt neemt uw reisleider u mee voor een korte fietstocht naar Trier, waar u rond lunchtijd aankomt. Na een begeleide wandeling is er tijd om Trier op eigen gelegenheid te ontdekken en te genieten van alles dat deze oudste stad van Duitsland te bieden heeft. De stad werd rond 15 jaar voor Christus gesticht door Caesar Augustus onder de naam Augusta Trevorum. Als handelsstad en bestuurscentrum bloeide Trier in de late keizertijd op. Deze Romeinse gouden eeuw heeft de stad een respectabel aantal monumenten nagelaten. Het meest authentiek is de stadspoort Porta Nigra, die rond 18 jaar na Christus werd gebouwd. Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt kiezen uit een van de lokale restaurants van Trier.

Dag 5: Trier – Schweich | Schweich – Neumagen – Bernkastel-Kues (27 km of 53 km)

Na een ontbijt-vaartocht begint u uw fietstocht in Schweich. U hebt nu de ‘Romantische Moezel’, de onofficiële naam voor de Midden-Moezel, bereikt. Mooie wijngaarden strekken zich uit zover het oog reikt. U fietst langs de ‘grote namen’ van de wijnwereld: Trittenheim en Piesport. Trittenheim ligt in een scherpe haarspeldbocht aan de rivier, omgeven door met druivenranken bedekte bergen. Piesport is geliefd bij de Britten vanwege de ‘kleine gouden druppeltjes’. Rond lunchtijd komt u aan in Neumagen, al in de Romeinse tijd een belangrijk centrum van de wijnproductie. U kunt besluiten om vanaf hier mee te varen of verder te fietsen naar Bernkastel-Kues. Dit veel bezochte, oude en pittoreske stadje produceert de beste wijnen van de Midden-Moezel. De grote trots van de stad is het marktplein, met zijn pittoreske vakwerkhuizen. Een wandeling naar het kasteel biedt een prachtig uitzicht.

Dag 6: Bernkastel-Kues, Daun excursie (62 km)

Vanochtend laat u de rivier en de wijngaarden achter u. U wordt met de bus naar de stad Daun, in de Eifel, gebracht. Van daaruit maakt u een spannende fietstocht over een voormalig spoorwegtraject dat nu een fietspad is. De rit gaat door tunnels, over bruggen en langs meertjes die gevormd zijn door vulkaankraters, de zogenaamde Maars. Na de laatste tunnel kunt u een pauze inlassen in een lokaal stadje, voor een welverdiend ijsje op een van de terrassen.

Dag 7: Bernkastel-Kues – Traben-Trarbach | Traben-Trarbach – Zell – Cochem (38 km of 61 km)

Tijdens het ontbijt brengt het schip u naar Traben-Trarbach. Dit stadje heeft een Art Nouveau architectuur van wereldklasse, wat zijn grote belang in de internationale wijnhandel in de 19e eeuw bewijst. U kunt ook iets later gaan fietsen vanuit Zell, prachtig gelegen aan de Moezel, waar de rivier zich in vele lussen door de heuvels slingert. Zeller Schwarze Katz (zwarte kat) is een legendarische Moezelwijn. De laatste stop voor Cochem is Beilstein. Dit mooie plaatsje wordt ook wel de ‘Moezelparel’ genoemd.

Dan volgt de rit naar uw eindbestemming Cochem, een gezellige en karakteristieke Moezelstad, met steile wijnbergen, beboste heuvels, een indrukwekkende burcht en een schilderachtig plein met prachtige vakwerkhuizen en cafés. Een perfecte plek voor een glas lokale wijn.

Dag 8: Cochem

Einde van de reis. Uitchecken na het ontbijt, mogelijk tot 9:30 uur.

Goed om te weten

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

 • Als er meer dan 18 gasten op deze reis zijn, worden de dagelijkse fietstochten begeleid door twee deskundige en meertalige reisleiders. Op de meeste dagen bieden de reisleiders een lange en een korte (of snellere en meer ontspannen) fietstocht aan.
 • Wanneer er minder dan 18 gasten aan boord zijn, worden de rondleidingen begeleid door één deskundige en meertalige reisleider.
 • Tijdens de dagen dat er twee fietsopties mogelijk zijn, zal de reisbegeleider na overleg met de groep een keuze maken om de langere of de kortere optie te begeleiden.
 • Niet alle genoemde hoogtepunten zullen tijdens de korte fietstocht worden bezocht.
 • U kunt er ook voor kiezen om zelfstandig te fietsen met behulp van een kaart en routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). Vier weken voor de startdatum van de tocht worden de GPS-routes naar u toegestuurd.
 • Als u de voorkeur geeft aan een rustdag tijdens de reis, kunt u de fietstocht overslaan en aan boord ontspannen tijdens het varen naar de volgende stad.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

 

Wettelijke kennisgeving: Boat Bike Tours is niet de organisator, maar de reisagent voor deze reis; dit is een zogenaamde ‘partnerreis’. Reisorganisator is : Vof Hanzecharter.


Prijzen en informatie

Bespaar € 325/persoon op de afvaarten 8 augustus, 3, 10 en 17 oktober 2020.

Bespaar € 485/persoon op de afvaart 24 oktober 2020.

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2021
Hutsoort Voor Juli - September Oktober Oktober Quo Vadis
Tweepersoonshut 2 pers. € 1499 € 1299 € 1395 Premium tweepersoonshut 2 pers. € 1699 € 1499 Niet beschikbaar Eénpersoonshut 1 pers. € 1949 € 1689 Niet beschikbaar Tweepersoonshut voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 2248.50 € 1948.50 € 1813.50 Driepersoonshut (3de bed alleen voor een kind) 3 pers. € 1449 € 1249 Niet beschikbaar Premium 3-pers.hut (3de bed alleen voor kind) 3 pers. € 1649 € 1449 Niet beschikbaar
Prijsoverzicht - 2020
Hutsoort Voor alle data
Tweepersoonshut 2 pers. € 1280
Inbegrepen in deze reis

8 dagen/7 nachten

7 x ontbijt

Lunchpakketten

6 x 3-gangendiner

Koffie en thee aan boord

Welkomstdrankje

Gebruik van beddengoed en handdoeken

Dagelijkse reiniging van de cabine

Hut met airco en verwarming

Dagelijkse briefings

Volledig begeleide fietstochten (Quo Vadis: vanaf 18 gasten/Princesse Royal: vanaf 22 gasten: 2 reisleiders, 2 groepen)

Enkele korte wandeltochten

Fietskaarten (1x per hut)

GPS-routes

Gebruik van een helm

Gebruik van een waterdichte fietstas

Bidon

Quo Vadis 2021: gebruik van een huurfiets, 8-versnellingen

Vergoedingen voor veerboten

Entree voor de burcht in Cochem

Quo Vadis: Bus naar Daun

Princesse Royal: Lokale wijnproeverij

Wi-Fi

SGR Garantieregeling

Niet inbegrepen in deze reis

1x diner

Drankjes

Princesse Royal: Fietshuur of huur van een e-bike

Quo Vadis: Huur van een e-bike

Persoonlijke verzekeringen

Fooien (naar eigen inzicht)

Entreegelden en excursies (niet inbegrepen)

Transfer van/naar de aanlegplaats

Parkeerkosten

Aanvullende mogelijkheden en informatie 2021

2021:

Princesse Royal

 • Huurfiets Premium: €95 per week (optioneel)
 • E-Bike Premium: €210 (er is slechts een beperkt aantal e-bikes beschikbaar: gelieve deze gelijk bij uw boeking te reserveren)
 • Parkeren van uw eigen fiets: €10 per week (er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar: gelieve deze gelijk bij uw boeking te reserveren)
 • Parkeren + oplaadstation eigen e-bike: €25 per week (er is slechts een beperkt aantal plekken voor e-bikes met een oplaadstation beschikbaar: gelieve deze gelijk bij uw boeking te reserveren)
 • Klik op deze link voor meer informatie over huurfietsen en het meenemen van eigen fietsen/e-bikes

 

Quo Vadis:

Toeslag huur E-Bike: €100 per week (er is slechts een beperkt aantal e-bikes beschikbaar: gelieve deze gelijk bij uw boeking te reserveren)

 

Transfer:
Tussen Cochem en Metz is er een goede treinverbinding. Bezoek een van de volgende websites voor dienstregelingen, tickets of meer informatie: www.thetrainline.com/nl of www.nsinternational.com.

Aanvullende mogelijkheden en informatie 2020

2020:

 • Huurfiets: € 85 per week
 • E-Bike: € 185 per week (op aanvraag, beperkt beschikbaar)
 • Klik op het schip voor een beschrijving van de fietsen

 

Transfer:
Tussen Cochem en Metz is er een goede treinverbinding. Bezoek een van de volgende websites voor dienstregelingen, tickets of meer informatie: www.thetrainline.com of www.nsinternational.com.Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Magnifique (2021: Princesse Royal)
max. 35 gasten
16 hutten
9 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Quo Vadis België, Duitsland, Frankrijk
max. 24 gasten
12 hutten
1 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Koblenz Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Bad Wimpfen
Koblenz - Bad Wimpfen (of v.v.) Langs de Rijn en de Neckar

Romantische fietstochten langs Rijn en Neckar

Kliffen, wijngaarden, kastelen

Schitterend uitzicht op prachtig landschap

Schip met max. 68 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Individueel
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Enkele reis. Metz
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
nieuw
Amsterdam – Metz 4-landen reis Volg de magische Rijn

Rustig fietsen langs de Rijn & Moezel

Ontdek de rijke geschiedenis van de regio

Proef uitstekende wijnen uit de Rijnvallei

Schip met max. 30 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 15 dagen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Duitsland, Luxemburg en Frankrijk: Cochem – Metz Premium (of v.v.)

Offerte aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?