Tweede persoon halve prijs | Flexibele boekingsvoorwaarden | Rekeninghoudend met Coronamaatregelen Meer informatie
Sluiten
Beschikbaarheid tonen Reserveren Offerte aanvragen

Hoogtepunten van deze reis

Fietsen door de bossen van Fontainebleau

Geschiedenis van het kasteel van Fontainebleau

Impressionist Barbizon & Moret-sur-Loing

Schip met max. 20 gasten

Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen

Fietsen en varen Frankrijk: Seine Vallei, Parijs – Montargis (of v.v.) | Fleur

Deze 8-daagse fiets-vaarvakantie begint (of eindigt) in Parijs, waar het schip Fleur ligt aangemeerd in het centrum van de stad, niet ver van de kathedraal de Notre Dame. In tegenstelling tot andere riviercruiseschepen volgt u de Seine stroomopwaarts, in zuidelijke richting. Deze regio heeft een rijke, koninklijke geschiedenis en het kasteel van Fontainebleau is een prachtig voorbeeld van dit verleden. Het kasteel was erg in trek bij de Franse koningen, vanwege de uitgebreide mogelijkheden om te jagen in de omringende bossen. Net zo indrukwekkend zijn de koninklijke tuinen, die de Franse koningen voor hen lieten aanleggen door hun koninklijke architecten. U fietst door de prachtige bossen naar het schilderdorp Barbizon, waar sinds de eerste helft van de 19e eeuw veel schilders (School van Barbizon) hebben gewoond en gewerkt. De volgende stop is Moret-sur-Loing, een charmant middeleeuws vestingstadje, strategisch gelegen aan de oever van de Loing, waar de schilder Sisley inspiratie vond voor zijn prachtige impressionistische schilderijen. Van daaruit volgt u het Canal du Centre naar de prachtige middeleeuwse stadjes Ferrières met zijn prachtige klooster en Château-Landon met de Abdij van Severin. Severin. Uw eindbestemming is Montargis, een pittoresk stadje met prachtige kleine grachten. De grachten zijn versierd met bloemen en geven het stadje veel charme. De fietstochten gaan voornamelijk over rustige landwegen, buiten de gebaande paden om.

Dag tot dag programma: Parijs naar Montargis

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietstochten.

Dag 1 (za): Parijs

Inschepen en inchecken om 14.00 uur aan de Quai de Bercy aan de Seine in het centrum van Parijs. Na een ontvangst door de kapitein, de bemanning en de reisleider is er tijd voor een wandeling door Parijs. Na het diner aan boord is er een eerste uitleg over het schip, de fietsen en het reisprogramma.

Dag 2 (zo): Parijs – Evry | Evry – Melun  (30 km)

Ontbijt tijdens het varen. U brengt de ochtend door aan boord om te genieten van Parijs vanaf de rivier. Rond 9 uur ’s ochtends is er een instructie met betrekking tot de veiligheid aan boord. Na de lunch begint de fietstocht vanaf de sluis van Evry. U fietst een tijdje langs de oevers van de Seine. Bestemming van uw eerste fietstocht is Melun, een stad die bekend staat als “le domaine des reines blanches”, omdat het vroeger het domein was van de weduwen van de Franse koningen.

Dag 3 (ma): Melun – Moret-sur-Loing (40 km)

Vandaag fietst u door de prachtige bossen van Fontainebleau. De eerste bestemming is het artistieke dorp Barbizon, waar sinds de eerste helft van de 19e eeuw veel schilders inspiratie hebben gevonden. In die tijd vormde een groep landschapsschilders de “School van Barbizon”. U kunt het plaatselijke museum bezoeken. Daarna gaat u verder naar het paleis van Fontainebleau, dat geliefd is bij Franse koningen, vanwege de mogelijkheden om te jagen in de omringende bossen. In het kasteel zelf is onder andere een museum van Napoleon gevestigd. Fontainebleau is ook een gezellig stadje om rond te wandelen of te winkelen. U vindt de Fleur weer in Moret-sur-Loing, een charmant middeleeuws vestingstadje, strategisch gelegen aan de oever van de Loing, waar de schilder Sisley inspiratie vond voor zijn prachtige impressionistische schilderijen.

Dag 4 (di): Moret-sur-Loing – Nemours (38 km of 51 km)

U verblijft in het dal van de Loing en bezoekt Grez-sur-Loing, waar vroeger veel kunstenaars woonden in de beginjaren van de 20e eeuw. In het charmante stadhuis van Bourron-Marlotte kunt u prachtige impressionistische schilderijen bewonderen. In Nemours komt u weer bij de Fleur. Het kasteel, opgericht rond 1120, is nu een prehistorisch museum van het Ile-de-France.

Dag 5 (woe): Nemours – Néronville (35 km of 45 km)

Ontbijt tijdens het varen. Vandaag fietst u door een bosrijk gebied met ruige rotsen. Voor de lunch bezoekt u de beeldentuin “Jardin Bourdelle”. In deze tuin kunt u zo’n 57 monumentale bronzen beelden van de kunstenaar Antoine Bourdelle bewonderen. Rond lunchtijd bereikt u Egréville. Dit dorp is al honderden jaren een belangrijk commercieel kruispunt. Zijn markten en kermissen genoten grote bekendheid. De eindbestemming van vandaag is het landelijke Néronville.

Dag 6 (do): Néronville – Montargis (30 km of 41 km)

Vandaag fietst u eerst naar Chateau-Landon, een prachtig gelegen stad, met de Abdij van St. Séverin uit de 13e eeuw. Séverin uit de 13e eeuw. Uw fietstocht gaat naar het middeleeuwse stadje Ferrières met zijn oude stadscentrum, dat prachtig bewaard is gebleven. En midden in de smalle straatjes staat een prachtig klooster. De bestemming van vandaag is Montargis, zelfs met 15000 inwoners de grootste stad van de Loiret, na Orléans. Helaas is deze voormalige koninklijke residentie in de 16e eeuw door een brand verwoest. Maar de grachten zijn er nog steeds. Ze zijn versierd met veel bloemen en geven de stad veel charme. Vandaag de dag is er geen diner aan boord. U kunt een van de lokale restaurants van Montargis uitkiezen.

Dag 7 (vr): Montargis (45 km)

Vandaag fietst u eerst naar Chateau-Landon, een prachtig gelegen stad, met de Abdij van St. Séverin uit de 13e eeuw. Séverin uit de 13e eeuw. Uw fietstocht gaat naar het middeleeuwse stadje Ferrières met zijn oude stadscentrum, dat prachtig bewaard is gebleven. En midden in de smalle straatjes staat een prachtig klooster. De bestemming van vandaag is Montargis, zelfs met 15000 inwoners de grootste stad van de Loiret, na Orléans. Helaas is deze voormalige koninklijke residentie in de 16e eeuw door een brand verwoest. Maar de grachten zijn er nog steeds. Ze zijn versierd met veel bloemen en geven de stad veel charme. Vandaag de dag is er geen diner aan boord. U kunt vanuit Montargis naar Château-Renard fietsen, waar u de ruïnes van een kasteel uit de 10e eeuw kunt bezoeken. U bezoekt ook het levende museum van de bijenteelt. Daar kunt u de imkers en hun bijen aan het werk zien en kunt u hun heerlijke honing proeven. Langs de rivier de Ouanne keert u terug naar Montargis.

Dag 8 (za): Montargis

Einde van de reis: Ontscheping na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietstochten.

 • Met 18 gasten of meer worden de dagelijkse fietstochten begeleid door twee deskundige en meertalige reisleiders. Op de meeste dagen bieden de reisleiders een lange en een korte (of een snellere en meer ontspannen) fietstocht aan. De optie voor een lange tour is ook afhankelijk van de weersomstandigheden en wensen van de groep.
 • Wanneer er minder dan 18 gasten aan boord zijn, worden de tochten begeleid door één deskundige en meertalige reisleider. Tijdens de dagen dat er twee fietsopties mogelijk zijn, zal de reisbegeleider na overleg met de groep een keuze maken om de langere of de kortere optie te begeleiden.
 • De geplande route is onder voorbehoud van wijzigingen wegens nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden. Indien er laag- of hoogwater is en een route niet kan worden verscheept, behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen met het oog op uw veiligheid (dit kan niet worden geaccepteerd als reden voor een gratis terugtrekking).
 • Indien u de voorkeur geeft aan een rustdag, kunt u de fietstocht overslaan en ontspannen aan boord terwijl u naar de volgende stad vaart.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om uw bagage vanaf 11 uur ’s morgens aan boord te brengen.
 • Niet alle genoemde hoogtepunten zijn tijdens de korte fietstocht te bezichtigen.

Dag tot dag programma: Montargis - Parijs

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietstochten.

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietstochten.

Dag 1 (za): Montargis

Inschepen en inchecken om 14.00 uur in Montargis. Na een ontvangst door de kapitein, de bemanning en de reisleider is er tijd voor fietsmontage en een korte testrit.

Na het diner neemt uw reisleider u mee voor een wandeling door Montargis, de op één na grootste stad van de regio Loiret, na Orléans.  Helaas is deze voormalige koninklijke residentie in de 16e eeuw door een grote brand verwoest. Maar de grachten zijn er nog steeds. Ze zijn versierd met veel bloemen en geven de stad veel charme.

Dag 2 (zo): Montargis  (45 km)

Na het ontbijt fietst u van Montargis naar Château-Renard, waar u de ruïnes van een kasteel uit de 10e eeuw kunt bezoeken. U bezoekt ook het levende museum van de bijenteelt. Daar kunt u de imkers en hun bijen aan het werk zien en kunt u hun heerlijke honing proeven. Langs de rivier de Ouanne keert u terug naar Montargis.

Dag 3 (ma): Montargis – sluis bij Cepoy | sluis bij Cepoy – Néronville (39 km of 46 km)

Ontbijt tijdens het varen naar de sluis van Cepoy. Uw fietstocht gaat langs de rivier Loing. De eerste stop is de middeleeuwse stad Ferrières met haar oude stadskern, die prachtig bewaard is gebleven. En midden in de smalle straatjes staat een prachtig klooster. Hierna fietst u naar Egréville. Dit dorp is al honderden jaren een belangrijk commercieel kruispunt. De markten en kermissen genieten grote bekendheid. U bezoekt ook de beeldentuin “Jardin Bourdelle”. In deze tuin kunt u zo’n 57 monumentale bronzen beelden van de kunstenaar Antoine Bourdelle bewonderen. Eindbestemming van vandaag is het landelijke Néronville.

Dag 4 (di):  Néronville – Nemours (29 km of 43 km)

Onze route gaat vandaag door een gebied dat al in de Gallo-Romeinse tijd werd gecultiveerd. De eerste stop is de oude Gallische vesting Château-Landon, een prachtig gelegen vestingstadje op een rots. De abdij van St.-Séverin dateert uit de 13e eeuw. Later vindt u de rotsen van Nemours op uw weg en ontmoet u de Fleur weer in Nemours. Het kasteel, opgericht rond 1120, is nu een prehistorisch museum van het Ile-de-France.

Dag 5 (wo): Nemours – Moret-sur-Loing (32 km of 46 km)

Vandaag blijven we in het dal van de Loing rivier. Eerst bezoekt u Grez-sur-Loing waarin het begin van de 20e eeuw veel kunstenaars woonden. Daarna gaat u verder naar Bourron-Marlotte. In het stadhuis kunt u een paar prachtige impressionistische schilderijen bewonderen. U overnacht in Moret-sur-Loing. Dit is een charmant middeleeuws vestingstadje, strategisch gelegen aan de oever van de Loing, waar de schilder Sisley inspiratie vond voor zijn prachtige impressionistische schilderijen.

Dag 6 (do): Moret-sur-Loing – Melun (40 km)

Vandaag fietst u door de prachtige bossen van Fontainebleau. De eerste bestemming is de stad Fontainebleau, met zijn prachtige paleis, dat erg in trek is bij de Franse koningen, vanwege de uitgebreide mogelijkheden om te jagen in de omringende bossen. In het kasteel is een museum gewijd aan Napoleon. Fontainebleau is ook een aangename stad om rond te wandelen of te winkelen. Hierna gaat het verder naar het artistieke dorp Barbizon, waar sinds de eerste helft van de 19e eeuw veel schilders inspiratie hebben opgedaan. Een groep landschapsschilders stichtte de “School van Barbizon”. U kunt het plaatselijke museum bezoeken. Eindbestemming van uw fietstocht is Melun, een stad die bekend staat als “le domaine des reines blanches”, omdat het vroeger het domein was van de weduwen van de Franse koningen. Vandaag de dag is er geen diner aan boord. U kunt een van de lokale restaurants in de stad uitkiezen.

Dag 7 (vr): Melun – sluis bij Evry  | sluis bij Evry – Parijs (31 km)

U nadert Parijs, wat betekent dat er meer verkeer is onderweg. In de ochtend kunt u genieten van een korte fietstocht, waarbij u de oevers van de Seine volgt tot aan de sluis van Evry. Daar stapt u aan boord van de Fleur invaart, om zo Parijs binnen te varen. Lunch aan boord. De aanlegplaats van de Fleur ligt in het centrum van Parijs, niet ver van de Notre Dame. Na het diner kunt u samen met de reisleider een stadswandeling maken.

Dag 8 (za): Parijs

Einde van de reis: Ontscheping na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietstochten.

 • Met 18 gasten of meer worden de dagelijkse fietstochten begeleid door twee deskundige en meertalige reisleiders. Op de meeste dagen bieden de reisleiders een lange en een korte (of een snellere en meer ontspannen) fietstocht aan. De optie voor een lange tour is ook afhankelijk van de weersomstandigheden en wensen van de groep.
 • Wanneer er minder dan 18 gasten aan boord zijn, worden de tochten begeleid door één deskundige en meertalige reisleider. Tijdens de dagen dat er twee fietsopties mogelijk zijn, zal de reisbegeleider na overleg met de groep een keuze maken om de langere of de kortere optie te begeleiden.
 • De geplande route is onder voorbehoud van wijzigingen wegens nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden. Indien er laag- of hoogwater is en een route niet kan worden verscheept, behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen met het oog op uw veiligheid (dit kan niet worden geaccepteerd als reden voor een gratis terugtrekking).
 • Indien u de voorkeur geeft aan een rustdag, kunt u de fietstocht overslaan en ontspannen aan boord terwijl u naar de volgende stad vaart.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om uw bagage vanaf 11 uur ’s morgens aan boord te brengen.
 • Niet alle genoemde hoogtepunten zijn tijdens de korte fietstocht te bezichtigen.

Prijzen en informatie

Nodig een vriend uit voor de helft van de prijs. Voer de kortingscode LAST25 in bij de reservering.
Deze aanbieding is geldig voor alle vertrekken in 2020.
De korting is alleen geldig voor nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingsaanbiedingen.

Onze speciale aanbieding is geldig tot 15 september 2020.

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2021
Hutsoort Voor Alle data
Tweepersoonshut 2 pers. € 1349 1 persoon in 2pers. hut 1 pers. € 2023.50
Prijsoverzicht - 2020
Hutsoort Voor alle data
Tweepersoonshut 2 pers. € 1289 1 persoon in 2pers. hut 1 pers. € 1935
Inbegrepen in deze reis

8 dagen/7 nachten

7 x ontbijt

Lunchpakketten

6 x 3-gangendiner

koffie en thee aan boord

Welkomstdrankje

Gebruik van beddengoed en handdoeken

Dagelijkse schoonmaak van de hut

Airco in de hut

Dagelijkse fietsinstructie

Volledig gegidste fietstochten (vanaf 18 gasten: 2 reisleiders , 2 groepen)

Een aantal korte avondwandelingen

GPS-routes

Gebruik van een fietshelm

Gebruik van een waterdichte fietstas

Bidon

Gebruik van pontjes

Toegang tuin Bourdelle

Toegang bijenmuseum

Bezoek stadhuis Bourron-Marlotte

Wandeling met een lokale gids in Chaeteau-Landon

Wi-Fi

SGR Garantieregeling

Niet inbegrepen in deze reis

1x diner

Drankjes

Huur fiets of e-bike

Persoonlijke verzekeringen

Fooi (op eigen verzoek)

Entreegelden en excursies (niet genoemd onder inclusief )

Vervoer naar en van de haven

Parkeergelden

Aanvullende mogelijkheden en informatie 2021

2021:

 • Huurfiets Premium: €95 per periode
 • Huur E-Bike Premium: €210 per periode – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Parkeren eigen fiets/E-Bike: het is niet mogelijk om uw eigen fiets/E-bike mee te nemen op dit schip, vanwege te weinig ruimte op het dek.

 

Transfer tussen Parijs en Montargis:
Er is een goede treinverbinding tussen Parijs (Gare de Lyon) en Montargis. Treinen rijden regelmatig en de reis duurt ca. 1,5 uur en kost ca. €20. Indien gewenst kunnen wij een taxi voor u reserveren om u van het station in Montargis naar het schip of van het schip naar het station in Montargis te brengen. Voor aankomst, graag ons informeren via e-mail; voor vertrek, graag de schipper van de Fleur informeren.
Vanaf de Gare de Lyon in Parijs, is een busverbinding beschikbaar elke 30 minuten, Le Bus Direct nr. 4 (shuttle) naar het vliegveld Charles de Gaulle, de busreis duurt ca. 50 minutes. € 18 (2019).

Aanvullende mogelijkheden en informatie 2020

2020:

 • Huurfiets (incl. helm en waterfles): €85 per periode
 • Huur E-Bike (incl. helm en waterfles): €185 per periode – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €10/week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €25/week
 • Klik op deze link voor meer informatie.

 

Transfer tussen Parijs en Montargis:
Er is een goede treinverbinding tussen Parijs (Gare de Lyon) en Montargis. Treinen rijden regelmatig en de reis duurt ca. 1,5 uur en kost ca. €20,-. Indien gewenst kunnen wij een taxi voor u reserveren om u van het station in Montargis naar het schip of van het schip naar het station in Montargis te brengen. Voor aankomst, graag ons informeren via e-mail; voor vertrek, graag de schipper van de Fleur informeren.

Vanaf de Gare de Lyon in Parijs, is een busverbinding beschikbaar elke 30 minuten, Le Bus Direct nr. 4 (shuttle) naar het vliegveld Charles de Gaulle, de busreis duurt ca. 50 minutes. € 17,- (2017).Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Fleur
max. 20 gasten
10 hutten
5 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Uw gekozen reis:

Frankrijk: Parijs – Montargis | Seine Vallei

Offerte aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?