Tweede persoon halve prijs | Flexibele boekingsvoorwaarden | Rekeninghoudend met Coronamaatregelen Meer informatie
Sluiten
Beschikbaarheid tonen Reserveren Offerte aanvragen

Hoogtepunten van deze reis

Fiets door het Groen Hart van Holland

Historische steden Amsterdam & Leiden

Rijksmuseum & Delft’s aardewerk

Schip met max. 24 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Individueel
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen

Fiets-vaarvakantie Nederland: Door het Groene Hart van Holland | Flora

Tijdens deze achtdaagse fiets-vaartocht aan boord van de charmante Flora kunt u op uw eigen tempo fietsen. U ontdekt het ‘Groene Hart’ van Nederland; een streek vol geschiedenis, natuurschoon, wereldberoemde steden en prachtige landschappen.

Onderweg bezoekt u historische steden als Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Leiden en Gouda. U bezoekt vele cultuurhistorische bezienswaardigheden en kunt zich onderdompelen in dit fascinerende en typisch Hollandse gedeelte van Nederland.

Kunstliefhebbers genieten van de bezoekjes aan Leiden, Haarlem en Delft waar schilders als Rembrandt, Frans Hals en Vermeer woonden en werkten. Maar deze reis gaat niet alleen over de grote steden en de Nederlandse geschiedenis, ook pittoreske dorpjes en het prachtige landschap van de ‘groene long’-wijken van Midden- en Zuid-Holland komen aan bod. U komt op plaatsen waar u vast niet eerder bent geweest.

Een bonus tijdens deze reis is dat de Flora afmeert in en vlakbij het stadscentrum van de verschillende steden en dorpen. Zodat u aan het einde van elke fietsdag de mogelijkheid om de plaatsen op uw gemak te bezoeken.

Dag-tot-dag programma

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip gevaren.
Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
De beschreven route is onder voorbehoud.

Dag 1 (za): Amsterdam

Boarden en inchecken. De bemanning verwelkomt u graag rond 14.00 uur aan boord. Nadat u uw bagage naar uw hut hebt gebracht, heeft u nog voldoende tijd om deze levendige stad te verkennen. Trakteer uzelf op een rondvaart, bezoek een of meerdere musea of ga gewoon fijn winkelen. Om 17.30 uur vindt een welkomstwoord van de schipper plaats, waarbij de bemanning aan u wordt voorgesteld. Hierna wordt eerste diner aan boord geserveerd. Ook zullen de huurfietsen worden uitgedeeld en afgepast.

Dag 2 (zo): Amsterdam – Zaandam | Zaandam – Zaanse Schans – Haarlem (40 km of 55 km)

Na een korte vaartocht aan boord van de Flora stapt u vandaag eindelijk op de fiets, na eerst een bezoek te hebben gebracht aan het prachtige openluchtmuseum ‘Zaanse Schans’ in Zaandam, waar een authentiek 18e en 19e eeuws Nederlands dorp is gereconstrueerd. In het museum leert u over windmolens en het maken van kaas en klompen. Vervolgens fietst u naar Haarlem waar de beroemde schilder Frans Hals in de 16e eeuw woonde en werkte. ’s Avonds wandelt u door de mooie binnenstad en naar de Grote Markt.

Indien gewenst kan de fietstocht ook worden uitgebreid met een bezoek aan de zeesluizen van IJmuiden en de Kennemerduinen. Tijdens deze fietstocht kunt u enkele forten van de Stelling van Amsterdam (UNESCO werelderfgoed) bezoeken.

Dag 3 (ma): Haarlem – Noordzeekust – Leiden (42 km of 50 km)

Na het ontbijt fietst u vandaag langs de Noordzeekust door de duinen via de badplaatsen Noordwijk en Katwijk aan Zee naar de bruisende universiteitsstad Leiden, de geboorteplaats van de gevierde kunstenaar Rembrandt van Rijn. De pittoreske oude binnenstad is doorkruist met grachten en prachtige 17e eeuwse gebouwen rondom. De langere fietstocht leidt u van Haarlem naar de Cruquius (stoommachinemuseum) en Hillegom (diverse bloemenkwekerijen) naar Leiden.

Dag 4 (di): Leiden – Delft (35 km of 41 km)

Vanuit Leiden fietst u naar Delft, beroemd om zijn Blauwe porselein (Delfts aardewerk), waar u de mogelijkheid heeft om een porseleinstudio te bezoeken. Een andere grote attractie in de mooie binnenstad van Delft is de koninklijke graftombe van het Koninklijk Huis. De langere fietstocht brengt u naar Den Haag, waar u een bezoek kunt brengen aan het Binnenhof en het Vredespaleis, om vervolgens te eindigen in Delft.

Dag 5 (woe): Delft – Rotterdam – Kinderdijk | Kinderdijk – Schoonhoven – Gouda (diverse opties van 23 km tot 66 km)

Vanochtend vaart u vanuit Delft op de Flora door de bijzondere internationale haven van Rotterdam. Vanaf hier kunt u gaan fietsen of u kunt op de ‘Waterbus’ stappen, een snelle veerboot die u en uw fiets in 30-40 minuten over de rivier naar Alblasserdam brengt. Van daaruit fietst u slechts enkele kilometers naar Kinderdijk, wereldberoemd om een indrukwekkende rij van 19 grote windmolens. Deze 19 windmolens staan op de UNESCO-cultuurerfgoedlijst en zijn een absoluut hoogtepunt. U kunt een molen bezoeken, dus vergeet niet uw camera mee te nemen! Vanuit Kinderdijk fietst u direct naar de kaas- en kaarsstad Gouda, of als u liever een langere tocht maakt via de Zilverstad Schoonhoven naar Gouda, uw eindbestemming van vandaag.

Dag 6 (do): Gouda – Kudelstaart (45 km of 55 km)

Het hoogtepunt van de fietstocht van vandaag is de natuurlijk de idyllische schoonheid van het Zuid-Hollandse landschap. Uw eindbestemming is het dorp Kudelstaart waar de Flora op u wacht. Onderweg fietst u langs talloze kleine grachten en langs pittoreske boerderijen en kleine dorpjes. Bij de aanlegplaats aan de Westeinderplassen kunt u onder het genot van een wijntje tijdens of na het diner, het prachtige uitzicht bewonderen.

Dag 7 (vr): Kudelstaart – Amsterdam (20 km)

Tijdens een varend ontbijt brengt de Flora u in de richting van Amsterdam naar het Amsterdamse Bos. Vanaf hier kunt u aan boord van de Flora blijven terwijl deze door Amsterdam naar de aanlegplaats vaart of u kunt de stad in fietsen via het Amsterdamse Bos en langs de Amstel. Als u eenmaal in Amsterdam bent aangekomen, kunt u ’s middags of ’s avonds een rondvaart maken, en in de middag het Anne Frank Huis, het Rembrandthuis, het Koninklijk Paleis van Amsterdam en de Dam bezoeken.

Dag 8 (za): Amsterdam

Einde van de reis: afscheid en van boord, na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip gevaren.
Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
De beschreven route is onder voorbehoud.

 • Het Groene hart van Holland is een niet-begeleide reis; dat wil zeggen dat u fietst op eigen gelegenheid met behulp van een kaart en routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord).
 • De GPS tracks worden 4 weken voor de startdatum van de reis naar u toegestuurd.
 • Niet alle genoemde hoogtepunten worden tijdens de korte fietstocht bezocht.
 • Indien u de voorkeur geeft aan een rustdag, kunt u de fietstocht overslaan en ontspannen aan boord terwijl het schip naar de volgende stad vaart. Omdat er geen lunch zal worden geserveerd, kunt u van uw eigen lunchpakket eten.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur uw bagage aan boord te brengen.

Prijzen en informatie

Nodig een vriend uit voor de helft van de prijs. Voer de kortingscode LAST25 in bij de reservering.
Deze aanbieding is geldig voor alle vertrekken in 2020.
De korting is alleen geldig voor nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingsaanbiedingen.

Onze speciale aanbieding is geldig tot 1 augustus 2020.

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2021
Hutsoort Voor 8 mei Alle andere data
2-persoonshut 2 pers. € 849 € 899 2-persoonshut voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 1273.50 € 1348.50 3-persoonshut (3de bed alleen voor een kind) (max. 2) 3 pers. € 749 € 799
Prijsoverzicht - 2020
Hutsoort Voor Alle data
2-persoonshut 2 pers. € 939 2-persoonshut voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 1408.50 3-persoonshut (3de bed alleen voor een kind) (max. 2) 3 pers. € 839
Inbegrepen in deze reis

8 dagen/7 nachten

7 x ontbijt

Verpakte lunches

7 x driegangendiner

Koffie en thee aan boord

Welkomstdrankje

Gebruik van beddengoed en handdoeken

Dagelijkse reiniging van de hut

Dagelijkse briefings door de crew

Kaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)

GPS-routes

Gebruik van een waterdichte fietstas

Wi-Fi

SGR Garantieregeling

Niet inbegrepen in deze reis

Drankjes

Fietshuur of huur e-bike

Huur van een fietshelm

Persoonlijke verzekeringen

Fooien (naar eigen inzicht)

Entreegelden en excursies

Kosten voor veerboot / Waterbus

Reis naar/van de vertrekhaven

Parkeerkosten

Aanvullende mogelijkheden en informatie 2021

 2021

 • Huurfiets: €85 per week
 • Huur e-bike: €185 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €25 per week
 • Klik op deze link voor meer informatie.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Parkeren eigen fiets: € 10 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: € 25 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: voora reserveren bij boeking)
 • Klik op deze link voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes
 • Rondvaart Amsterdam: ticket voor een 1 uur durende rondvaart door Amsterdam – speciaal tarief voor onze gasten: € 14 (aan de kassa ca.: € 18). Boek uw ticket vooraf en u kunt het op de eerste dag van de reis aan boord van uw schip afhalen.
 • Parkeren in Amsterdam (Valet Parking): voor meer info, prijzen en reservering klikt u hier
Aanvullende mogelijkheden en informatie 2020

2020

 • Huurfiets: €80 per week
 • Huur e-bike: €180 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €25 per week
 • Klik op deze link voor meer informatie.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Rondvaart Amsterdam: ticket voor een 1 uur durende rondvaart door Amsterdam – speciaal tarief voor onze gasten: € 13 (aan de kassa ca.: € 18). Boek uw ticket vooraf en u kunt het op de eerste dag van de reis aan boord van uw schip afhalen.
 • Parkeren in Amsterdam (Valet Parking): voor meer info, prijzen en reservering klikt u hier


Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip Flora
max. 20 gasten
10 hutten
1 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Round tour.
korting
Groene Hart van Holland Begeleid Volop historie en natuur

Op de fiets door het Groene Hart

Historische steden Amsterdam & Leiden

Rijksmuseum & Delft’s Blauw

Schepen met max. 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Brugge
korting
Amsterdam - Brugge Relax (of v.v.) Neem de tijd voor Holland & Vlaanderen

Rustig door Holland & Vlaanderen

Beroemde steden als Amsterdam & Gent

Extra tijd in Antwerpen & Brugge

Schip met max. 20 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 11 dagen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Maastricht
last-minute
Amsterdam - Maastricht (of v.v.) Ontdek de rivieren van Nederland

Ontdek de groene rivierlandschappen

Historische steden Utrecht & Maastricht

Levendige gastvrijheid in Limburg

Schip met max. 20 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
1 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Your selected tour:

Nederland: Door het Groene Hart van Holland

Offerte aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?