Terug naar het overzicht
Nederland

Nederland rivierenland

Langs Rijn, Linge, Waal en Maas
Arnhem Rondreis.
Vanaf € 769 €577 p.p.
korting

Hoogtepunten van deze reis

Fietsen langs rivieren

Prachtige Betuwe en Biesbosch

Heuvels rondom Nijmegen

Schip met max. 66 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 7 dagen

Nederland rivierenland

Langs Rijn, Linge, Waal en Maas door de Betuwe, Biesbosch, Brabant en het Rijk van Nijmegen

Tijdens deze zevendaagse fiets-vaarvakantie doorkruist u prachtige gevarieerde rivierlandschappen die onder Nederlandse fietsers bijzonder geliefd zijn. Rivieren vormen de rode draad tijdens uw reis, die start en eindigt in Arnhem. Eigenlijk is Nederland één grote delta van de Rijn en de Maas. Gedurende uw reis ontdekt u op de fiets en per schip de variatie aan landschappen die in de loop van duizenden jaren juist door de aanwezigheid van deze grote en kleine rivieren zijn ontstaan. Daarnaast kunt u uitstapjes maken naar wat hoger gelegen gebieden, zoals de Utrechtse Heuvelrug, de Loonse en Drunense Duinen en de heuvelachtige omgeving van Nijmegen. Elke dag worden een kortere en een langer tocht over kleine weggetjes door mooie gebieden aangeboden. En de heuvels zorgen voor afwisseling als u ook wel eens een Nederlands “colletje wil pakken” of deze klimmetjes ontspannen op de e-bike wilt bedwingen.

“…breede rivieren traag door oneindig laagland…
In zijn gedicht “Herinnering aan Holland” schreef Hendrik Marsman misschien wel een van de beroemdste openingszinnen: “Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan…“. Dit is het prachtige en telkens weer verrassend afwisselende gebied dat u een week lang doorkruist. Rivieren waren in de loop van de eeuwen handelswegen, natuurlijke grenzen en vormden bij hoog water een bedreiging. Door de bouw van dijken, stuwen en sluizen heeft de mens geprobeerd het water te temmen. U bezoekt prachtige eeuwenoude steden en stadjes met een rijke geschiedenis, zoals Tiel, Gorinchem, Heusden en Nijmegen. Uw reis start in Arnhem en via de Neder-Rijn komt u langs de Grebbeberg. In de Betuwe kunt u in het voorjaar genieten van de prachtige bloesem van de fruitbomen. Een fietstocht langs de kronkelende Linge staat bij veel fietsers hoog op het verlanglijstje. Via de Waal, de breedste rivier van Nederland, bereikt u het unieke landschap van de Biesbosch. En door het dal van de Maas reist u stroomopwaarts terug waarbij u het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen bezoekt. De heuvelachtige omgeving van Nijmegen vormt een prachtige afwisseling op het vlakke rivierenland.

Fietsen en varen – comfortabel, praktisch en afwisselend
Uw varende hotel is het onlangs geheel gerenoveerde schip De Nassau voor maximaal 66 gasten. U verblijft in een tweepersoonskamer met eigen badkamer en airconditioning; het raam in uw hut kan worden geopend. Het ontbijt en diner worden geserveerd in het restaurant van de ruime salon, waar zich ook een bar en zithoeken bevinden. Bij mooi weer vertoeft u natuurlijk ook op het zonnedek. Als u een dag niet wilt fietsen kunt u aan boord relaxen en meevaren. U kiest elke dag tussen een langere of kortere fietstocht en neemt uw lunchpakket van het schip mee.

Een reisleider verzorgt elke dag aan boord een bespreking van de fietstochten (keuze tussen korter en langer) van de volgende dag. U fietst altijd op eigen gelegenheid en in uw eigen tempo. De reisleider is elke dag ook per fiets op pad en altijd telefonisch bereikbaar bij vragen of in geval van nood.

Deze reis is nieuw en wordt uitsluitend aan Nederlandstalige gasten aangeboden. U verlengt uw vakantie tot een nog mooiere tweeweekse reis door combinatie in de voorafgaande of aansluitende week met onze eveneens nieuwe reis Landschappen van Oost-Nederland

Dag tot dag programma

Dag 1: Arnhem | Arnhem – Wageningen

De bemanning verwelkomt u graag vanaf 14.00 uur aan boord in Arnhem voor de check-in. Rond 15.00 uur begint uw reis al en vertrekt het schip voor een vaartochtje over de Rijn naar Wageningen, waar u rond dinertijd aankomt. Eerste nacht aan boord in de Rijnhaven.

Dag 2: Wageningen – Maurik – Tiel (40 of 56 km)

Na het ontbijt vertrekt u per fiets uit Wageningen. U rijdt langs de Lek en onder langs de Grebbeberg, waarbij u wordt beloond met een fraai uitzicht over de rivier. Daarna bereikt u Rhenen. Hier kiest u voor de kortere vlakke route of voor de langere en heuvelachtigere variant. Voor de korte tocht neemt u het pontje over de Neder-Rijn en fietst u langs de rivier en de uitgestrekte uiterwaarden stroomafwaarts richting Maurik. Via Zoelen rijdt u dwars door de Betuwe naar Tiel. Voor de langere rit blijft u nog even op de noordelijke oever en fietst over het zuidelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug naar Amerongen met zijn mooie Kasteel. Met het pontje steekt u de rivier over richting Maurik. Via Buren en Wadenoijen fietst u vervolgens dwars door de Betuwe naar de Waaldijk en verder naar Tiel, waar het schip aan de Waalkade ligt.

Dag 3: Tiel – Gorinchem (46 of 65 km)

Nadat u aan boord hebt ontbeten kunt u aan uw fietstocht beginnen. U ziet de hele dag een rivier. De kortere variant voert helemaal langs de brede Waal. Via tal van kleinere dorpjes langs de rivierdijk hebt u telkens andere uitzichten op de Waal, een van de drukste vaarwegen van ons land. Als u wilt kunt u kort de rivier oversteken om Zaltbommel te bezoeken. Bij Vuren ziet u op de andere oever eerst Slot Loevestein en kort daarna het vestingstadje Woudrichem. Tijdens de lange tocht volgt u bijna de hele dag de kronkelende Linge. In het voorjaar geniet u van de bloeiende fruitbomen. Dit is de Betuwe op en top. Bezoek o.a. Geldermalsen en Leerdam en geniet van het rivierenland. Het laatste stukje voert langs de Waal naar Gorinchem, dat rond het jaar 1000 als boeren- en vissersdorpje ontstond aan de monding van de Linge in de Boven-Merwede, zoals de Waal vanaf hier heet.

Dag 4: Gorinchem – Werkendam | Werkendam – Biesbosch – Heusden (46 of 58 km)

Vandaag vaart u eerst een kort stukje naar Werkendam. Daar beginnen beide fietstochten. Eerst bezoekt u de unieke natuur van de Biesbosch. Tijdens de korte tocht maakt u hier een lus van zo’n 18 km. Vanuit Werkendam fietst u vervolgens door het Land van Heusden en Altena. Door de eeuwen overheersen agrarische activiteiten hier en tot diep in de 20e eeuw was dit eiland tussen de rivieren vanwege het ontbreken van bruggen vrij geïsoleerd. Tijdens de lange tocht maakt u een iets grote lus door de Biesbosch en fietst u ook door het land van Altena naar Heusden. Maak ’s avonds na het diner beslist nog even een wandeling over de vesting van het prachtige stadje aan de Maas.

Dag 5: Heusden – Loonse en Drunense Duinen – Heusden (37 of 47 km) | Heusden – Grave

Uw tweede dag op Brabantse bodem brengt u naar de “Brabantse Sahara”. Het 3.500 hectare grote Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen is een aaneenschakeling van bos, heidevelden en uitgestrekte stuifzanden. Tijdens beide fietstochten bezoekt u dit unieke natuurgebied. Op de terugweg door het Brabantse platteland kunt u nog een keer de prachtige vesting van Heusden bewonderen. Aan het begin van de middag gaat u weer aan boord en kunt u relaxen. Dan worden de touwen losgegooid en vertrekt het schip voor een mooie lange vaartocht over de Maas naar Grave, waar u na het diner aankomt.

Dag 6: Grave – Groesbeek of Kranenburg (D) – Nijmegen (45 of 48 km)

Vanuit Grave steekt u de Maas over. Het eerste deel van de route in het dal van de Maas is vlak. Voor de korte en pittigere tocht rijdt u vanaf Rietberg onder langs de Kiekberg de heuvels en mooie bossen in om het Rijk van Nijmegen te doorkruisen. Na uw eerste “colletje” komt u aan in Groesbeek. Vervolgens fietst u verder door de heuvels en bossen langs de Heilig Land Stichting. In Berg en Dal begint een lange afdaling. De iets langere tocht kent minder hoogteverschillen. U fietst op de Brabantse oever van de Maas naar Cuijk, waar u met het pontje de rivier oversteekt. Daarna fietst u min of meer om de heuvels van Nijmegen heen naar het Duitse Kranenburg. Beide routes brengen u via Beek-Ubbergen naar Nijmegen. U brengt de avond en nacht door aan de rand van de binnenstad van Nijmegen.

Dag 7: Nijmegen – Arnhem (27 of 37 km)

Uw laatste reisdag staat weer helemaal in het teken van rivierlandschappen. Voor de korte tocht neemt u de Waalbrug naar de andere oever. Fiets over de dijk en langs de uiterwaarden van de Waal naar Gendt en verder langs het Pannerdens Kanaal (de Rijn) via Huissen naar Malburgen, waar u de Rijnbrug naar Arnhem oversteekt. Als u nog wat meer kilometers wilt maken fietst u vanaf Nijmegen langs de Ooijpolder en door de Millingerwaard naar het pontje over de Waal bij Doornenburg. Dit is de splitsing van de Rijn en de Waal. Meteen daarna neemt u het pontje over de Rijn naar Pannerden en u fietst richting Westervoort langs de splitsing van Rijn en IJssel. Hier neemt u de IJsselbrug en legt de laatste kilometers af naar Arnhem.
Vanaf 14:00 uur ligt het schip in Arnhem aan de Rijnkade en uiterlijk om 16:30 uur begint u – na een hartelijk afscheid van de bemanning – aan uw thuisreis.

Goed om te weten

U fietst zelfstandig Tijdens deze reis is er deskundige en ervaren reisleiding aan boord. Hij of zij zal dagelijks de fietsroutes van de volgende dag bespreken en u voorzien van tips en informatie over de route. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo met behulp van een gedetailleerde fietskaart, gps-aanwijzingen via de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). De reisleider fietst de route ook, dus is in de buurt en telefonisch bereikbaar in geval van nood, problemen of vragen.

Tijdens de dagen dat er meerdere fietsopties mogelijk zijn, kunnen niet alle genoemde hoogtepunten bezocht worden tijdens de kortere fietsopties.

Indien u de voorkeur geeft aan een rustdag, kunt u de fietstocht overslaan en ontspannen aan boord terwijl het schip naar de volgende stad vaart. Omdat er geen lunch zal worden geserveerd, kunt u van uw eigen lunchpakket eten.

De reisdetails zijn behoudens wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.


Prijzen en informatie

Vroeg boeken loont! Ontvang 25% Vroegboekkorting op deze reis als u boekt voor 15 januari 2021 en vertrekt voor 31 mei. De korting geldt alleen op nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingsaanbiedingen. Voer de kortingscode 21NOV in bij uw reservering.

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2021
Hutsoort Voor Periode A Periode B Periode C
2-persoonshut benedendek 2 pers. € 769 € 799 € 929 Superior 2-persoonshut benedendek 2 pers. € 839 € 869 € 999 1-persoonshut benedendek 1 pers. € 989 € 1019 € 1149 2-pers.hut benedendek voor alleengebruik 1 pers. € 1153,50 € 1198,50 € 1393,50 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 839 € 869 € 999 3-persoonshut bovendek (max. 1) 3 pers. € 819 € 849 € 979
Inbegrepen in deze reis

7 dagen/ 6 nachten

6 x ontbijt

Lunchpakket voor fietstocht

6 x driegangendiner

Koffie en thee aan boord

Gebruik van beddengoed en handdoeken

Dagelijkse schoonmaak van de hut

Dagelijkse bespreking van fietstochten

Fietskaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)

Gebruik van de navigatie-app RideWithGPS

Gebruik van een waterdichte fietstas

Niet inbegrepen in deze reis

Drankjes

Fietshuur of huur e-bike

Huur van een fietshelm

Gebruik van Wi-Fi aan boord

Persoonlijke verzekeringen

Fooien (naar eigen inzicht)

Entreegelden en excursies

Kosten voor veerpontjes

Reis naar/van de vertrekhaven

Parkeerkosten

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2021
 • Huurfiets: €85 per week
 • Huur e-bike: €185 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) gehuurde fiets €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) gehuurde e-bike €25 per week
 • Klik op deze link voor meer informatie over deze twee producten.
 • Meenemen van uw eigen fiets: gratis, op eigen risico, op aanvraag, zolang er plaats beschikbaar is (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: gratis, op eigen risico, op aanvraag, zolang er plaats beschikbaar is (slechts een beperkt aantal oplaadpunten beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
Reizen in Corona-tijd: wij zorgen dat u veilig op reis kunt

We zorgen voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen aan boord door het naleven van de hygiëneregels, de bediening draagt een mondkapje en zorgt voor voldoende ventilatie en extra schoonmaakrondes. Vooraf vullen gasten een gezondheidsverklaring in en tijdens de reis zorgen wij er samen voor dat iedereen (gasten, crew én reisleiding) gezond blijft! Meer informatie op https://boatbiketours.nl/aanpassen-aan-het-coronavirus/ Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip De Nassau Nederland
max. 68 gasten
34 hutten
3 beschikbare reizen met dit schip

Uw gekozen reis:

Nederland rivierenland

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?