Tweede persoon halve prijs | Flexibele boekingsvoorwaarden | Rekeninghoudend met Coronamaatregelen Meer informatie
Sluiten
Beschikbaarheid tonen Reserveren Offerte aanvragen

Hoogtepunten van deze reis

Noord-Hollandse vlakke polderlandschappen

Bezoek de zandstranden van Texel

Romantische havendorpen incl. Volendam

Schip met max. 60 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Individueel Deels begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen

Fiets-vaarvakantie Nederland: Noordroute | 2020: De Holland | 2021: De Willemstad

Tijdens deze fascinerende fiets-vaarvakantie aan boord van het schip De Holland (vanaf 2021: De Willemstad) ontdekt u het beste van wat de prachtige provincies Noord-Holland en Friesland te bieden hebben. Verken vlakke polderlandschappen, de Noordzeekust met zijn hoge zandduinen en lange zandstranden, de historische molens, het Waddeneiland Texel en de vele pittoreske havenstadjes langs de kust van het IJsselmeer. Het is zonder twijfel een unieke reis!

Nergens ter wereld vind je een gebied dat zo fascinerend is als in de Nederlandse provincies Noord-Holland en Friesland; twee gebieden die rijk zijn aan traditie. In de loop van de week ontdekt u de typisch Hollandse cultuur terwijl u op de fiets door de vlakke polders rijdt. Hier beseft u zich vast waar de uitdrukking: “God schiep de aarde, maar de Hollanders maakten Nederland”, vandaan komt. In een poging om land te redden van overstromingen werden er vanaf de 17e eeuw beschermende dijken aangelegd, waarbij het laaggelegen land werd droog gepompt en stuwen werden aangelegd. Het gevolg: het huidige groene vlakke polderlandschap staat vol met agrarische bedrijvigheid!

Hier is duidelijk te zien dat de Nederlanders van fietsen houden, het hele gebied is doorkruist met vele rustige fietspaden die zich uitstrekken van de ene kant van de regio naar de andere. Het is daarom heerlijk fietsen langs de kust, op het uiterst fietsvriendelijke eiland Texel, door prachtige vlakke landschappen, slaperige boerendorpen en gezellige havenstadjes. Ook steekt u het IJsselmeer over naar Stavoren in Friesland. Andere hoogtepunten tijdens uw reis zijn de ‘Zaanse Schans’, de historische binnenstad van Alkmaar en de oude havensteden Medemblik, Enkhuizen, Hoorn en Volendam, Marken en – uiteraard – Amsterdam met zijn prachtige grachten.

Wielrenreis
Wij bieden deze reis ook als wielrenreis aan. Op alle dagen heeft u dan 2 extra lange routes (ca. 85 of 115 kilometer per fietstocht) naast het normale aanbod (ca 40 en 60 kilometer per fietstocht). Meer informatie over deze wielrenreis kunt u hier vinden: Wielrenreis Noord-Holland

Dag-tot-dag programma

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip gevaren.
Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
De beschreven route is onder voorbehoud.

Dag 1: Amsterdam

Boarden en inchecken. De bemanning verwelkomt u graag tussen 14.00 en 16.30 uur aan boord. Maak van de gelegenheid gebruik om te gaan winkelen, het centrum van Amsterdam te verkennen, een rondvaart te maken of een museum te bezoeken. Om 17.00 uur ontvangt u een welkomstdrankje en de noodzakelijke veiligheidsinstructies, gevolgd door een driegangendiner en aansluitend de eerste briefing aan boord. U overnacht aan boord in Amsterdam.

Dag 2: Amsterdam – Zaandam | Zaandam – Zaanse Schans – Alkmaar (44 km)

De eerste fietstocht van deze reis voert u via dorpjes door het prachtige vlakke en groene polderlandschap. De eerste stop is bij de Zaanse Schans (gratis toegang) met zijn traditionele Oud-Hollandse houten huizen, windmolens en de kaas- en klompenfabriek. Na dit bezoek fietst u door het ‘Land van Leeghwater’, een groen poldergebied tussen Amsterdam, Alkmaar en Hoorn. Wandel door het voormalige walvisvaardersdorp De Rijp en passeer de molens van Schermerhorn. Uw schip wacht op u in de buurt van de historische binnenstad van Alkmaar.

 

Dag 3: Duinenrit – rondrit van/naar Alkmaar (33 km of 40 km) | Alkmaar – Den Helder 

Vandaag kunt u het prachtige Noord-Hollandse Duinreservaat ontdekken. Dit is een 5.300 hectare groot bos- en duingebied met unieke landschappen. In deze duinen wordt het drinkwater voor bijna de hele provincie Noord-Holland gewonnen. Na een bezoek aan het strand- en kunstenaarsdorp Bergen keert u terug naar Alkmaar waar u het prachtige stadscentrum kunt bezoeken. ’s Middags vaart het schip over het Noord-Hollands Kanaal naar de marinehaven van Den Helder.

Dag 4: Veerboot naar Texel: fietsroutes vanaf ‘t Horntje (diverse opties van 15 km tot 65 km) | Den Helder – Den Oever 

Na het ontbijt maakt u een ritje van 20 minuten met de veerboot van Den Helder naar Texel, waar u prachtige fietstochten kunt maken. Rijd door weilanden, natuurparken en duinen naar gezellige dorpjes op dit Waddeneiland. Kom even bij op het strand of bezoek het zeehondenreservaat Ecomare. In de late namiddag keert u terug met de veerboot naar Den Helder. Tijdens het diner vaart uw schip naar Den Oever.

Dag 5: Den Oever – Stavoren | Zuidwest Friesland: rondrit van/naar Stavoren (43 km of 55 km)

Het schip steekt het IJsselmeer over naar Stavoren in Friesland. Hier kunt u kiezen voor een kortere of langere fietstocht: ontdek het natuurgebied van Gaasterland of verken een deel van het brede merengebied, waar Friesland bekend om staat. U kunt beide opties ook combineren. U overnacht in de kleine haven van Stavoren, een van de beroemde 11 steden van Friesland.

Dag 6: Stavoren – Medemblik | Medemblik – Hoorn – Enkhuizen (30 km of 50 km)

Tijdens het ontbijt steekt het schip het IJsselmeer weer over. Maakt u de korte fietstocht, dan rijdt u van Medemblik langs de IJsselmeerkust direct naar Enkhuizen, waar u de middag kunt doorbrengen. Enkhuizen is een oude stad met een eeuwenlange maritieme traditie. De ‘haringstad’ heeft een prachtige oude haven, een historische oude binnenstad en het zeer interessante Zuiderzeemuseum. Als u de voorkeur geeft aan een langere fietstocht, rijdt u van Medemblik naar de voormalige VOC-stad Hoorn, in de 17e eeuw een van de belangrijkste havens ter wereld. Geniet hier van uw lunchpauze en maak een korte wandeling in het oude stadscentrum. Fiets verder naar Enkhuizen via enkele pittoreske dorpjes op het platteland. ’s Avonds kunt u deelnemen aan een korte stadswandeling.

Dag 7: Enkhuizen – Volendam | Volendam – Waterland – Amsterdam (35 km of 50 km)

Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Volendam. Uw laatste fietsdag leidt u door het prachtige gebied van Waterland, met zijn honderden meertjes en kanaaltjes. In de buurt van Volendam kunt u een kaasboerderij bezoeken. Aanbevolen (wel wat extra fietskilometers) is een tocht naar het schiereiland Marken, om door het waterrijke gebied van Waterland terug te keren naar Amsterdam. Hier kunt u ’s middags en/of ’s avonds genieten van alles wat deze levendige stad te bieden heeft. Als u niet op de eerste dag een rondvaart heeft gemaakt, kunt u dat vandaag nog doen.

Dag 8: Amsterdam

Einde van de reis: afscheid en van boord, na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip gevaren.
Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.
De beschreven route is onder voorbehoud.

 • Aan boord is een deskundige en meertalige reisleider aanwezig. Hij/zij zal u tijdens de dagelijkse briefings van alle nodige informatie voorzien. U fietst de tochten zelfstandig, in uw eigen tempo, met behulp van een gedetailleerde fietskaart, GPS-routes en uitgeprinte routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord).
 • De reisleider fietst ook de dagelijkse tochten en is – ter ondersteuning – bij noodgevallen of bij technische storingen van de fiets bereikbaar via zijn mobiele telefoon.
 • Tijdens de dagen dat er meerdere fietsopties mogelijk zijn, kunnen niet alle genoemde hoogtepunten bezocht worden tijdens de kortere fietsopties.
 • Indien u de voorkeur geeft aan een rustdag, kunt u de fietstocht overslaan en ontspannen aan boord terwijl het schip naar de volgende stad vaart. Omdat er geen lunch zal worden geserveerd, kunt u van uw eigen lunchpakket eten.
 • Op de aankomstdag (eerste) dag is het mogelijk om vanaf 11.00 uur uw bagage aan boord te plaatsen.

Prijzen en informatie

Nodig een vriend uit voor de helft van de prijs. Voer de kortingscode LAST25 in bij de reservering.
Deze aanbieding is geldig voor alle vertrekken in 2020.
De korting is alleen geldig voor nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingsaanbiedingen.

Onze speciale aanbieding is geldig tot 1 augustus 2020.

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2021
Hutsoort Voor Season A Season B Season C Season D
2-persoonshut benedendek 2 pers. € 649 € 799 € 899 € 949 2-persoonshut benedendek voor alleengebruik (max. 4) 1 pers. € 973.50 € 1198.50 € 1348.50 € 1423.50 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 799 € 949 € 1049 € 1149 2-persoonshut bovendek voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 1198.50 € 1423.50 € 1573.50 € 1723.50 Suite bovendek 2 pers. € 1049 € 1199 € 1299 € 1399
Prijsoverzicht - 2020
Hutsoort Voor Periode A Periode B Periode C Periode D Periode E Periode F
2-persoonshut benedendek 2 pers. € 699 € 749 € 799 € 849 € 889 € 929 3-persoonshut benedendek, 3de bed voor een kind (max. 3) 3 pers. € 679 € 729 € 779 € 829 € 869 € 909 2-persoonshut benedendek voor alleengebruik (max. 2) 1 pers. € 1049 € 1099 € 1149 € 1199 € 1239 € 1279 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 899 € 949 € 999 € 1049 € 1089 € 1129 2-persoonshut bovendek voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 1249 € 1299 € 1349 € 1399 € 1439 € 1479 Suite bovendek 2 pers. € 1049 € 1099 € 1149 € 1199 € 1239 € 1279
Inbegrepen in deze reis

8 dagen/7 nachten

7 x ontbijt

Verpakte lunches

7 x driegangendiner

Koffie en thee aan boord (tot 16.00 uur)

Welkomstdrankje

Gebruik van beddengoed en handdoeken

Dagelijkse reiniging van de hut

Verwarming en airco in de hut

Dagelijkse briefings

Half-begeleide fietstochten (u fietst op eigen gelegenheid, de reisleider fietst de route ook)

Enkele korte begeleide wandelingen

Kaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)

GPS-routes

Gebruik van een waterdichte fietstas

Overtocht met veerboot naar Texel

Wi-Fi (beschikbaar in het restaurant – datagebruik niet inclusief)

Live muziek aan boord

SGR Garantieregeling

Niet inbegrepen in deze reis

Koffie en thee aan boord na 16.00 uur

Drankjes

Fietshuur of huur e-bike

Huur van een fietshelm

Persoonlijke verzekeringen

Fooien (naar eigen inzicht)

Entreegelden en excursies

Kosten voor veerboten (die naar Texel is wél inbegrepen)

Reis naar/van de vertrekhaven

Parkeerkosten

Aanvullende mogelijkheden en informatie 2021

2021

 • Huurfiets: €85 per week
 • Huur e-bike: €185 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen: €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike: €25per week
 • Klik op deze link voor meer informatie.
 • Parkeren eigen fiets: € 10 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar:  vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: € 25 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen  beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Klik op hier voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes
 • Rondvaart Amsterdam: ticket voor een 1 uur durende rondvaart door Amsterdam – speciaal tarief voor onze gasten: € 14 (aan de kassa ca.: € 18). Boek uw ticket vooraf en u kunt het op  de eerste dag van de reis aan boord van uw schip afhalen.
 • Parkeren in Amsterdam (Valet Parking): voor meer info, prijzen en reservering klikt u hier.

 

Optionele bezoeken (entree niet inbegrepen, maar voor onze gasten met korting of gratis):

 • Openluchtmuseum Zaanse Schans
 • Bezoekerscentrum windmolen Schermerhorn
 • Bierbrouwerij Oudeschild
 • Zeehondenopvang Ecomare De Koog
 • Stoommachine museum Medemblik
 • Openluchtmuseum Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en meer….
Aanvullende mogelijkheden en informatie 2020

2020

 • Huurfiets: €80 per week
 • Huur e-bike: €180 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen: €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike: €25 per week
 • Klik op deze link voor meer informatie.
 • Rondvaart Amsterdam: ticket voor een 1 uur durende rondvaart door Amsterdam – speciaal tarief voor onze gasten: € 13 (aan de kassa ca.: € 18). Boek uw ticket vooraf en u kunt het op de eerste dag van de reis aan boord van uw schip afhalen.
 • Parkeren in Amsterdam (Valet Parking): voor meer info, prijzen en reservering klikt u hier.

 

Optionele bezoeken (entree niet inbegrepen, maar voor onze gasten met korting of gratis):

 • Openluchtmuseum Zaanse Schans
 • Bezoekerscentrum windmolen Schermerhorn
 • Bierbrouwerij Oudeschild
 • Zeehondenopvang Ecomare De Koog
 • Stoommachine museum Medemblik
 • Openluchtmuseum Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en meer….


Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip De Holland
max. 71 gasten
34 hutten
4 beschikbare reizen met dit schip
Motorschip De Willemstad
max. 96 gasten
48 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Round tour.
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
last-minute
Het Beste van Holland Een fantastische impressie van Holland

Fiets door het Groene Hart van Holland

Molens op Kinderdijk & Zaanse Schans

Ontdek Amsterdam, Rotterdam en Gouda

Schepen met 30 tot max. 40 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Round tour.
last-minute
Zuidroute Steden en landschappen

Fiets door het Groene Hart van Holland

Historische steden Amsterdam & Rotterdam

Windmolens bij Kinderdijk & Zaanse Schans

Schip met max. 100 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Individueel Deels begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Round tour.
last-minute
Sail & Bike IJsselmeer – Begeleid Een comfortabele ontdekkingsreis

Hijs de zeilen op het IJsselmeer

Met een reisleider door de havenstadjes

Rustige fietstochten door prachtig Friesland

Zeilschip met max. 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Your selected tour:

Nederland: Noordroute

Offerte aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?