Terug naar het overzicht
Nederland

Landschappen van Oost-Nederland

Achterhoek, Salland, Kop van Overijssel, Veluwe en IJsseldal
Arnhem Rondreis.
Vanaf € 799 €599 p.p.
korting

Hoogtepunten van deze reis

Fietsen langs de IJssel

Heuvels Salland en Veluwe

Prachtige Hanzestadjes

Schip met max. 66 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 7 dagen

Landschappen van Oost-Nederland

Tijdens deze zevendaagse fiets-vaarvakantie bezoekt u een aantal gebieden die onder Nederlandse fietsers bijzonder geliefd zijn. Uw reis start en eindigt in Arnhem. Gedurende de week ontdekt u op de fiets en per schip een keur aan landschappen in de Achterhoek, Salland, de Kop van Overijssel, de oostelijke Veluwe en in het dal van de IJssel. Ontdek kleine dorpjes, rivierlandschappen, mooie natuurgebieden en een aantal Hanzesteden. Het vlakke terrein in het 125 km lange IJsseldal en de Achterhoek is perfect voor ontspannen ritten over kleine weggetjes in een rustig gebied. En de heuvels in het Salland en op de Veluwe bieden afwisseling voor wie ook wel eens een Nederlands “colletje wil pakken” of deze klimmetjes ontspannen op de e-bike wil bedwingen.

Fietsen door de geschiedenis
Een deel van het gebied dat u doorkruist is in de loop van duizenden jaren gevormd door rivieren en beken. Geniet van de prachtige kronkelende IJssel en van de waterrijke Kop van Overijssel. De heuvels in Salland en op de Veluwe zijn stuwwallen, die in de ijstijd door het landijs zijn gevormd. Geniet van de bossen en de uitzichten rondom de Holterberg en de Veluwe. In de Middeleeuwen, toen de IJssel een belangrijke handelsroute in Europa was, waren veel steden lid van het Hanzeverbond. U ziet de rijkdom uit deze periode in Hanzesteden zoals Doesburg, Zutphen, Deventer en Kampen. De Achterhoek wordt gekenmerkt door haar afwisselende coulisselandschap, waarbij wei- en akkerland, bossen en houtsingels worden afgewisseld door dorpjes, prachtige landhuizen en kleine kastelen.

Fietsen en varen – comfortabel, praktisch en afwisselend
Uw varende hotel is het onlangs geheel gerenoveerde schip De Nassau voor 66 passagiers. U verblijft in een tweepersoonskamer met eigen badkamer en airconditioning; het raam in uw hut kan worden geopend. Het ontbijt en diner worden geserveerd in het restaurant van de ruime salon, waar zich ook een bar en zithoeken bevinden. Bij mooi weer vertoeft u natuurlijk ook op het zonnedek. Als u een dag niet wilt fietsen kunt u aan boord relaxen en meevaren. U kiest elke dag tussen een langere of kortere fietstocht en neemt uw lunchpakket van het schip mee.

Een reisleider verzorgt elke dag aan boord een bespreking van de fietstochten (keuze tussen korter en langer) van de volgende dag. U fietst altijd op eigen gelegenheid en in uw eigen tempo. De reisleider is elke dag ook per fiets op pad en altijd telefonisch bereikbaar bij vragen of in geval van nood.

Deze reis is nieuw en wordt uitsluitend aan Nederlandstalige gasten aangeboden. U verlengt uw vakantie tot een nog mooiere tweeweekse reis door combinatie in de voorafgaande of aansluitende week met onze eveneens nieuwe reis door het Rivierenland.

Dag tot dag programma

Dag 1: Arnhem | Arnhem – Doesburg

De bemanning verwelkomt u graag vanaf 14.00 uur aan boord in Arnhem voor de check-in. Rond 15.00 uur begint uw reis al en vertrekt het schip voor een vaartochtje over de Rijn en IJssel naar Doesburg, waar het rond dinertijd aankomt. Eerste nacht aan boord aan de IJsselkade in het oude Hanzestadje Doesburg.

Dag 2: Doesburg – Vorden – Lochem (43 of 56 km)

Na het ontbijt vertrekt u per fiets uit Doesburg. Fietsend langs de IJssel bereikt u Bronkhorst: officieel het kleinste stadje van Nederland met stadsrechten, maar wat betreft grootte en uitstraling een prachtig dorpje. Daarna fietst u de Achterhoek in. Geniet van het typische coulisselandschap, waar bossen en houtsingels worden afgewisseld door weilanden, akkers en dorpjes. U ziet oude boerderijen en rondom Vorden (en op de lange tour bij Ruurlo) mooie landhuizen en enkele kasteeltjes. Het schip ligt net buiten Lochem afgemeerd op het Twentekanaal. Overnachting aan de voet van de Lochemseberg.

Dag 3: Lochem – (Holterberg) – Deventer (42 of 65 km)

Nadat u aan boord hebt ontbeten kunt u aan de eerste langere fietstocht met wat hoogteverschillen of een kortere en vlakkere route beginnen. Kiest u voor de lange variant, dan geniet u van het licht glooiende Achterhoekse en Overijsselse landschap terwijl u via Markelo naar de hogere Holterberg (60m boven NAP) koerst. U fietst nu door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Daarna daalt u af naar vlakker terrein en door landelijk gebied bereikt u de Hanzestad Deventer. Als u voor de korte route kiest dan fietst u door bossen en agrarische gebieden via kleine dorpjes naar het IJsseldal. Het schip ligt in Deventer aan de rand van de prachtige binnenstad, waar u overnacht.

Dag 4: Deventer – Zwolle (48 of 57 of 66 km)

Vandaag kunt u uit maar liefst drie routes kiezen om van Deventer naar Zwolle te fietsen. De korte tocht voert door het prachtige dal van de kronkelende IJssel. In Wijhe neemt u het pontje naar de overkant en fietst via de Hanzestad Hattem naar Zwolle. Bij de middellange fietsroute steekt u met het pontje in Olst de IJssel over; het tweede meer heuvelachtige deel van deze rit voert via Heerde door het noordoostelijke deel van de Veluwe en door Hattem naar Zwolle. Tijdens de langste en vlakke rit blijft u in Overijssel en fietst u door landelijk gebied via Wesepe en Raalte naar kasteel en beeldentuin Het Nijenhuis bij Heino. Langs de Overijsselse Vecht bereikt u tenslotte Zwolle. Alle drie fietsroutes lopen via de historische binnenstad naar de ligplaats van het schip.

Dag 5: Zwolle – Kampereiland – Kampen (37 of 57 km)

Vandaag hebt u tijd om ook een kijkje in de twee grootste Hanzesteden, Zwolle en Kampen, te nemen. Beide fietstochten starten in het oude centrum van Zwolle en voeren door het uitgestrekte door rivieren geschapen gebied van Noordwest-Overijssel. De lange rit verloopt langs het Zwarte Water via Hasselt naar Zwartsluis. Via Genemuiden fietst u het mooie Kampereiland op, onderdeel va het Nationaal Landschap IJsseldelta. De kortere route voert via Genemuiden naar het Kampereiland. Uw tocht eindigt in Kampen. Het schip ligt aan de IJsselkade aan de rand van de oude binnenstad van de Hanzestad: een uitgelezen gelegenheid voor een mooi wandelingetje na het diner.

Dag 6: Kampen – Deventer | Deventer – Zutphen (36 of 47 km)

Vanochtend kunt u eerst even relaxen: al vóór het ontbijt worden de touwen losgegooid en vertrekt het schip voor een vaartocht over de IJssel naar Deventer. Geniet tijdens en na het ontbijt van het voorbijglijdende landschap. Vanuit Deventer kiest u een fietstocht over de Veluwe via Twello, Wilp en het recreatiegebied Bussloo of u maakt een tocht op de oostelijke IJsseloever, waarbij u nog een stukje door de Achterhoek fietst in de omgeving van Gorssel, Harfsen en Wichmond. Uw etappe eindigt vandaag in het meer dan 1700 jaar oude Zutphen. De ommuurde binnenstad ligt op slechts een steenworp afstand van de ligplaats.

Dag 7: Zutphen – Doesburg | Doesburg – Arnhem (25 of 30 km)

Ook op uw laatste reisdag kunt u tijdens het ontbijt van een vaartochtje genieten. Uw laatste fietstocht start rond 10:00 uur in Doesburg en eindigt in Arnhem. In De Steeg steekt u met het pontje de IJssel over. Als u deze variant kiest zit “het venijn een beetje in de staart”: via Rheden fietst u door het Nationaal Park Veluwezoom richting Rozendaal, waarbij u nog wat hoogtemeters maakt. Via de parken Zypendaal en Sonsbeek fietst u Arnhem in. Als u liever een vlakke laatste etappe rijdt blijft u op de oostelijke IJsseloever en fietst u langs de rivier via Lathum en Westervoort en over de IJsselbrug naar Arnhem.
Vanaf 14:00 uur ligt het schip in Arnhem aan de Rijnkade en uiterlijk om 16:30 uur begint u – na een hartelijk afscheid van de bemanning – aan uw thuisreis.

Goed om te weten

U fietst zelfstandig Tijdens deze reis is er deskundige en ervaren reisleiding aan boord. Hij of zij zal dagelijks de fietsroutes van de volgende dag bespreken en u voorzien van tips en informatie over de route. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo met behulp van een gedetailleerde fietskaart, gps-aanwijzingen via de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). De reisleider fietst de route ook, dus is in de buurt en telefonisch bereikbaar in geval van nood, problemen of vragen.

Tijdens de dagen dat er meerdere fietsopties mogelijk zijn, kunnen niet alle genoemde hoogtepunten bezocht worden tijdens de kortere fietsopties.

Indien u de voorkeur geeft aan een rustdag, kunt u de fietstocht overslaan en ontspannen aan boord terwijl het schip naar de volgende stad vaart. Omdat er geen lunch zal worden geserveerd, kunt u van uw eigen lunchpakket eten.

De reisdetails zijn behoudens wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van de aanbevolen fietsroutes.


Prijzen en informatie

Vroeg boeken loont! Ontvang 25% Vroegboekkorting op deze reis als u boekt voor 15 januari 2021 en vertrekt voor 31 mei. De korting geldt alleen op nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingsaanbiedingen. Voer de kortingscode 21NOV in bij uw reservering.

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2021
Hutsoort Voor Periode A Periode B
2-persoonshut benedendek 2 pers. € 799 € 929 Superior 2-persoonshut benedendek 2 pers. € 869 € 999 1-persoonshut benedendek 1 pers. € 1019 € 1149 2-pers.hut benedendek voor alleengebruik 1 pers. € 1198,50 € 1393,50 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 869 € 999 3-persoonshut bovendek (max. 1) 3 pers. € 849 € 979
Inbegrepen in deze reis

7 dagen/ 6 nachten

6 x ontbijt

Lunchpakket voor fietstocht

6 x driegangendiner

Koffie en thee aan boord

Gebruik van beddengoed en handdoeken

Dagelijkse schoonmaak van de hut

Dagelijkse bespreking van fietstochten

Fietskaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)

Gebruik van de navigatie-app RideWithGPS

Gebruik van een waterdichte fietstas

Niet inbegrepen in deze reis

Drankjes

Fietshuur of huur e-bike

Huur van een fietshelm

Gebruik van Wi-Fi aan boord

Persoonlijke verzekeringen

Fooien (naar eigen inzicht)

Entreegelden en excursies

Kosten voor veerpontjes

Reis naar/van de vertrekhaven

Parkeerkosten

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2021
 • Huurfiets: €85 per week
 • Huur e-bike: €185 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) gehuurde fiets €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) gehuurde e-bike €25 per week
 • Klik op deze link voor meer informatie over deze twee producten.
 • Meenemen van uw eigen fiets: gratis, op eigen risico, op aanvraag, zolang er plaats beschikbaar is (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: gratis, op eigen risico, op aanvraag, zolang er plaats beschikbaar is (slechts een beperkt aantal oplaadpunten beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
Reizen in Corona-tijd: wij zorgen dat u veilig op reis kunt

We zorgen voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen aan boord door het naleven van de hygiëneregels, de bediening draagt een mondkapje en zorgt voor voldoende ventilatie en extra schoonmaakrondes. Vooraf vullen gasten een gezondheidsverklaring in en tijdens de reis zorgen wij er samen voor dat iedereen (gasten, crew én reisleiding) gezond blijft! Meer informatie op https://boatbiketours.nl/aanpassen-aan-het-coronavirus/ Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip De Nassau Nederland
max. 68 gasten
34 hutten
3 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Rondreis.
korting
Hanzeroute Dompel uzelf onder in de Middeleeuwen

Fietsen langs de Rijn & IJssel

Hanzesteden als Deventer & Kampen

Vind rust in bos en polders

Schip met max. 68 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
8 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Arnhem Rondreis.
korting
Nederland Rivierenland Langs Rijn, Linge, Waal en Maas

Fietsen langs rivieren

Prachtige Betuwe en Biesbosch

Heuvels rondom Nijmegen

Schip met max. 66 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 7 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Landschappen van Oost-Nederland

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?