Terug naar het overzicht
Nederland

5 daagse Taste of Holland

Korte reis door Noord-Holland
Amsterdam Rondreis.
Vanaf € 659 €495 p.p.
korting

Hoogtepunten van deze reis

Een korte reis door de mooiste plekken van Nederland

Historische steden Amsterdam, Alkmaar & Haarlem

Zaanse Schans & fietsen langs de Noordzeekust

Premiumschepen met 30 tot max. 40 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Individueel Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 5 dagen

5 daagse Taste of Holland

Beleef Nederland op z’n best op deze prachtige korte vakantie aan boord van een van onze comfortabele schepen. Deze 5-daagse fiets-vaarvakantie voert u door prachtige natuurlandschappen, zoals de uitgestrekte poldervlakten van Noord-Holland en de zandduinen langs de Noordzeekust. U fietst door vlakke gebieden over fietspaden langs dijken, grachten en bruggen.

Ontdek het openluchtmuseum de Zaanse Schans, met zijn molens, traditionele kaas- en klompenmakers en authentieke Hollandse dorp. Andere hoogtepunten van deze reis zijn de kaashoofdstad Alkmaar en historisch Haarlem, met de kasseistraatjes, mooie grachten, winkels en cafés.

De reis begint en eindigt in Amsterdam. In het centrum van deze historische stad vindt u vele unieke musea, unieke winkels en grachten die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Alles bij elkaar is dit bezoek aan Amsterdam zeker een van de hoogtepunten.

Zelfstandig fietsen
Tijdens deze reis is er een reisleider aan boord. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo met behulp van een gedetailleerde fietskaart, gps-aanwijzingen via de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). U kunt deze reis ‘upgraden’ als u de voorkeur geeft aan volledig begeleide fietstochten. Zie onder ‘Goed om te weten’ voor meer informatie.

Dag tot dag programma

Dag 1: Amsterdam | Amsterdam – Zaandam

Inchecken aan boord, vindt plaats om 14.00 uur. De bemanning verwelkomt u graag aan boord. Als alle gasten zijn gearriveerd, brengt een korte vaartocht u naar Zaandam. Hier zal het schip voor de nacht in het centrum van de stad afmeren. Bij aankomst kunt u met uw fiets een proefritje maken door de omgeving. ‘s Avonds maakt u een korte wandeling door het pittoreske centrum van Zaandam.

Dag 2: Zaandam – Alkmaar (44 km)

Een aangename fietstocht van ca. 5 km leidt u naar de Zaanse Schans. In dit oud-Hollandse dorp staan nog prachtige windmolens, traditionele houten huizen en ambachtslieden als een kaasmaker en een klompenmaker. De Zaanse Schans is meer dan een openluchtmuseum, want de mensen die u ziet zijn echte bewoners! Uw fietstocht gaat verder door het ‘Land van Leeghwater’, een weelderig groen poldergebied. Wandel door het voormalige walvisvaardersdorp De Rijp en passeer de molens van Schermerhorn. In de kaasstad Alkmaar ligt uw schip bij de historische binnenstad op u te wachten. Terwijl u door de straten van de oude binnenstad slentert, zal de schoonheid van de goed bewaard gebleven 17e eeuwse gebouwen en de smalle, kronkelende grachten u verbazen.

Dag 3: Alkmaar – Haarlem (48 km)

Na het ontbijt fietst u naar de Noordzeekust. Een mooie fietstocht door de zandduinen staat vandaag op het programma. In de middag brengt een lokale veerboot u over het Noordzeekanaal, dat een belangrijke scheepvaartroute is. Terug op het land fietst u naar Haarlem: een mooie stad met kasseistraatjes, historische gebouwen, grote kerken, gezellige cafés, grachten, toprestaurants en antiekwinkels.

Dag 4: Haarlem – Amsterdam | rondje Waterland (28 km of 43 km)

Tijdens het ontbijt brengt het schip u terug naar Amsterdam. Vandaag kunt u kiezen voor een laatste mooie fietstocht door de idyllische weilanden en unieke veenweidegebied ten noorden van Amsterdam in Waterland, of om deze geweldige stad te ontdekken. Verken de bloemenmarkt in het centrum, bezoek het Rijksmuseum of een modern kunstmuseum zoals het Stedelijk, of ga winkelen in de ‘Negen Straatjes’… er is zoveel te doen!

Dag 5: Amsterdam

Geniet van uw laatste ontbijt aan boord voor de uitcheck tot 9.30 uur. Einde van de tour.

Goed om te weten

U fietst zelfstandig
Tijdens deze reis is er deskundige en ervaren reisleiding aan boord. Hij of zij zal dagelijks de fietsroutes van de volgende dag bespreken en u voorzien van tips en informatie over de route. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo met behulp van een gedetailleerde fietskaart, gps-aanwijzingen via de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord).

Upgrade: begeleide fietstochten
Het is mogelijk om tijdens deze reis alle fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider te maken. Kiest u hiervoor, dan rijdt u samen met de reisleider naar interessante plaatsen en verrassende bezienswaardigheden. Tevens zijn hierbij enkele entreeprijzen en de kosten voor veerpontjes onderweg inbegrepen. Als de groep groter is dan 22 gasten gaat er een tweede reisleider mee. De toeslag voor deze uitbreiding ‘begeleide fietstochten’ bedraagt € 70 p.p. voor de hele reis.

Niet alle genoemde hoogtepunten worden tijdens de korte fietstocht bezocht.

Indien u de voorkeur geeft aan een rustdag, kunt u de fietstocht overslaan en ontspannen aan boord terwijl het schip naar de volgende stad vaart. Omdat er geen lunch zal worden geserveerd, kunt u van uw eigen lunchpakket eten.

Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur uw bagage aan boord te brengen.


Prijzen en informatie

Vroeg boeken loont! Ontvang 25% Vroegboekkorting op deze reis als u boekt voor 1 december 2020 en vertrekt voor 31 mei. De korting geldt alleen op nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingsaanbiedingen. Voer de kortingscode EARLY21 in bij uw reservering.

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2021
Hutsoort Voor alle data
2-Persoonshut 2 pers. € 659 Premium 2-persoonshut (Pr.R) 2 pers. € 789 Suite bovendek (niet Pr.R) 2 pers. € 949 1-Persoonshut (Pr.R/MAGIII) 1 pers. € 859 2-Pers.hut voor alleengebruik 1 pers. € 988,50 3-Pers.hut (3de bed alleen voor kinderen tot 16 j., MAGIII/Pr.R) 3 pers. € 629 Premium 3-Pers.hut (3de bed alleen voor kinderen tot 16 j., Pr.R) 3 pers. € 759 Suite 3-Pers. (3de bed alleen voor kinderen tot 16 j., MAGIII) 3 pers. € 919
Inbegrepen in deze reis

5 dagen/4 nachten

4 x ontbijt

Verpakte lunches

4 x driegangendiner

Koffie en thee aan boord

Welkomstdrankje

Gebruik van beddengoed en handdoeken

Dagelijkse reiniging van de hut

Hut met air-conditioning

Dagelijkse briefings

Kaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)

GPS-routes

Huur van een fietshelm

Gebruik van een waterdichte fietstas

Wi-Fi

Alleen bij begeleide fietstochten (toeslag): reisleider voor begeleide fietstochten; kosten voor veerpontjes; begeleide stadswandeling door Alkmaar; entree molen Schermerhorn; entree voor “This is Holland” 5-D beleving.

SGR Garantieregeling

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Boat Bike Tours B.V. (KvK nr. 37147084) is aangesloten bij SGR. Het SGR-nummer van Boat Bike Tours is: 3734. U kunt dit controleren via www.sgr.nl.

Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Uitgebreidere dekking ten tijde van de Corona COVID-19 pandemie: “Corona-Voucher” met SGR-dekking

In het kader van de uitzonderlijke omstandigheden die het gevolg zijn van de Corona COVID-19-crisis, mogen alle geregistreerde deelnemers aan SGR zogenaamde “Corona-vouchers” afgeven als de organiserende reisorganisator vanwege ingrijpende officiële maatregelen en andere ernstige omstandigheden (overmacht) niet in staat is om een reis uit te voeren en de reis om die redenen moet afzeggen.

Dit betekent dat een Corona-voucher die door Boat Bike Tours aan de klant wordt aangeboden, valt onder de bescherming en dekking van het SGR-garantiesysteem en dat daarmee alle door een klant gedane (aan)betalingen veiliggesteld zijn, mocht de reisorganisator in financiële problemen komen.

Het bestuur van SGR heeft op 16 maart 2020 als volgt besloten:

 1. Met ingang van 16 maart 2020 beschouwt SGR door aan SGR deelnemende organisatoren uitgegeven vouchers als vallende onder de dekking van SGR in de zin van artikel 3 van de SGR- garantieregeling met inachtneming van punt 2 t/m 7 van dit besluit.
 2. Deze dekking geldt alleen als de voucher voldoet aan de door SGR voorgeschreven model voucher en slechts voor uitgegeven vouchers in geval van het annuleren van reizen in verband met het niet kunnen uitvoeren van de reis in het kader van het ontstaan van de onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het Corona virus en onder voorwaarde dat de waarde van de voucher duidelijk is ingevuld en de voucher de naam ‘corona-voucher’ bevat.
 3. De waarde van de voucher kan niet meer zijn dan de (aan)betaling die gedaan is op de reis die geannuleerd is vanwege het Corona virus en welke reis oorspronkelijk ook onder de garantie van SGR viel.
 4. De voucher dient een expliciete geldigheidsduur te bevatten van maximaal een (1) jaar na datum van uitgifte.
 5. Op de voucher dient te worden vermeld dat de garantieregeling van SGR van toepassing is.
 6. Op de website van SGR dient dit besluit te worden gecommuniceerd met duidelijke vermelding van het specifieke karakter, de tijdelijkheid en de handhaving van artikel 3 lid 10 onder g garantieregeling voor andere waardebonnen en reischeques.
 7. Dit besluit heeft een tijdelijk karakter en vervalt op 1 juni 2020 ten aanzien van de uitgifte van corona-voucher met garantie van SGR, onverminderd de mogelijkheid dat het bestuur na goedkeuring van de Raad van Toezicht deze termijn kan verlengen.

Dit besluit is goedgekeurd door de Raad van Toezicht van SGR en is gedateerd op 16 maart 2020.

Meer informatie m.b.t. Corona-Vouchers vindt u op de website van SGR.

 

Niet inbegrepen in deze reis

Drankjes

Fietshuur of huur e-bike

Persoonlijke verzekeringen

Fooien (naar eigen inzicht)

Entreegelden en excursies

Kosten voor veerboot

Reis naar/van de vertrekhaven

Parkeerkosten

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2021

2021:

 • Huurfiets Premium: € 65 per week (optioneel)
 • Huur E-Bike Premium: € 130 per week (optioneel, alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen)
 • Parkeren eigen fiets: € 7 per reis (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: € 17 per reis (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Klik op hier voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes.
 • Toeslag ‘begeleide fietstochten’: € 70 p.p. voor de hele reis. Meer info hierover vindt u bij “goed om te weten”.
 • Parkeren in Amsterdam (valet parking): voor meer info, prijzen en reservering klikt u hier.
Reizen in Corona-tijd: wij zorgen dat u veilig op reis kunt

We zorgen voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen aan boord door het naleven van de hygiëneregels, de bediening draagt een mondkapje en zorgt voor voldoende ventilatie en extra schoonmaakrondes. Vooraf vullen gasten een gezondheidsverklaring in en tijdens de reis zorgen wij er samen voor dat iedereen (gasten, crew én reisleiding) gezond blijft! Meer informatie op https://boatbiketours.nl/aanpassen-aan-het-coronavirus/ Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Magnifique (2021: Princesse Royal) Duitsland, Nederland
max. 35 gasten
16 hutten
4 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Magnifique III België, Nederland
max. 40 gasten
21 hutten
4 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Magnifique IV België, Nederland
max. 36 gasten
18 hutten
5 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Rondreis.
korting
5-daagse Tulpenreis Premium Ervaar de tulpen in stijl

Inclusief entree Keukenhof

Bezoek molen bij de Zaanse Schans

Entree Noord-Hollandse duinenreservaat

Schepen met 30 tot max. 40 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 5 dagen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Rondreis.
korting
5-daagse Tulpenreis Veel bloemen en historische hoogtepunten

Een voorjaarsvakantie vol bloemen

Historische steden Amsterdam & Haarlem

Bloemenmarkt, Keukenhof, Zaanse Schans

Schepen met 22 tot max. 40 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 5 dagen
5 stars
1 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Rondreis.
korting
Noordroute Historische plekjes in Noord-Holland

Noord-Hollandse vlakke polderlandschappen

Bezoek de zandstranden van Texel

Romantische havenstadjes zoals Enkhuizen

Schip met max. 90 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
4 stars
2 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Individueel Deels begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

5 daagse Taste of Holland

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?