Terug naar het overzicht
Nederland

Tulpenreis 8-dagen

Historische steden, bloemenvelden, lente
Amsterdam Rondreis.
Vanaf € 1079 €809 p.p.
korting

Hoogtepunten van deze reis

Bezoek tulpenvelden & een kaasboerderij

Historische steden Amsterdam & Gouda

Bloemenveiling, Keukenhof, Zaanse Schans

Premiumschepen tot max. 24 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Individueel Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen

8-daagse Tulpenreis

Deze prachtige fiets- en vaarvakantie die begint en eindigt in Amsterdam, voert u door de provincies Zuid- en Noord-Holland terwijl de voorjaarsbloemen in bloei staan. U bezoekt de historische steden Haarlem, Leiden, Gouda en Alkmaar en leert over de waterhuishouding van de gebieden aan de Noordzee. Ook bezoekt u de beroemde Keukenhof, bekend van de honderdduizenden bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen. De wereldberoemde bloemenveiling van Aalsmeer staat eveneens op het programma. Hier wordt dagelijks een verbazingwekkende hoeveelheid bloemen verhandeld en over de hele wereld geëxporteerd. Een van de nachten zal het schip aanleggen bij het openluchtmuseum ‘de Zaanse Schans’ met zijn windmolens, kaasboerderij en pittoreske houten huisjes. Laat u verrassen door het prachtige, gevarieerde landschap van dit gedeelte van Nederland.

Dag tot dag programma

Gedeeltes die cursief zijn worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietsroutes. De beschreven route is onder voorbehoud van wijzigingen, op grond van nautische, technische of meteorologische redenen.

Dag 1: Amsterdam – Spaarndam | Spaarndam – Haarlem (6 of 14 km)

Tussen 13.00 en 14.00 uur kunt u inchecken. De bemanning verwelkomt u met koffie en thee. Om 14.30 uur verlaat het schip de haven. Terwijl het schip naar Haarlem vaart, vertelt uw reisleider u over de reis, het fietsen en de veiligheid. Vanuit Spaarndam kunt u een proefritje maken. Na het diner aan boord neemt de reisleider u mee voor een stadswandeling door de mooie Haarlemse binnenstad.

Dag 2: Haarlem – Keukenhof – Leiden (38 km)

De fietstocht van vandaag leidt u door de oudste tulpenvelden van Nederland, inclusief een bezoek aan de Keukenhof – dé plek waar de lente begint. Een overweldigende kleurenpracht; zeven miljoen bloeiende tulpen in een prachtige 80 hectare grote tuin, vol traditionele en moderne tuinarchitectuur. Ook zijn er verschillende hyacinten, narcissen en vele andere kleurrijke bloemen te bewonderen. In de middag fietst u naar Leiden. Diner aan boord en daarna kunt u deelnemen aan de wandeling door de stad.

Dag 3: LeidenGouda (32 of 40 km)

Na het ontbijt fietst u Leiden uit. U reist door het ‘groene hart’ van Nederland. In de buurt van Zoeterwoude bezoekt u een kaasboerderij waar u kunt zien hoe kaas wordt gemaakt. Natuurlijk krijgt u ook de kans om het resultaat te proeven! ’s Middags bereikt u Gouda, beroemd om de Goudse kaas, kaarsen én stroopwafels. Gouda heeft een aantrekkelijk compact centrum en een mooi marktplein met gotisch stadhuis. De hoofdkerk van Gouda, gewijd aan Johannes de Doper, is wereldberoemd om haar glas-in-loodramen. Na het diner kunt u wederom deelnemen aan een wandeling door de stad.

Dag 4: Gouda – Alphen aan de Rijn | Alphen aan de Rijn – Kudelstaart (20 of 44 km)

’s Ochtends blijft u in Gouda, waar u kunt winkelen en een bezoek brengen aan het marktplein met zijn waag. Of bezoek de Sint-Janskerk. Rond het middaguur vertrekt het schip, waar u aan boord geniet van een lichte lunch. Vanuit Alphen aan den Rijn fietst u door het ‘groene hart’ van Zuid-Holland via de Drecht en het Amstel-Drechtse kanaal naar Kudelstaart.

Dag 5: Kudelstaart – bloemenveiling | Aalsmeer – Amsterdam | Amsterdam – Zaanse Schans (32 of 41 km)

Om 6.30 uur kunt u een vroeg kopje koffie drinken. Daarna fietst u naar de grootste bloemenveiling van Europa, in Aalsmeer. Hier worden dagelijks enorme hoeveelheden bloemen aangevoerd en verkocht, waarna ze over heel Europa worden verspreid. Na uw bezoek keert u terug aan boord (rond 9 uur ’s ochtends) voor een laat ontbijt terwijl het schip naar Amsterdam vaart. Geniet van het uitzicht op deze mooie vaartocht door de stad.

De fietstocht van vandaag brengt u van Amsterdam naar de Zaanse Schans, een uniek plaatsje waar mensen wonen en werken, met originele huizen en windmolens uit de Zaanstreek. Deze plek wordt gedomineerd door werkende windmolens. De oudste werd gebouwd in 1673, en ze werden geplaatst voor het malen van mosterd, specerijen, verf en olie en voor het zagen van hout tot planken. Als u door het dorp loopt ziet u een klokkenmuseum, een ouderwetse kruidenierswinkel, een huis met antieke meubels, een klompenmaker en een kaasboerderij.

Dag 6: Zaanse Schans – Alkmaar (29 of 40 km)

Deze ochtend fietst u naar de Hortus Bulborum, een uniek tuinmuseum gewijd aan het behoud van zeldzame en historische bollen. Meer dan 4.000 tulpen, narcissen, hyacinten en andere bloemen zijn hier geplant. Uw fietstocht gaat verder naar Egmond aan de Zee, door de duinen naar Alkmaar. Deze stad staat bekend als kaasstad. Als u door de straten wandelt, zult u versteld staan van de schoonheid van de oude binnenstad van Alkmaar, met zijn goed bewaard gebleven 17e eeuwse gebouwen en smalle, kronkelende grachten. ’s Avonds dineert u in de stad (niet inbegrepen).

Dag 7: Alkmaar – Amsterdam (37 of 54 km)

Na het ontbijt leidt uw fietstocht u naar het voormalige windmolencomplex van de Schermerpolder. Hier brengt u een bezoek aan het Schermerhorn Molenmuseum. Uw volgende stop is het mooie stadje De Rijp. Eeuwenlange geschiedenis is hier nog steeds te zien in de houten gevels van De Rijp, de prachtige kerk, de sluis en het stadhuis. Vanaf hier gaat uw rit terug naar Amsterdam. In de late namiddag of avond is er tijd voor een rondvaart door de beroemde grachten van het historisch centrum.

Dag 8: Amsterdam

Einde van de reis: ontschepen na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten

U fietst zelfstandig Tijdens deze reis is er deskundige en ervaren reisleiding aan boord. Hij of zij zal dagelijks de fietsroutes van de volgende dag bespreken en u voorzien van tips en informatie over de route. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo met behulp van een gedetailleerde fietskaart, gps-aanwijzingen via de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). Uiteraard kan de reisleider tijdens de fietstocht worden gebeld bij problemen of in geval van nood.

Begeleide fietstochten: Het is mogelijk om tijdens deze reis de fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider te maken. U kunt in dit geval de reis “upgraden”. Voor meer informatie zie het stukje onder ‘Aanvullende mogelijkheden en informatie’

Niet alle genoemde hoogtepunten zijn tijdens de korte fietsoptie te bezoeken.

De excursies die in het dag tot dag programma worden genoemd zijn optioneel en niet inclusief in de prijs. Als u de upgrade begeleide fietstochten heeft geboekt zijn de excursies inclusief in de prijs.

Indien u de voorkeur geeft aan een rustdag, kunt u de fietstocht overslaan en ontspannen aan boord terwijl u naar de volgende stad vaart.

Op de aankomstdag is het mogelijk om uw bagage vanaf 11 uur aan boord te brengen.

Alle afstanden zijn geschatte afstanden van aanbevolen fietsroutes. De beschreven route is onder voorbehoud van wijzigingen, op grond van nautische, technische of meteorologische redenen.

 


Prijzen en informatie

Vroeg boeken loont! Ontvang 25% Vroegboekkorting op deze reis als u boekt voor 1 december 2020 en vertrekt voor 31 mei. De korting geldt alleen op nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingsaanbiedingen. Voer de kortingscode EARLY21 in bij uw reservering.

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2021
Hutsoort Voor Alle vertrekdata
2-Persoonshut 2 pers. € 1079 2-Persoonshut voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 1703.50
Inbegrepen in deze reis

8 dagen/7 nachten

7 x ontbijt

Lunchpakketten

6 x 3-gangendiner

Koffie en thee aan boord

Welkomstdrankje

Gebruik van beddengoed en handdoeken

Dagelijkse schoonmaak van de hut

Airco in de hut

Dagelijkse fietsinstructie

Kaartmateriaal voor de fietstochten (1 set per hut)

GPS-routes

Gebruik van een fietshelm

Gebruik van een waterdichte fietstas

Bidon

Wi-Fi

Alleen bij upgrade begeleide fietstochten (meerprijs): Volledig gegidste fietstochten (vanaf 18 gasten: 2 reisleiders , 2 groepen), een aantal korte avondwandelingen, kosten voor pontjes, entree voor de Keukenhof, bezoek aan een originele kaasboerderij, entree Noord-Hollandse duinenreservaat, entree bloemenveiling Aalsmeer

SGR Garantieregeling

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Boat Bike Tours B.V. (KvK nr. 37147084) is aangesloten bij SGR. Het SGR-nummer van Boat Bike Tours is: 3734. U kunt dit controleren via www.sgr.nl.

Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Uitgebreidere dekking ten tijde van de Corona COVID-19 pandemie: “Corona-Voucher” met SGR-dekking

In het kader van de uitzonderlijke omstandigheden die het gevolg zijn van de Corona COVID-19-crisis, mogen alle geregistreerde deelnemers aan SGR zogenaamde “Corona-vouchers” afgeven als de organiserende reisorganisator vanwege ingrijpende officiële maatregelen en andere ernstige omstandigheden (overmacht) niet in staat is om een reis uit te voeren en de reis om die redenen moet afzeggen.

Dit betekent dat een Corona-voucher die door Boat Bike Tours aan de klant wordt aangeboden, valt onder de bescherming en dekking van het SGR-garantiesysteem en dat daarmee alle door een klant gedane (aan)betalingen veiliggesteld zijn, mocht de reisorganisator in financiële problemen komen.

Het bestuur van SGR heeft op 16 maart 2020 als volgt besloten:

 1. Met ingang van 16 maart 2020 beschouwt SGR door aan SGR deelnemende organisatoren uitgegeven vouchers als vallende onder de dekking van SGR in de zin van artikel 3 van de SGR- garantieregeling met inachtneming van punt 2 t/m 7 van dit besluit.
 2. Deze dekking geldt alleen als de voucher voldoet aan de door SGR voorgeschreven model voucher en slechts voor uitgegeven vouchers in geval van het annuleren van reizen in verband met het niet kunnen uitvoeren van de reis in het kader van het ontstaan van de onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het Corona virus en onder voorwaarde dat de waarde van de voucher duidelijk is ingevuld en de voucher de naam ‘corona-voucher’ bevat.
 3. De waarde van de voucher kan niet meer zijn dan de (aan)betaling die gedaan is op de reis die geannuleerd is vanwege het Corona virus en welke reis oorspronkelijk ook onder de garantie van SGR viel.
 4. De voucher dient een expliciete geldigheidsduur te bevatten van maximaal een (1) jaar na datum van uitgifte.
 5. Op de voucher dient te worden vermeld dat de garantieregeling van SGR van toepassing is.
 6. Op de website van SGR dient dit besluit te worden gecommuniceerd met duidelijke vermelding van het specifieke karakter, de tijdelijkheid en de handhaving van artikel 3 lid 10 onder g garantieregeling voor andere waardebonnen en reischeques.
 7. Dit besluit heeft een tijdelijk karakter en vervalt op 1 juni 2020 ten aanzien van de uitgifte van corona-voucher met garantie van SGR, onverminderd de mogelijkheid dat het bestuur na goedkeuring van de Raad van Toezicht deze termijn kan verlengen.

Dit besluit is goedgekeurd door de Raad van Toezicht van SGR en is gedateerd op 16 maart 2020.

Meer informatie m.b.t. Corona-Vouchers vindt u op de website van SGR.

 

Niet inbegrepen in deze reis

1 x diner (Alkmaar)

Drankjes

Huur fiets of e-bike

Persoonlijke verzekeringen

Fooi (naar eigen inzicht)

Kosten voor pontjes

Entreegelden en excursies

Vervoer naar en van de vertrekhaven

Parkeerkosten

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2021

2021:

 • Huurfiets Premium: € 95 per periode
 • Huur E-Bike Premium: € 210 per periode – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Parkeren eigen fiets/E-Bike: het is niet mogelijk om uw eigen fiets/E-bike mee te nemen op dit schip, vanwege te weinig ruimte op het dek.
 • Klik op deze link voor meer informatie over de huurfietsen/e-bikes
 • Upgrade: begeleide fietstochten: € 170 p.p. Het is mogelijk om tijdens deze reis alle fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider te maken. Kiest u hiervoor, dan rijdt u samen met de reisleider naar interessante plaatsen en verrassende bezienswaardigheden. Bij grote groepen gaat er een tweede reisleider mee. Hierbij zijn enkele entreeprijzen en de kosten voor veerpontjes onderweg inbegrepen.
 • Rondvaart Amsterdam: ticket voor een 1 uur durende rondvaart door Amsterdam – speciaal tarief voor onze gasten: € 14 (aan de kassa ca. € 18). Boek uw ticket vooraf en u kunt het op de eerste dag van de reis aan boord van uw schip afhalen.
 • Parkeren in Amsterdam (Valet Parking): voor meer info, prijzen en reservering klikt u hier.
Reizen in Corona-tijd: wij zorgen dat u veilig op reis kunt

We zorgen voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen aan boord door het naleven van de hygiëneregels, de bediening draagt een mondkapje en zorgt voor voldoende ventilatie en extra schoonmaakrondes. Vooraf vullen gasten een gezondheidsverklaring in en tijdens de reis zorgen wij er samen voor dat iedereen (gasten, crew én reisleiding) gezond blijft! Meer informatie op https://boatbiketours.nl/aanpassen-aan-het-coronavirus/ Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Fleur
max. 20 gasten
10 hutten
5 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Zwaantje België, Frankrijk, Nederland
max. 24 gasten
12 hutten
5 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Rondreis.
korting
5-daagse Tulpenreis Veel bloemen en historische hoogtepunten

Een voorjaarsvakantie vol bloemen

Historische steden Amsterdam & Haarlem

Bloemenmarkt, Keukenhof, Zaanse Schans

Schepen met 22 tot max. 40 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 5 dagen
5 stars
1 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Rondreis.
korting
Tulpenreis 8-dagen Historische steden, bloemenvelden, lente

Bezoek tulpenvelden & een kaasboerderij

Historische steden Amsterdam & Gouda

Bloemenveiling, Keukenhof, Zaanse Schans

Premiumschepen tot max. 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Individueel Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Rondreis.
8-daagse Sail & Bike Tulpenreis Lente, kaas en zeilen

Een zeilavontuur op een driemaster

Tulpenvelden in Zuid- & Noord-Holland

Bezoek het waddeneiland Texel

Zeilschip met max. 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Tulpenreis 8-dagen

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?