Over dit schip: De Amsterdam

De Amsterdam is een zeer goed uitgerust schip, gebouwd in 1991 later ingezet voor riviercruises (4 sterren categorie) in Duitsland. In 2017 is het schip volledig gerenoveerd en verzorgt sinds 2018 fiets-vaarvakanties in Nederland. Het schip vaart onder Duitse vlag en Nederlands management.

Beschrijving van de hutten
Het benedendek biedt plaats aan 30 tweepersoonshutten (11 m²).
Het bovendek heeft 18 tweepersoonshutten (11 m²) en 8 ruime suites (15 m²).
Alle tweepersoonshutten hebben twee aparte bedden (200 x 80 cm), de suites hebben twee aparte bedden die als hotelbed naast elkaar staan (200 x 160 cm en die, op verzoek, als twee aparte eenpersoonsbedden kunnen worden opgesteld. Alle 56 hutten aan boord van De Amsterdam hebben een individueel klimaatsysteem, digitale TV, garderobe, kluisje, föhn, 230V stopcontacten en een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel.
De tweepersoonshutten hebben een groot raam (140 x 90 cm) dat gedeeltelijk kan worden geopend. De suites hebben dezelfde voorzieningen als de tweepersoonshutten, maar zijn groter en hebben bovendien een minibar, een “Frans Balkon” (glazen schuifdeuren van vloer tot plafond) in plaats van een raam.

Beschrijving van het schip
De Amsterdam heeft een ruim restaurant op het benedendek. De gezellige lounge op het bovendek heeft grote ramen rondom, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de omgeving. Ook is er een bar met een dansvloer. Wifi is beschikbaar. Op het gedeeltelijk overdekte zonnedek nodigen stoelen en ligstoelen uit voor een verblijf. Hier kunt u ontspannen en genieten van een drankje en de omgeving tijdens het varen.  Fietsen worden op een apart gedeelte van het bovendek gestald.

Feiten over dit schip
Lengte:             94.8 m
Breedte:           11 m
Hutten:             56
Passagiers:       112 (max.)
Crew:                21