Over dit schip: De Holland

De Holland is een middelgroot en sfeervol schip, gebouwd in 1952 en verlengd met 16 meter in 2012. In de winter van 2017/2018 is het schip volledig omgebouwd: nieuwe indeling, ruime en luxueuzere hutten en een compleet nieuw interieur. Het schip vaart onder Nederlandse vlag en management en is altijd zeer populair en geschikt geweest voor de Noord- en Zuidreizen in Nederland.

Beschrijving van de hutten
Het benedendek heeft 24 tweepersoonshutten (10 m²). Drie tweepersoonshutten voorin hebben twee aparte bedden, die naast elkaar staan als hotelbed (200 x 160 cm) en een opklapbaar stapelbed als optioneel derde bed (alleen voor kinderen). 21 tweepersoonshutten hebben twee aparte bedden, naast elkaar geplaatst als hotelbed (200 x 160 cm). Alle benedendekse hutten hebben een raam (80 x 40 cm) dat – om veiligheidsredenen – niet geopend kan worden.

Het bovendek biedt negen gelijke tweepersoonshutten (10 m²) en een suite (13 m²), in alle hutten staan twee bedden die als een hotelbed naast elkaar staan (200 x 160 cm). Alle hutten op het bovendek en de suite hebben een “Frans Balkon” (glazen schuifdeuren van vloer tot plafond) in plaats van een gewoon raam.

Op aanvraag kunnen in de meeste hutten de bedden, die normaal gesproken als hotelbedden zijn ingericht, als twee aparte eenpersoonsbedden worden opgesteld.

Alle 34 hutten aan boord van De Holland hebben een eigen klimaatbeheersingssysteem, digitale TV, kluisje, kleine garderobe, föhn, 230V stopcontacten en een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. De suite heeft dezelfde voorzieningen als de luxere tweepersoonshutten, maar is groter.

Beschrijving van het schip
De Holland heeft een grote salon met grote panoramische ramen op het bovendek die het restaurant, de bar en een loungegedeelte combineert. Wifi is beschikbaar. Op het gedeeltelijk overdekte zonnedek nodigen stoelen en ligstoelen uit voor een verblijf. Hier kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de omgeving tijdens het varen. Fietsen worden op een apart gedeelte van het bovendek gestald.

Feiten over dit schip
Lengte:            78,3 m
Breedte:           7,3 m
Hutten:            34
Passagiers:       71 (max.)
Crew:               11