Over dit schip: Magnifique (2021: Princesse Royal)

De romp van de Magnifique is oorspronkelijk gebouwd als een zeegaand zeilschip: dit verklaart de unieke vorm van het schip. Het schip werd later omgebouwd tot een passagiersschip voor de binnenvaart. Het premiumschip werd in 2010 volledig gerestyled en gerenoveerd en in de winter van 2012/2013 met 14 meter verlengd. Roy van der Veen en Johan ten Kate, de huidige eigenaren van dit mooie schip, stellen hoge eisen aan sfeer, persoonlijke service en comfort, met als doel hun gasten een onvergetelijk verblijf aan boord te bieden, in lijn met de “premium” classificatie. De Magnifique vaart onder Nederlandse vlag en management en is een zeer populair schip op diverse tours in verschillende delen van Nederland en België. Vanaf 2021 zal het schip ook reizen op de Moezel aanbieden onder de naam Princesse Royal

Beschrijving van de hutten
Aan boord van dit luxueus ingerichte schip bevinden zich 16 hutten voor ca. 32 – 35 gasten. 11 tweepersoons hutten (ca. 11 m², 2 eenpersoons bedden naast elkaar), 4 premium tweepersoonshutten (ca. 14 m², 2 eenpersoonsbedden naast elkaar, klein zitje), 1 eenpersoons hut (ca. 7 m²). Op verzoek kunnen de bedden in de meeste hutten samengevoegd worden tot een tweepersoonsbed.

Op verzoek is een extra bed beschikbaar in een aantal tweepersoonshutten voor kinderen tot 16 jaar (als opklapbaar stapelbed, boven een van de andere bedden). Elke hut heeft een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Alle hutten hebben een individueel regelbare airconditioning, ventilatiesysteem en centrale verwarming; de patrijspoorten in alle hutten zijn om veiligheidsredenen vastgezet. Verder heeft elke hut een flatscreen (satelliet) TV, een kluisje en een föhn.

Beschrijving van het schip
Op het bovendek heeft de Magnifique een smaakvol ingerichte lounge met airconditioning, restaurant, een mooie bar, een zithoek met gezellige hoekjes, een breedbeeld TV en grote ramen. Wifi is beschikbaar. Verder biedt de Magnifique twee gedeeltelijk overdekte teakhouten zonnedekken met stoelen en tafels waar u bij mooi weer een drankje kunt nuttigen en kunt genieten van het landschap tijdens het varen. Op het verhoogde achterdek vindt u een barbecue en een whirlpool/jacuzzi om te ontspannen.

Vanaf seizoen 2021 zal het schip onder de naam Princesse Royal varen.

Feiten over dit schip
Lengte:              62 m
Breedte:             7.2 m
Hutten:              16
Passagiers.:        35 (max.)
Crew:                 5